Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení diskutující,

děkuji za vaše příspěvky a zejména děkuji vytrvalým a stálým bojovníkům za liberální demokracii, kteří prokazují pod mými články, že si plně zaslouží mimořádné uznání současného politického režimu, za jeho obranu na Internetu.

Předpokládám, že tito bojovníci, plně pochopili, že se ve článku uchyluji k humorným nadsázkám a že vůbec netrvám na tom, aby naši poslanci chodili do poslanecké sněmovny v advokátních mundúrech, ani na tom, aby odpůrci referenda zasedali v Bohnicích.

Jsem rád, že jsem jim dal příležitost vyniknout a doufám, že se pobavili dobře, stejně, jako já.

Hezkou neděli přeji všem skutečným demokratům.!![>-]!!

0 0
možnosti

P18e47t47r 24B44u26r61i14a85n

8. 10. 2017 15:55

A nezapomeňte závistivě schopnějším demokraticky napálit progresivní zdanění.

0 0
možnosti

Pane Čumpelíku, Jan Švadlenka vás argumentačně porazil na celé čáře.

3 0
možnosti

Pane Veigente,

bude vyjádření viz. výše, ale panu Švadlenkovi nezbývá, než s radostí popřát hodně úspěchů v jeho argumentační i politologické vzdělanosti a vytrvalosti, či-li uznat, že vyhrál na celé čáře a že si zcela jistě zaslouží mimořádné uznání.8-o

0 0
možnosti

Pane Švadlenko,

nemám zájem s vámi dále diskutovat, ani řešit zateplení vašeho domu.

Odpověděl jsem vám na podstatné otázky a nemám čas se zabývat vaším teoretizováním.

Děkuji za vaši účast na mém blogu, ale další příspěvky už vám budu už jen mazat.Rv

0 2
možnosti

Neodpověděl jste vůbec na nic. Podstatným otázkám jste se vyhnul, a když jsem na nich trval, začal jste mazat. Jak typické pro "demokrata" vašeho ražení. Jestli v tom mazání budete pokračovat, začnu si příspěvky ukládat a pak napíšu blog, který bude reagovat na vás a ukáže vás jako komunistu.

3 0
možnosti

Proč by mělo být obecné referendum nejvyšší formou demokracie. Vždyť téměř všude se ukazuje jako problematické. Nejde o to, že by se lid rozhodl "hloupě", že by tedy elity nevěřili lidu. Věc se má trochu jinak. Referendum dobře funguje na obecní úrovni, kde se lidé znají a kde se hlasuje třeba o tom, zda v parku udělat hřiště. To jsou konkrétní, dobře pochopitelné záležitosti. Něco jiného je problematika řízení celého státu. Zde byla vynalezena zastupitelská demokracie - jedná se o najaté profesionály, placené za to, že se seznámí s problematikou a budou hlasovat kvalifikovaně. Pokud udělají chybu, mají zastupitelské orgány mechanismus, jak ji rychle napravit. Pokud zastupitelé nepracují dobře, lze je jednou za čas ve volbách vyměnit. Nevýhodou referenda je, že pokud lid rozhodne, rozhodnutí platí na hodně dlouho, i kdyby třeba lid za týden zjistil, že se zmýlil. Nejde dělat referendum o téže věci třeba každých půl roku. Referendem je tak možné odhlasovat vysloveně škodlivé věci a pak už není mechanismus, jak je napravit. Zastupitelské orgány tento mechanismus mají. Referendum by se tedy mělo týkat pouze výjimečných případů souvisejících se samotnou státností. Stát je organizace občanů, a zde by tedy měli občané rozhodnout.

4 0
možnosti

P25e52t13r 98S31k79á61l19a

7. 10. 2017 16:12

Ono i to referendum na obecní úrovni bývá problematické. Každý pochopitelně upřednostňuje vlastní zájmy před zájmy obecními a například obyvatelé Dobrovíze v roce 2013 odmítli v plebiscitu výstavbu distribučního centra Amazon.

0 0
možnosti

Souhlas s článkemR^

1 1
možnosti

P77e46t55r 25B72u17r35i69a40n

7. 10. 2017 14:36

Vymírání naší společnosti je nafouklá bublina bez jakéhokoliv opodstatnění. Není vůbec předepsané a životně závazné, kolik má mít naše společnost lidí, jestli deset, osm, nebo pět milionů (tolik je např. Norů). Uživíme se tak jak tak. Jediný dopad to může mít tak leda důchodový systém, ale to se dá změnit třeba nastavením (2.důchodový pilíř), nebo sanováním důchodů z jiných zdrojů, ze kterých by se pracně dotovala ta umělá natalita. Třeba hodnota jednoho sociálního bytu pro netáhla, které budou plodit další netáhla na socdávkách, může vykrýt pokles důchodů pro dva penzisty na 10 let. Pokud bychom chtěli pozvednout porodnost, tak jedině úlevou rodičům na daních klidně až na nulu, zrušením diskriminace otců a živitelů této společnosti a návrat k posvátnosti funkční rodiny.

Naopak, podbízení se neschopným a neužitečným podněcuje jen další šíření lemplovství.

Progresivní zdanění je zlodějina a vůbec ho nepřikrašluje ani dovětek, že je zavedeno ve všech "vyspělých" zemích. Co je to vyspělá země? Je to ta, která má už třetím rokem výjimečný stav, ta v níž existují desítky no go zón s absolutním bezvládím v držení drogových a muslimských gangů, nebo ta, v níž řidič nesmí vlastnit šroubovák delší dlaně?

Rovnost důchodů je komunistický blábol.

3 0
možnosti

Pane Buriane,

komunisti žádný rovný důchod neměli, ani nezaváděli, tak je do toho nepleťte.

Co se týká daní, jsem trochu překvapen, že americký progresivní systém daní, je pro vás asi zaostalý.

Co se týká porodnosti, tak viz. odpověď panu Bartošovi. Jedná se o české děti.

Co se týká důchodů, tak si my dědkové víc, než rovný důchod nezasloužíme, za ty dluhy, co tady těm mladým necháváme!

0 1
možnosti

nikde není předepsáno kolik lidí má národ mít........a ani nikde není předepsáno, že národ musí mít neustále více a více lidí.........

Největším problémem České společnosti

je nedostatek nově narozených dětí, z čehož vyplývá vymírání národa, které se přirozenou cestou stále urychluje. Současná porodnost je 1,6 dítěte na rodinu. Pro rozvoj a zajištění existence národa potřebujeme, aby se porodnost Českých rodin pohybovala v rozmezí 2,5 – 2, 8 dítěte na rodinu.

Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627295

tento váš odstavec není v souladu se znalostí změn rodičovské investice a z toho vyplývajícího poklesu porodnosti ve většině či všech vyvinutých státech, které NEMAJÍ nějakou super slabou sociální třídu

I Metternich měl asi 13 dětí, dnes by to jistě neudělal...jak se mění podmínky na trhu práce, tak se i mění rodičovská investice. Směrem k jednomu potomkovi, který dostane veškerou péči a zdroje rodičů na rozdíl od dob dřívějších kdy bylo potomků mnoho a museli se o zdroje rodičů dělit.........

Jak by vám moc dělalo dobře, kdybyste měl deset dětí a z nich všech deset bylo nezaměstnaných a nikdy za celý život práci mít nebudou..............to nám hrozí ve všech vyvinutých státech s nástupem robotizace, která je již v plném proudu a bude se jen zrychlovat...

Mantra, že nás musí být neustále více a více je nesmyslná ale je živena vládnoucími vrstvami, které se rozhodli, že si my LIDÉ V PODZÁMČÍ MUSÍME SVÉ DŮCHODY PLATIT NAVZÁJEM..........a že oni...ti KDO ŽIJÍ NA ZÁMKU ...nám na to nedají za svých superzisků ani korunu...

Budoucnost bude buďte velmi nepříjemná pro nás v PODZÁMČÍ nebo pro ty NA ZÁMKU.........buďto my budeme chudí jak kostelní myš, nebo oni již nebudou mít tak obrovské zisky, a nám budou muset dávat veliké platy ze svých zisků.........a z toho mají strach a tak nás krmí nesmysly o nutnosti neustále vyššího počtu dětí..........

je to plánovaná a cílevědomá mystifikace, kterou ovšem téměř každý spolkne i s navijákem........bohužel

0 0
možnosti

P41e72t31r 24B90u80r48i90a96n

7. 10. 2017 14:41

To, že robotizace sebere (ze dne na den, nebo kdy?) lidem práci je nesmysl nezakládající se na žádném logickém poznání nebo úsudku, ale jen na infantilní představě při čtení sci-fi povídky o tom, že robot řídí náklaďák a u toho si zpívá.

1 0
možnosti

Máte pravdu až na jednu věc. Vy sám nevíte co je to demokracie a Jste demagogRv

2 0
možnosti

Dík,

za výborný závěr.;-D

0 1
možnosti

Řadu věcí máte popletených a dost hodně tu otázku církevních restitucí. Od koho jste čerpal svá tvrzení o té restituci? Jsem z Beskyd a téměř polovina hor zde patřila do r.1949 Římskokatol. církvi, proto mě zajímalo kolik toho dostanou zpět. V této věci i zde mnozí s názory problémy neměli, ale argumenty jim chyběly! Proto také po přijetí restitučního zákona politici KSČM a ČSSD dopadli na hubu se svou stížností u Ústavního soudu. Církevní majetky dosud jsou doloženy u katastrálních úřadů ještě z dob císařů rakouských. A navrací se teď jen část z toho co církve měly. Nejhezčí lživý podvrh po převratu provedlo Rudé právo, kdy tvrdilo, že kardinál Tomášek v srpnu 1991 měl prohlásit, že děkuje za dar státu církvím v podobě navrácení 170. komplexů budov a další požadavky už nemá. Jenže toto nepatřilo ŘKC, ale řeholníkům a řeholnicím u nás. Katolická církev v té době ještě nedostala nic! Znovu tento tzv. hoax se objevil až r.2011 kdy začaly přípravy na restituční jednání státu s církvemi. Atd. atd. atd.

4 0
možnosti
Foto

J80a78k87u87b 78R21o97t66h

7. 10. 2017 13:34

Vy pána neznáte? Byl v TV u Jílkové ohledně restitucí. Jako jeden ze tří hlavních odpůrců. Stále vedle dvou komunistů a ukázalo se, že a) o problematice neví zhola nic, b) používá primárně emoce, c) lže ještě víc, než ti dva komouši. Ale nestačilo mu, jak se tehdy ztrapnil a do církví se pouští neustále a furt stejně. :-/

6 2
možnosti
Foto

Koukám, že na blog slouží už jenom k pindání zakomploxovaných lidí.RvRvRv

5 0
možnosti

Pane Kindl,

asi mají lepší pindání, než vy.

0 3
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,62
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"