Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...vůbec mi nebudou chybět..

0 0
možnosti

Demokracie je vláda svobodného lidu,

která má svoji pravou a levou tvář složenou s politických stran a hnutí.

Tedy pravicová liberální demokracie a levicová sociální demokracie mají být hlavní názorové proudy, které tvoří celkovou podobu tváře demokracie.

Nechtějte, aby ta celková tvář byla nadále pokřivená neschopností, nebo dokonce chybějící ČSSD!

Síla nestandardních a krajních politických stran se vždy zvyšuje, když hlavní názorové proudy přestaly plnit svoji roli, či jednostranně zaostávají, potom je celková podoba tváře demokracie zdeformovaná.

0 0
možnosti

Na nějaký blízký restart ČSSD to moc není. Pan Sobotka úspěšně odstranil představitele kteří až tak s ním moc nesouhlasili. Z levicové strany se snažil ČSSD dostat více do středu,doufajíc ,že jim to pomůže oslovit více voličů.Udělal s ČSSD takový nemastný ,neslaný spolek s velkou rozhádaností.Proto p.Babišovi nedalo moc práce je ve volbách převálcovat, a nejen je. V dnešní ČSSD je složité někoho takového hledat.Jejich malá šance je v tom,že přijmou nabídku jít s A.B. do vlády. Předčasné volby by jen ukázali velký zmar ,že nemají sami co smysluplného nabídnout.

1 0
možnosti

Pane Kudrno,

převážně s vámi souhlasím, ale cpát v současném stavu ČSSD do vlády, je jako jít si pro "poslední pomazání!"

0 0
možnosti

Stačí, když si ČSSD zvolí staronové vedení. Zemana, Škromacha a spol.

1 0
možnosti

Pane Trčálku,

problém je v tom, že není jasné, jestli ta vaše připomínka je k pláči, nebo k smíchu.

2 1
možnosti

Vypadne nejen ze Sněmovny, ale postupně i že Senátu a skončí. Dnešní boj o předsedu je stejně jen boj o provizi z prodeje Lihového domu. Má cenu přes 1,5 miliardy a pár desítek milionů provize z prodeje na účtu v Karibiku, to už stojí za to se snažit. O partaj tam nikomu nejde, jen o koryta buď ve Sněmovně nebo nedej Bože ve vládě.

3 0
možnosti

Pane Šrejbře,

neviděl bych to tak černě.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že ČSSD zlomilo vaz, že v podstatě prováděla politiku TOP09, např.

1. Podpora církevních restitucí ( ve volebních slibech hlásili pravý opak)

2. Rusofobie a podpora ukrajinských fašistů v Kyjevě

3. Zemanofobie

4. Nesmyslný boj proti Babišovi

6 2
možnosti

Jděte už s těmi ukrajinskými fašisty někam. Jeďte se tam aspoň podívat, než začnete něco trousit. Znáte jejich historii? Kulturu? Víte vy vůbec o co na Ukrajině jde a po desetiletí šlo? Mluvil jste někdy o tom všem aspoň s jedním živým Ukrajincem? Víte prd, jen opakujete hesla že Sputniku a spol. Vy nemít ten ruský špunt v hlavě tak máte občas docela rozumné názory.

4 4
možnosti
Foto

Důvod volit ČSSD již není absolutně žádný. Stačí si jen vybavit kolik už toho všeho jen od éry Paroubka naslibovali a nažvanili a jak velké plány měli - a potom nic (kromě posledního zvýšení minimální mzdy, ovšem z cizích kapes!) nesplnili - a i tak jsou dnes poloslepí a nahluchlí socdemáci skálopevně přesvědčeni, že zde za vlády Bohuslava Prvního v letech 2014-2017 vybudovali dobře fungující stát. A pokud minule dostali zasloužených něco přes 7 procent, po volbách dalších spadnou pod 5. !!

4 0
možnosti

Pane Šindeláři,

předpokládám, že pokud dojde v ČSSD k podstatným změnám, tak má ČSSD ještě šanci. Jinak nám na levici zůstane pouze KSČM.

1 0
možnosti

Proč volit zrovna ČSSD?

- máme tam minimálně další dvě strany prosazující levicový program.

- i socialisté už měli možnosti prosadit svůj program, ale buď to nebylo ve správném ekonomické rámci nebo se museli přizpůsobovat koalici...

Úspěch voleb jasně prokázal, že lidé volí tvář + program a ne jenom program. A už vůbec ne antiprogram konkureční strany - viz debakl posledně, kdy Zaorálek kromě tématu Antibabiš nic nenabídl.

Takže na sjezdu a novém předsedovi závisí, jak se socani umístí v dalších volbách.

2 0
možnosti

Paní Hasníková,

mimo zásadní komunistickou levici KSČM prosazující přímo demokratický socialismus, tam žádnou další levici nevidím a to je značná výhoda pro ČSSD.

Jinak souhlas.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS