Důvody rozhodnutí Bohuslava Sobotky k Demisi vlády a možné stíhání Andreje Babiše

Demise vlády nemůže být neuváženým rozhodnutím a Bohuslav Sobotka zcela jistě velmi dobře zvážil z jakých důvodů toto rozhodnutí učinil. Zcela jistě nechce být před volbami spojován s odvoláním, či stíháním Andreje Babiše.

Dá se předpokládat,

že v nejbližší době dorazí do Sněmovny žádost Policie ČR o vydání poslance a místopředsedy vlády Andreje Babiše ke stíhání. Zda se bude jednat o projekt Čapí hnízdo, Korunové dluhopisy, či jiný důvod, nelze dopředu specifikovat.

Zda mandátový a imunitní výbor

doporučí vydání Andreje Babiše k stíhání ještě na této schůzi sněmovny uvidíme, ale s ohledem na stranické a volební zájmy poslanců z jiných politických stran, je vydání Andreje Babiše ke stíhání velmi pravděpodobné.

Premiér Bohuslav Sobotka

by jistě nerad hrál ve věci odvolání, či stíhání Andreje Babiše v pozici premiéra podstatnou roli s ohledem na blížící se volby, což by mu mohlo u voličů ublížit a přinést další volební propad pro ČSSD. Ostatně stávající předvolební pozice ČSSD je mnohem horší, než s ohledem na dárečky ČSSD předpokládalo. Vyšachování Andreje Babiše by dle představ ČSSD mohlo pomoci.

Místopředseda vlády Andrej Babiš,

ale už informoval o probíhajícím vyšetřování směřovaném na jeho osobu, které dle jeho názoru  inicioval ministr vnitra Milan Chovanec, tedy stranický ČSSD kolega premiéra Bohuslava Sobotky. Je překvapivé, že ČT ve svých diskuzích o současné Demisi vlády, se o možné souvislosti s pravděpodobným stíhání Andreje Babiše vůbec nezmínila.

Zda Andrej Babiš dokáže odvrátit útoky a případné stíhání, bez ztráty volební podpory, možná brzy uvidíme. 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 2.5.2017 23:53 | karma článku: 23,69 | přečteno: 1559x