Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Modlitba pro Martu,“ pro naše demokraty.

„Ať mír dál zůstává s touto krajinou,“ tyto slova patří především našim představitelům v NATO. Vzájemná pomoc dle článku 5 by měla být vázaná na předchozí schválení samostatných vojenských akcí členských států NATO. 

Z toho vyplývá otázka,

zda bude naše armáda například povinna vyrazit dle článku 5 států NATO na pomoc Turecku, pokud se Turecko bude z vlastní iniciativy prát s Irákem, nebo Íránem, či se Sýrií a Turecko tak bude ve válce?

Zloba, závist, zášt, strach a svár, ty ať pominou, ať už pominou,“

to platí nejen na mezinárodní úrovni, kde by politici měli hledat smírná, mírová a přijatelná řešení mezi mocnostmi i ostatními státy, ale také u nás doma, kde by všichni politici měli hledat taková řešení, které by co nejvíce zahladily tyto zcela zbytečné reakce občanů, aby neumožňovali neodůvodněné rozdíly mezi občany i firmami a zásadně potlačovali různé formy protekcí, neodůvodněného obohacování, podvodů, tunelů a samozřejmě i okrádání našich občanů.

Z toho vyplývá otázka,

zda zlobu a strach v současné době nevyvolává především ne jednoznačný postoj politiků k budoucímu potencionálnímu ohrožení naší společnosti, což je v současnosti po zkušenostech ze západních zemí především Muslimská migrace, vytváření Muslimských obcí, prosazování Muslimské ideologie, zavádění práva Šaría, či související Muslimský terorismus.

Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých, zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí,“

tady Marta Kubišová dvakrát neodhadla následný vývoj. V roce 1968 nám tu socialistickou demokracii Alexandra Dubčeka zarazil Sovětský svaz a po roce 1989 nám tu vládu lidu a kapitalistickou demokracii zase ukradli politici, kteří jí drží už 28 let ve svých rukou v souladu se svými zájmy tak, že blokují ústavní zákon o závazném Obecném referendu občanů, aby lid nemohl dle svého uvážení rozhodovat přímo o své budoucnosti, či aby lidé nemohli korigovat ani velmi problematická rozhodnutí politiků a vlády v zastupitelské demokracii.

Z toho vyplývá otázka,

proč se politici tolik bojí závazného Obecného referenda občanů a dokonce se snaží omezovat rozhodování občanů různými nevhodnými a těžko splnitelnými podmínkami stejně špatně a nesmyslně, jako u krajských a místních referend občanů, které jsou ve svém znění téměř k ničemu, proč pohrdají našimi občany pomalu stejně, jako kdyby to referendum zaváděli v minulých dobách diktatury, což potvrzuje názor rektora v projevu na Albertově, že prý nemůžeme připustit diktaturu referend, či nesmyslný názor z komentáře v Reflexu, ze kterého vyplývá, že se referend účastní úplně všichni pitomci a proč se politici bojí referenda o vystoupení z EU, či NATO, nebo snad jsou naši politici tak úplně neschopní, že nejsou v referendu občanů argumentačně obhájit naše členství v EU, či NATO, pokud je nezbytné, či obhájit výši daní a zásadně politicky ovlivnit rozhodování větší části účastníků referend?

Z oblohy mrak zvolna odplouvá a každý sklízí setbu svou,“

tady možná vyjde i slunce, aby konečně bylo vidět na všechny lumpárny, které jsme museli bez možnosti aktivního odporu během 28 let tolerovat a snad nová vláda konečně začne měnit zákony a začne dělat pořádek zejména v přebujelé státní a veřejné správě a možná snad k 100. výročí vzniku Československa předloží našemu lidu návrh nově upraveného znění Ústavy České republiky k jeho schválení referendem občanů tak, aby jakékoliv další nesmyslné úpravy Ústavy ČR nemohli dělat politici zvolení na omezenou dobu, ale výhradně pouze přímo občané prostřednictvím referenda občanů vyhlášeného vládou.

Z toho vyplývá otázka,

proč až po 28 letech se ukazuje neschopnost starých politiků, kteří místo toho, aby tvrdě prosazovali zájmy a potřeby České republiky v rámci EU, se soustředili především na své soukromé a stranické zájmy, proč je naše hospodářství převážně v cizích rukou, proč si necháváme omezovat zemědělskou produkci, proč stoupají ceny v obchodech, přestože stoupá hodnota naší měny a proč jsou ty super a hypermarkety, či hobby marketech převážně v nadnárodním německém, či rakouském vlastnictví, či proč si necháváme vykrádat naše nerostné bohatství?

Modlitba má ta ať promlouvá k srdcím, která zloby čas nespálil, jak květy mráz, jak mráz,“

tady nám už asi nic jiného nezbude, než se modlit, aby ti noví politici, kteří přebírají vládu věcí veřejných, měli úctu k občanům a činili kroky především v zájmu většiny našich občanů a hlavně si nemysleli, že jsou chytřejší, než ti ostatní občané a uvědomili si, že rozhodující musí být vždy vůle našich občanů.

Z toho vyplývá otázka,

zda si naši politici dostatečně uvědomují, že Lidská práva dávají každému občanu právo přímo rozhodovat o své budoucnosti i o budoucnosti společnosti ve které žije a zda si dostatečně uvědomují, že žádné stranické, či cizí zájmy, včetně zájmů byrokratů EU, nemohou být nadřazeny zájmům našich občanů, zájmům našeho Českého národa a našeho Českého státu?

Ať mír dál zůstává s touto krajinou.“

PS. Dík Martě Kubišové, za tu krásnou píseň dotýkající se srdcí všech našich občanů.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 19.11.2017 14:33 | karma článku: 31,91 | přečteno: 1249x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 30,97 | Přečteno: 579x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,19 | Přečteno: 710x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,27 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,35
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"