Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tedy to jsou bláboly - autor naprosto nehodlá vnímat realitu a bude plácat oslavné nesmysly na agenta STB a podvodníka ......

Autor píše : ,, Šikovný a chytrý podnikatel ,,

Tady si přečti realitu : http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52406/legenda-o-svatem-andrejovi-reflex-odhaluje-zapomenute-informace-o-babisove-zbohatnuti.html

Spis Bureš : https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/r~i:gallery:31547/r~i:photo:571922/

Jo a stát nejde řídit jako firma - v Babišových firmách totiž neexistuje prostor pro svobodu vyjadřování, neexistuje demokracie, v jeho firmách pracují lidé i za 15300kč hrubého, a co chceš udělat se starými a nemocnými - také je vyhází ??

1 0
možnosti

Výstižný blog, dobře napsáno. Jsou lidé co to nepochopí, ale každý máme právo na názor.

1 2
možnosti

Jedna firma jeden vládce, který ví vše a může určit co a jak se bude dělat, komu dát a komu vzít, to je prý "státní kapitalizmus". Komunisté prý také u nás provozovali "státní kapitalizmus", no Marx se musel otočit v hrobě, přečtěte si jeho Kapitál (když už za tyto ideály horujete) a něco po politické ekonomii socializmu a sám svůj blog smažete. "Státní kapitalizmus" NEEXISTUJE, jde jen o marxistický termín pro tezi, kde by za socializmu (komunismu) dělníci nekontrolovali (nevlastnili) výrobní prostředky. Ovšem strana a vláda v socializmu tvrdila, že výrobní prostředky patří všem a komunisti se o ně jen starají.

Ideální tržní kapitalizmus je volný a svobodný přístup ke zdrojům, ničím neomezené podnikání a cena plně tržní, odvislá pouze od nabídky a poptávky. Žádné omezující zákony, žádné zvýhodňování, regulace, dotace, podpory, dávky, prostě žádný zásah státu.

Smutný pokus se socializmem máme bohudík za sebou a ideální kapitalizmus je jen mýtus. Zbývá nám pouze více či méně regulované podnikatelské prostředí a ceny vzdáleně tržní, pokřivené právě zvýhodňováním, regulacemi, dotacemi, podporami, dávkami, atd. Protože malé a střední firmy uvedené výhody využívají nejméně, obchodují mezi sebou, nebo prodávají své statky a služby koncovým zákazníkům jsou neblíže k tržnímu prostředí.

Předání veškeré moci do rukou jednoho všemocného a vševědoucího vládce, je jen zbabělé zbavení se vlastní odpovědnosti za sebe a své blízké. Schopný a soudný člověk se vlády nad svým osudem nevzdá a já věřím, že takových Čechů je většina. I když současná zastupitelská demokracie vyžaduje revizi, je to pořád lepší než jedna "státní" firma, jednotně vyhlášená "tržní" cena a jeden vůdce.

Přes mé výhrady děkuji za Váš příspěvek, jedině takto syrové odhalení může otevřít mnohým oči a mohou si říct: "TAK TUDY CESTA NEVEDE!"

3 2
možnosti

Pane Kučero,

velmi dobře, že jste pochopil o co jde a na jaké nebezpečí článek upozorňuje a právě proto je na konci požadavek na schválení závazného referenda občanů, aby se dle potřeby občané mohli bránit v případě, že situace překročí přijatelné meze.

Nehodlám se vracet v historii k Marxovi, ani věřit tomu, že ten majetek v socialismu nepatřil státu, ale jeho lidem. To tvrdili komunisti. Tak, jak je pokřivený kapitalismus, tak byl pokřivený i socialismus. V ideálním socialismu by člověk měl vědět jaký podíl na státním majetku vlastní a zda mu ten jeho podíl na majetku stoupá, nebo klesá. A nemohlo by se stát to, aby nová vláda tento majetek, který dle komunistů patřil lidem, bez náhrady zpeněžila a tedy všechny své lidi o ten majetek okradla.

Proto si z globálního hlediska dovolím trvat na termínu, že se jednalo o Státní kapitalismus, protože stát vlastnil veškeré výrobní prostředky a zaměstnával všechny své občany, až na výjimky.

Rovněž věřím tomu, že se lid vlády nad svým osudem nevzdá!

0 2
možnosti
Foto

;-D;-D Komunistický státní kapitalismus,;-D;-D;-D No to je hlod. Za komunismu bylo tržní hospodářství ??, To už nemá cenu dál číst. Prostý blábolRvRvRv

10 0
možnosti

Pane Kindle,

nebuďte, jak komunisti. Samozřejmě se tomu tak říkat nesmělo.

Pokud vlastníte výrobní prostředky a máte plno zaměstnanců, tak jste kapitalista. V daném případě se jedná o státní kapitalismus.

Komunistický stát obchodoval s východem i se západem, takže trh a obchod běžel a rozhodovali o něm samozřejmě komunisti.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS