Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

8-ove státě, kde je v parlamentu devět politických stran, chcete zavádět referendum???

1 0
možnosti

Pane Matuško,

pokud nechápete rozdíl mezi rozhodováním ve vládě a parlamentu, vůči rozhodování referendem občanů, je to váš problém.

1 1
možnosti

Zvláštní. Čím častěji čtu podobné články, tím více se utvrzuji v názoru, že referendum má být použito především jako jednorázový nástroj k vystoupení z EU a NATO. Proto je okolo referenda tolik humbuku. Vystoupení z těchto institucí by byla pro naši zemi bezpečnostní pohroma a ekonomická sebevražda. U nás, naštěstí, funguje parlamentní demokracie, se svým systémem vyvažování a brzd, a je to tak v absolutním pořádku.

Vaše představa, že by se oprávnění voliči seznámili se všemi důsledky těchto nevratných kroků a zodpovědně o nich rozhodli je mimořádně naivní. To, jak je snadné ohloupit dav, bylo zřejmé při hlasování o BREXITU. Vůbec si nedělám iluze, že u nás by to nedopadlo stejně jako v Británii - a to je země v úplně jiné ekonomické a bezpečnostní kondici.

Jsem proti referendu o takto zásadních otázkách, pane Čumpelíku. Proč? Gaussova křivka je neúprosná a já nechci, aby o mé budoucnosti rozhodovali zmanipulovaní blbci :-/

3 1
možnosti
Foto

Lze vám sice gratulovat, že jste se přiřadil sám k přesně vymezené menšině, tak ale pokud tato menšina válcuje většinu, tak demokracie přestává být demokracií a stává se diktaturou, tedy není co hájit. Naopak jeden článek Listiny základních práv a svobod dovoluje takovouto diktaturu násilím svrhnout.

Takže z bláta do louže, z níž Vám ani samotný pan Gauss nepomůže ven.

1 1
možnosti

Autor se v mnohém mýlí. Např. nám tu kapitalistickou demokracii politici neukradli po převratu, protože my je každé 4 roky svobodně a demokraticky do funkcí volíme. Tudíž oni konají co nám slibovali nebo ne? Když to neplnili, tak jsme je nevolili. Ohánět se referendy je dosti podivné, protože v kolika zemích Evropy pravidelně bývají? V příštím roce budou komunální volby a to bude také takové referendum v obcích koho budeme chtít v jejich vedení!!

5 0
možnosti

Pane Rečku,

nemáte pravdu, volby neřeší vše. Mám dojem, že např. schválení Lisabonské smlouvy, by asi přes referendum občanů neprošlo, ani odprodej bytů v rámci privatizace OKD, či schválení církevních restitucí v použité formě, atd.

1 2
možnosti

O90n73d49ř47e49j 20N83ý94č

19. 11. 2017 16:16

Když je ta přímá demokracie tak skvělá tak proč v žádném státě není?

6 0
možnosti

Pane Nýči lituji,

mýlíte se a ještě k tomu to není relevantní argument.

1 3
možnosti
Foto

Referendum o vystoupení z NATO je v podstatě totéž jako referendum o kolektivní sebevraždě národa. Nikdy jsme nebyli v dějinách ve větším bezpečí než dnes. A ani tu nemusí být žádná cizí vojska. Nemusíme se bát sousedů a ani žádné mocnosti. Té jedné z důvodu, že jsme s ní v přátelském svazku, a té druhé a třetí (Čína) z důvodu, že jsme právě v tom NATO. A pokud byste to chtěl srovnávat s dobou před 1989 tak Vám prozradím tajemství - ve svazku se SSSR jsme byli proto, že nás okupovali a to i svou fyzickou přítomností.

15 0
možnosti

Pane Flaško,

já o Voze, vy o Koze.

Možná jste četl jiný článek. Nikde tam nepíši, že by jsme měli vystoupit z NATO, pouze upozorňuji, že do pravidel NATO by měl být zapracován článek, ze kterého by vyplývalo, že pokud stát NATO, bez souhlasu NATO začne vojenskou akci proti jinému státu, neměl by požadovat ochranu NATO, protože se jedná o jeho separátní záležitost.

Pokud bude referendum občanů o vystoupení z NATO, za předpokladu, že si to budou přát občané, budu hlasovat dle vlastního uvážení.

3 4
možnosti

Napíši vám teď jedno tajemství, ale nesmíte to NIKOMU říci:

ČR je parlamentní demokracií jako snad všechny členské státy EU & NATO. Proto rozhoduje parlament8-o. Tímto jsou vaše stesky irelevantní.

Přímou demokracii mají asi jen ve Švýcarsku.

12 0
možnosti
Foto

A to ještě velmi selektivní.

9 0
možnosti
Foto

A co volič? Nějak vám z toho vypadl.

8 0
možnosti

Volič je občan,

jako každý jiný občan, který se rozhodne volit.

2 2
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"