Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pánové, děkuji za zajímavou diskuzi,

která byla v naprosté většině vedena bez zbytečných urážek v přátelském duchu. Předpokládám, že pokud přestaneme vytahovat staré reálie, můžeme spolu s Němci přátelsky spolupracovat ve vzájemné úctě a respektu.

1 0
možnosti
JL

"Neplatnost Mnichovske Dohody od sameho pocatku". Vzpominam na leta sedmdesata kdy spolkova vlada Williho Brandta uzavirala t. zv. vychodni smlouvy se sovetskymi satelity a jednou znich byla smlouva s CSSR. Mnichovska Dohoda byla tehdy nejobtiznejsim problemem. Bylo nutno sestavit tym cs. a nemeckych pravniku aby nasli vychodisko, takove jako "chytra horakyne" B. Nemcove. Protoze kdyby byla Mnich. dohoda neplatna od pocatku takto by sudetsti Nemci nikdy nepozbyli cs. obcanstvi a tim, ze narukovali do Wehrmachtu by spachali zlocin velezrady. Muselo by tedy byt takto obzalovano, prene nevim, snad milion muzu. V tomto pripade a pro tyto muze platna byla. Na druhe strane, proto, aby sud. Nemce tehdejsi prezident Benes mohl Sudetaky cs. obcanstvi zbavit musely by je mit. Cs. obcanstvi se na zaklade Mnich. dohody automaticky zmenilo na risske a do kvetna 1945 byli pravne obcane nem. reichu. Tedy neplatna od pocatku. Byl to tehdy tvrdy orisek a vzalo pravnikum dlouhy cas aby nasli reseni prijatelne pro obe strany.

2 0
možnosti
VV

Ono to bylo slovickareni.

BRD trvala na tom, ze ta dohoda byla zneplatnena 15.3.1939 vpadenim nemeckeho vojska do zeme.

Zatom co ceskoslovenska strana trvala na od sameho pocatku.

Tak nejak mi to pripomina tu Velkou rijnovou revoluci, co byla v listopadu.

1 0
možnosti
Foto

Podle dohod, které podepsalo Československo, byla Francie, V. Británie, Italie oprávněna řešit územní spory mezi státy. Československo nemělo tehdy mezinárodně uznané hranice. První, kdo přišel na myšlenku odstoupit pohraničí, byl Beneš. Dokument je uložen ve Francii. Je pravdou, že se jednalo pouze o výběžky našich hranic. Mnichovskou dohodu podepsal Beneš. To není cár papíru, to je důležitý historický dokument, který měl svoji platnost, a jeho platnost skončila tím, že Německo tuto smlouvu nedodrželo.

1 7
možnosti
Foto

Sondovat reakcí Francie na velmi neoficiální úrovni na možné koncese v otázce hranic nebylo zločinem, naopak projevem snahy uchovat mír a umožnit realizaci práva na sebeurčení. Držet německou menšinu uvnitř Československa násilím nemělo smysl.

2 0
možnosti
AM

A85d15a21m 88M93a44l28ý

19. 2. 2018 12:40

Rozhodně to není cár papíru. Jedná se o zásadní historický dokument našich dějin, ano později zneplatněný. Není důvod při této příležitosti se navážet do Němců a už vůbec není důvod dávat do jedné věty "Hitlera", "nacistický", "Němci". :-/

7 4
možnosti

Pane Malý,

nevidím žádný důvod k opakovanému vytahování starého neplatného dokumentu, který patří do sběru, jako starý cár papíru, o jehož vznik se postaral německý nacistický vůdce Adolf Hitler, pod jehož velením nás Německá nacistická říše s pomocí německých vojsk obsadila a okupovala.

Měli bychom se raději soustředit na rovnou, přátelskou a budoucí spolupráci v rámci EU.

2 2
možnosti

Pane Řezníku,

pro nás je to neplatný cár papíru. Nebyl podepsán presidentem ČSR Dr. Edvardem Benešem, ani schválen v našem parlamentu. Nevím, proč ten starý nacistický cár papíru stále někdo vytahuje.

Dnes by nás měly spíše zajímat výsledky úspěšné spolupráce v rámci EU. Věřím, že už nějaké jsou.

1 1
možnosti
Foto

Tak dnes je neplatný cár pergamenu Zlatá bula sicilská. Ale z hlediska historie jsou dokonce nejzajímavějšími dokumenty falsifikáty. A co by se stalo, kdyby u nás byly vystaveny nějaké ostatky svatých?

5 1
možnosti
Foto

Pro pořádek, aby Mnichovská nabyla platnosti, musela by být ratifikována Parlamentem. Ale byla ze strany RČS uznána de facto, protože její zástupci se stali tuším vymezení tzv. pátého pásma, což teprve se stalo průšvihové.

2 0
možnosti
JB

J66a19n 44B59u78r70d50a

19. 2. 2018 12:02

Bez ladu a skladu, protože papír snese všechno.

6 0
možnosti

Pane Burdo,

začíná to jednáním v Bruselu, konferencí v Mnichově a směřuje to přes neformální summit k summitu EU v březnu. Samozřejmě, nelze to ošidit od souběžných události na naší politické scéně.

Široký záběr, pro jeden článek. Trochu náročné.

2 1
možnosti
Foto

J33a95k78u53b 79R46o14t46h

19. 2. 2018 11:28

Já jsem hned věděl, že to zapůjčení MD bude ze strany Německa nějaká sviňárna. Ještě, že vás máme, jinak bychom tápali ve tmách. ;-D;-D;-D

9 1
možnosti

Pane Rothe,

nemusí jít o nějakou svin..., ale rozhodně je vhodnější, zaměřit se na budoucí rovnou a přátelskou spolupráci.

Nehledejte za tím nic špatného.

2 2
možnosti
JV

J43i17r58i 14V74r38a39b98e63c

19. 2. 2018 11:23

Kde se bere v určitých Českých lidech tolik závisti a nenávisti ?

RvRv

6 4
možnosti

Pane Vrabče,

tady nejde vůbec o žádnou nenávist, pouze o opatrnost vlivem historických konsekvencí. Naopak máme zájem o přátelskou a rovnou spolupráci s Němci, nikoliv hrabat se v historii, která je už minulostí.

3 0
možnosti
SN

:-)......Velmi dobře shrnuto! Merkelová to vzala pevně do ruky spolu s Makronem a myslí si, že budou poroučet celé Evropě! Jsme poučení zkušeností z minulých let, ale.....proti tomu současnému systému, která představuje EU, to byla procházka růžovou zahradou!

Jako jednu z možností vidím....V 4 + Rakousko....společně odolávat i za cenu opuštění EU ! Reprezentuje to dostatečný počet obyvatel, abychom EU od jejich diktátorských plánů odradili . R^R^R^

10 8
možnosti

Dík za podporu,

ale Rakousko bude nakonec vždy stát při Německu. Musíme si najít jiné spolehlivé partnery pro V 4.

2 1
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"