Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kindle a pane Nýči,

jste šťastní lidé. Poslanci lhali, nic se nerozkradlo, ani nevytunelovalo, jsou to pomluvy. Žádné dluhy nemáme a žijeme si šťastně, jako nikdy. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Ano pane Čumpelíku, já jsem hrdý na to, co jsme dokázali jako stát od roku 1989 do současnosti a vidím to na každém kroku. Vidím to v každém městě, které navštívím. Psát o vytunelové a rozkradené zemi, může psát jenom člověk zatrpklý, kterému nic životě nevyšlo, nic nedokázal a teď třeba vzpomíná na dobu, kdy byl někdo a dnes je řadový občan, který je jiným pro své názory, pro smích a má vztek na to, že země se mění k lepšímu a ne k horšímu, jak si škodlibě v roce 1989 přál. Jsme normální země, která má stejné potíže, stejné problémy jako každá jiná země v Evropě a já věřím, že se i to jednou zlepší, že naše děti budou jiný, že voliči, kteří dávají hlas Babišovy a Okamurovy jednou vymřou a to dříve než já.

3 2
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, co se konkrétně ozkrádalo a tunelovalo čtvrt století. Ono tady bylo po pádu komunismu bylo co rozkrást ? Komunismu to co ukradl přivedl k bankrotu. Jezdím hodně po ČR a mohu jenom prohlásit, že podle mého názoru takhle rozkradená a vytunelovaná země podle mě rozhodně nevypadá. Máme se tak jak jsme se neměli nikdy v životě. Kecy o rozkradenézemi jsou jenom hloupé a nepodložené. Nikde neproběhl přechod od komunistického hospodářství na tržní hospodářství hladce, ale u nás to proběhlo nejlépe ze všech postkomunistických zemí a lépe než v bývalé NDR, která převzala všechny západní zákony a dodnes se jí nepodařilo postavit na nohy i přes militrady, které tam ze západní země tečou.RvRvRv

5 1
možnosti
Foto

nerozkrást přes bilion, mohli jsme mít už hotovou dálniční a rychloželezniční síť a mnohem nižší zadlužení státu. Pracoval jste na MV a nevíte nic o vytunelovaných bankách vlastními majiteli, kteří sami sobě a kámošům poskytli úvěry, které nesplatili a protože to udělali tak, aby se jim nemohl dokázat úmysl, zůstali nepotrestáni? Banky bez peněz potom za pár šupů převzali cizinci a teď z nich mají rok co rok desítky miliard zisku. Kuponovkou se prosperující firmy dostaly do rukou ničemům a hlupákům, kteří je přivedli zu grunt. Ta, kde jsem do roku 1992 pracoval měla 4200 zaměstnanců a 23 provozů. Zůstal jeden závod s pár stovkami zaměstnanců.

3 2
možnosti

Tisíce nakradených miliard jsou pryč za hranicemi. Kdo je ukrad kam je převedl to nevíte. A vlastně ani kolik miliard se ukradlo. Tipuje se počet miliard snadno to je lehký, ale jestli to sedí je věc jiná. Prostě všichni kradou. Nerozumím tomu proč se neptáte jak Babiš přišel ke svému majetku. Přes jaké zahraniční firmy přišel ke svému majetku, když vám tak vadí ty ukradené miliardy co jsou v zahraničí.

Ta vaše poslední a tučně zvýrazněná věta je vtip největší. I když ne vtip ale cesta do pekla pro naši demokracii. Když se politik dopustí trestného činu tak je stíhán i ted, ale nikdy nemůže být jakkoliv perzekuován nebo dokonce odvolán za politické činy. Odvolávat politiky proto že se vám nelíbí jejich názory nejde. Od toho jsou volby.

10 3
možnosti

Pane Nýči,

o těch rozkradených miliardách nás v diskuzi informovali naši poslanci a to jsou volení zástupci občanů ve volbách, jak sám potvrzujete na konci.

V pekle tedy už jsme a politik, který neplní svoje sliby, nebo upřednostňuje své zájmy, nemá v politice, co dělat a voliči mají právo takového politika odvolat. To se týká všech politiků, včetně politiků ANO.

5 6
možnosti
Foto

Až na toho nejlepšího ministra financí s vámi plně souhlasím. R^

Objem zlodějen, rozkrádání, tunelování, odklánění, či jak to ještě nazvat, se odhaduje na úrovni našeho ročního HDP.

1 1
možnosti

Máte pravdu,

s tím nejlepším jsem to přehnal, ale proti těm předchozím ministrům financí, má jistě plus.

2 1
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,38
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"