Diskuse

Důvody rozhodnutí Bohuslava Sobotky k Demisi vlády a možné stíhání Andreje Babiše

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Andrej Babiš, který je přísný na každého hospodského stánkaře, kteří musí vykazovat každou korunu. Je-li ovšem Babiš tázán na své podivné transkace, tak těm, co se na to oprávněně ptají, vynadá do zkorumpované pakáži a drze odvětí ,, že sorryjako, proč by on měl něco vysvětlovat." Občanu musí daňové přiznání sedět na korunu a k tomu musí sedět spousta papíru, ale když Babišovi, šéfovi státní kasy zmnizelo neznámo kde 100 miliard, nic neděje a Babiš to vysvětlí tím, že začne kvílet, že je to spiknutí a šikana. Má-li doložit nesrovnalosti ve svém daňovém přiznání, tak doložit nemusí nic, za to může nezkušená účetní. Prsí, že rozpočet skončil s přebytkem, ale už neuvede, že nedokázal utratit peníze na investice, které byly plánované a zamlčí, že vyčerpal všechny finanční rezervy ministerstva vnitra a teď žádá vládu, aby mu je doplnila. Skutečně skvělý Babiš.

5 0
možnosti

Babiš jen nastavil zrcadlo charakteru(bezcharakteru) svých voličů a každý soudný člověk se může podívat. Pro hospodskou korunu jsou schopni zavést útrpné právo,ale když "krade" král, tak je to omluveno zlodějskými zákony Kalouska, posvěcené Sobotkou. Jinými slovy,každý slušný člověk ví, že krást(krátit daň) se nemá a nebude to alibisticky omlouvat tím, že si majitel špatně zabezpečil majetek a zároveň osočovat ostatní hloupými hesly typu všichni kradnů. Jestlipak mu odpustí ty špatně zaúčtované miliardy?Přece je zodpovědný za "své" ministerstvo.

1 0
možnosti

Nejsem volič ČSSD, neřku-li ANO. Jsem překvapen převládajícím názory, že B.Sobotka tíhu neunesl - A.Babiš je spása ČR ... Svého druhu je neuvěřitelné, že konflikt zájmů - kmotrovské podhoubí počátku podnikání - ostudná minulost , to vše je stále vnímáno , jako přijatelné, ba i žádané ! Pokud kauzy Hnízda - oloupení malého českého živnostníka, dluhopisy - ošizení každého daňového poplatníka aj., nebudou vyšetřovány - Jsme v normanizaci ! Blíže snu, aby se hrad obejmul s ne agentem ... Velcí chlapci, pak mohou dále piklit - OSVČ zápasit s papíry a bramborou vyťukávat své údaje do EET, aby tedy bylo více dotací opět k přerozdělování ! Inflace, ceny, zadlužení, to vše narůstá - Lid jásá a ve spravedlivém hněvu obhajuje oligarchovu rodinu. :-)

3 0
možnosti

V kapitalistickém ekonomickém systému

vládnou a rozhodují silní, drzí, bohatí a populární.

Všichni ostatní by chtěli být taky VIP.

0 2
možnosti

Když chci dělat pořádek, musím začít u sebe a to platí pro pana Babiše. Jistě to bude mít po právní stránce v pořádku, ale kde je ta "morálka"? Akce Pandur, krabice od bot, státní zakázky.......

0 1
možnosti

Morálka v kapitalistickém tržním hospodářství?

Myslím, že máte příliš nesplnitelné nároky.

1 0
možnosti

Je to trochu jinak, že?

Bohuslav Sobotka udělal politickou sebevraždu. Zjevně ve vysilujícím boji s Andrejem Babišem byl svými spolustraníky, možná i díky pučové skupině Chovance, Haška, Škromacha, Tejce a Zimoly z lánské schůzky s prezidentem Milošem Zemanem, vyštván k nepodloženému útoku ve stavu totálního fysického a psychického vyčerpání, které se projevilo absurdní hysterickou reakcí.

Protože mezi Babišem a Sobotkou NEŠLO o politický spor, stal se ten absurdní akt sebevraždou, nad kterou si mnou ruce prokorupční socialisté spolu s Kalouskem a Fialou, ale i s prezidentem.

Spor Babiše se Sobotkou je v rovině vnímání politiky. Sobotka farizejsky usiluje o čistotu v politice prosazováním presumpce viny politika, jak je tomu zvykem v západní Evropě. Babiš však nemá potřebu opouštět politický post, když ví, že podle českých zákonů stvořených Kalouskem a potvrzených Sobotkou je nevinný.

A to má pak pravdu! Proč by měl opouštět post ministra financí, když je nejlepším ministrem financí v Evropě i v polistopadové historii naší země? To by byl bloud!

Veškeré počínání dělal dle naší české legislativy. Nevěříš? Vyčkej, dočkáš se! Během několika let či desetiletí bude prokázáno to, co říká, že je nevinný.

Jenže pokud odstoupí z politiky dnes, už se do ní nenavrátí a Augiášův chlív, pozůstatek nenasytných politiků ODS, TOP 09 a ČSSD, zůstane nadále chlívem. To se ti líbí? Mně ne. Členům ANO také ne. A našim obyčejným občanům také ne. Proto tam musí zůstat! Doufám, že politici Opoziční smlouvy, která stále funguje, na něho nespáchají atentát. Ano, až takové rozměry má náš český chlív!

:-)

4 4
možnosti

Děkuji

za zajímavé stanovisko.;-)

1 1
možnosti