Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenom tak mimochodem, vite jaky je rozdil mezi odmitanim referenda a odmitanim islamu? Odmitani islamu je prodavani strachu, zatimco odmitani referenda je ochrana svobody a demokracie. Tedy alespon podle nekterych lidi. Sranda, ne?

0 0
možnosti

Pane Zapletale,

proč referendum patří k demokracii je uvedeno ve článku a vůbec není sranda, že vám někdo znemožňuje rozhodovat si, o své budoucnosti.

Co se týká Islámu, tak zkuste vysvětlit příbuzným těch zavražděných, že je to jen prodávání strachu.

1 1
možnosti

Protoze znam podstatu 'referenda', mohu jen dodat velmi dulezitou vec. Jestli referendum a jeho vysledek je na hrane s ustavou, soud MUSI rozhodnou o vysledku tohoto hlasovani. Potom referendum je uzitecne.

1 0
možnosti

Vážně by mě zajímalo, proč se některé elity toho referenda tak bojí. Už tu máme "referendum" o volbě prezidenta a (j)elita akorát mrzí, že nevyhrál více tvárnější kandidát.

Hrozí referendum o výstupu z EU, ale kolik lidí má s EU opravdu vážný problém? Určitě ne polovina, takže Czexit zase tak moc nehrozí.

3 3
možnosti

Paní Hasníková,

máte plnou pravdu, hezký příspěvek, zejména s těmi demokratickými (j)elitami.R^;-D

2 5
možnosti

Pane Rečku,

to dílo je určeno především těm částečně gramotným elitám, tedy poslancům a senátorům, aby konečně pochopili, k čemu je Občanské referendum a přijali takovou formu Zákona o Obecném referendu, který bude skutečně sloužit k přímému rozhodování občanů ve věcech, ve kterých budou chtít občané přímo rozhodnout.

2 4
možnosti

Reflex vam nahral na smec a vy zabodoval. Dobra hra.

4 2
možnosti

Pane Stehlíku,

president Miloš Zeman, ale také řekl, že jen blbec nemění své názory.!:-P

2 3
možnosti

A pod to se s klidem podepíšu :-) A samozřejmě karma.

5 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu jakého jsme si zvolili prezidenta tak na tom článku v Reflexu něco bude.

16 9
možnosti

Pane Flaško,

neurážejte naše občany a pokud si myslíte, že jste chytřejší, než náš president, nikdo vám nebrání, abyste se zařadil mezi zájemce o funkci presidenta, ale s ohledem na vaše příspěvky do diskuze, vám nedávám vůbec žádnou šanci.

7 8
možnosti
Foto

O úskalí přímé demokracie píše už Bible. Ježíš byl ukřižován na základě výsledků referenda - rozhodl o tom lid jeruzalémský (pravděpodobně dostatečně dopředu zpracovaný velekněžími). Obavy jsou na místě, ne že ne.

11 4
možnosti

Kdo se bojí referenda, bojí se v první řadě sám sebe :-)

4 8
možnosti

Nikdo nemá právo omezovat

zaměření návrhů referend i když to mohou být zcela nesmyslné návrhy, jako je zrušení daní. Není totiž předpoklad, že by takové návrhy získaly potřebný počet podpisů, natož, aby zvítězily v proběhlém referendu občanů a získaly platnost. Tedy navrhovatelé musí návrh prosadit 2 x, sehnat potřebný počet podpisů pod návrh referenda a ještě následně přesvědčit občany, aby jejich návrh v referendu občané podpořili.

Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631602

Kde berete toto přesvědčení, že by něco takového nemohlo získat potřebný počet podpisů a následně v referendu projít ?

1 0
možnosti
Foto

Okamura prosazuje tzv. přímou demokracii bez podmínek. Nemělo by tedy být omezeno například minimálně padesátiprocentní účastí všech voličů, aby bylo platné.

4 3
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"