Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mého názoru není Andrej Babiš podnikatelem, a už vůbec ne úspěšným. Je to jen bílý kůň, který se za podnikatele vydává. On sám nevybudoval jedinou firmu na zelené louce. Buď firmy koupil za peníze nejasného původu ze Švýcarska, nebo je získal od státu v době vlády nemravné opoziční smlouvy, nebo se jednalo o nepřátelské převzetí. Když někdo přirovnává Babiše k Baťovi, tak je to urážka tohoto geniálního podnikatele. :-/Rv

4 2
možnosti
Foto

K36a40r27e74l 13C69a36c34h

21. 1. 2018 13:38

Paní Jandová. AB bezesporu podnikatelem a úspěšným je. Už vůbec není bílým koněm, protože za ním nikdo skrytý, komu by jeho majetek vlastně patřil, není. Je také ale produktem privatizace 90. let, kdy se ekonomové kolem Klause, Dyby, Ježka apod. pro potřebu rychlého zprivatizování státních podniků, rozhodli nečekat na právní rámec. Lidé neměli finance na to, aby si podniky koupili a tak se na čas tzv. zhaslo a otcové privatizace předpokládali, že ti šikovní a draví si svůj díl státního majetku vezmou a budou tyto podniky jako svůj majetek spravovat. Většina těch, co takto státní podniky získali, však měla oprávněné obavy, že jejich převzetí nebylo úplně férové a kdyby se něco zvrtlo, mohli by o ně ještě přijít. A tak místo spravování podniků s péčí řádného hospodáře, tyto urychleně tunelovali, nebo se ztrátou za hubičku prodávali zahraničním vlastníkům a získaná aktiva převáděli do švýcarských a jiných bank. AB se zachoval (nevím z jakých pohnutek) jinak. Podniky netuneloval, ale hospodařil s nimi opravdu jako se svými tak, aby tam, kde to šlo, měly budoucnost. Rozšiřoval a zhodnocoval. Stal se tak jedním z nejbohatších podnikatelů v této zemi a ti, co spolu s ním v divoké privatizaci privatizovali, ale místo řádného hospodaření tunelovali a ulívali do švýcarských bank, mu nyní závidí jeho úspěch. On zbohatl a jim zbyly v uvozovkách jen ta ubohá švýcarská konta, která mají jen zlomkovou hodnotu původně získaných podniků. Úspěch se v této republice neodpouští a závist je jednou z nejhorších lidských vlastností.

2 1
možnosti
MB

Kolik času tak ještě musí uplynout, aby se přišlo na to, že A,Babiš není podnikatel - On je akvizičník. Dnes jeho - firmy - fungovaly před tím. A.Babiš není politik - jde o zcivilizovaného Rittiga , který mezi tím ustrnul ve své epoše páry, polo gangsterismu. A.Babiš tvrdí, že obžalobu si lze hravě koupit - Na své oponenty , (za 4 roky), nenakoupil nic, pouze slinu jedovatou, obžaloba žádná ! Konečně je nějaký výsledek, obžaloba zde - Zase blbě, chtějí nám zabít Ferdinanda ! D.Rath, (jiný blog), se oligarchy zastává - Dopadli jste stejně ! To nemá chybu ! ... :-)

0 0
možnosti

Pane Bučku,

žijeme v kapitalismu, kde odjakživa vládnou peníze a pokud si někdo může dovolit koupit téměř jakoukoliv firmu, tak není žádný důvod tomu bránit. To je normální a ke kapitalismu to patří, je to investice, nebo dle vašeho, akvizice.

Obžaloba nenahrazuje rozsudek a tady by jste měl být z vašeho hlediska spíše skeptický.

1 0
možnosti
Foto

píšete že každý může udělat omyly a chyby-ale každý by za ně měl nést zodpovědnost- jako běžný občan který je buzerován pro sebemenší přehmat

2 0
možnosti

Milá dámo,

život se s námi nemazlí. Vždy to odnesli a odnesou ti běžní občané a v tom s vámi naprosto souhlasím. Možná by měli ti běžní občané začít přemýšlet koho si volili a koho si volí a kdo má skutečně zájem pracovat v jejich prospěch.

0 0
možnosti
Foto

Podobné situace jsou jen příležitostí k osobním exhibicím část poslanecké sněmovny a vítanou příležitostí brzdit řešení palčivějších problémů. Pokud by byla poslanecká imunita omezena pouze na verbální napadení, a víc podle mne poslanec z titulu svého zaměstnání nepotřebuje, pak si sněmovna mohla ušetřit týden naprosto zbytečných keců, policie mohla Babiše obvinit bez jejího milostivého svolení a ve sněmovně se mohlo dít něco, co by mělo alespoň trochu smysl. Takto se v parlamentu možná již naprosto zbytečně prožvanila částka, převyšující tu, o kterou jde v kause Čapího hnízda.

Tímto nepřihrávám Babišovi, nevolil jsem ho a ani na okamžik bych o tom neuvažoval, jeho podnikání nepovažuji za čisté. Jenom mě otravují tanečky okolo "řešení", které ve skutečnosti stejně nic nevyřeší, na to mají dotčení dost dobré právníky. Jenom to státní aparát bude stát další milióny a soudní aparát to bude zdržovat od ostatních kauz, které by bylo třeba konečně řešit.

1 0
možnosti

Na funkci imunity poslanců,

můžeme mít různé názory, ale to se týká i jejich voličů. Já jsem svůj názor uvedl ve článku.

0 0
možnosti
FD

Babiš podnikatel?Raubíř.

3 0
možnosti
JK

Napsal jste, že Babiš neumí rázným a jednoduchým způsobem odpálit útoky. To máte tak - on nemůže. Kdybyste trošičku nahlédl do jeho kšeftů, kterými se dostal k majetku a dále ho rozšiřoval, bylo by vám to jasné. To jsou tak složité machinace, většinou na hraně (nebo i za hranou) zákonů a každopádně odporující dobrým mravům. Proto musí mlžit, vysvětlovat tak, aby to vyznívalo v jeho prospěch, podnikat protiútoky, odvádět pozornost, křičet - lžete, lžete, stavět se do role oběti a štvané zvěře. Vodítko je jednoduché - rázným a jednoduchým způsobem může odpálit útoky jen ten, kdo je čistý.

9 2
možnosti

Asi jste nikdy nepodnikal

a nechápete, že žijeme v kapitalismu. Každý se snaží vydělat, samozřejmě i Andrej Babiš i když to může být na hraně.

Hrabe se někdo vám v minulosti?

Kapitalismus je riziko a rvačka o místo na světě, o práci, o úspěšné podnikání, o zakázky, o peníze, o majetek, o moc a nakonec i o život. Pokud má někdo úspěch, tak mu ho nezáviďte a snažte se o ten svůj úspěch sám.

2 4
možnosti
Foto

Zajímavé, jak si již nikdo nevzpomene na trestní stíhání bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Nic se neprokázalo, ale Petr Lessy se již do svojí funkce nevrátil.

A za jeho trestním stíháním stojí stejné osoby jako za trestním stíháním Andreje Babiše.

V roce 1989, kdy jsem cinkal klíči jsem nečekal, že úroveň současné justice může být na nižší úrovni než před rokem 1989.

3 6
možnosti

Pane Petříku,

případ pana Lessyho jsem nesledoval, ale vím, že tam nebylo vše v pořádku.

Se současnou justicí nemám osobní zkušenosti, ale rozhodně nesouhlasím s jakýmkoliv stíháním lidí, za jejich projevy a názory. Svoboda slova je dle mne součástí Lidských práv, tedy právo, které nesmí být potlačováno. Toho jsme si už užili dost.

2 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas a karma R^

Jen jsem nečekal, že se Piráti tak rtychle vyprofilují jako součást Kalouskovy TOP09.

4 9
možnosti
AT

Očekával bych, že bloger vašeho věhlasu použije alespoň nějaký svůj slovní obrat a nebude primitivně papouškovat výplody svého guru.

4 1
možnosti
ZS

Soudě podle Vaší logiky, neměl být vydán ani Rath. Pekárek nebo Novák. Navíc pokud by dotyčné jejcih strana dál nasazovala na čelní místa kandidátky, neměli by problém své mandáty obhajovat po celá dlouhá desetiletí, dokud by jejich trestné činy nebyly promlčeny.

Chápu, že se Vám vydání Babiše nelíbí. Já byl také velmi zklamán, když přistihli při dopingu Lance Armstronga nebo Terezku Johaugovou, kterým jsem fandil, ale stejně jako já byste si měl přiznat, že jste zkrátka sázel na špatného koně.

18 2
možnosti

Nejsem vydáním Andreje Babiše zklamán,

protože jsem tento výsledek očekával po vyjádření dalších politických stran.

Jen mne mrzí,

že ani poslanci nemají jasno ve výkladu funkce imunity a téměř každý z nich říká něco jiného.

Samozřejmě, pokud by občané nechtěli vydat svého poslance a volili ho stále opakovaně, tak by to musel být velmi dobrý poslanec, který plní to, co voličům slíbil. Potom by skutečně došlo k promlčení, ale to bych nechal na rozhodnutí občanů - voličů.

2 3
možnosti
  • Počet článků 610
  • Celková karma 25,34
  • Průměrná čtenost 1691x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"