Mimořádný úspěch poslanců PS a SPD Tomia Okamury, v zájmu našich občanů.

Tomio Okamura dokázal spolu s dalšími poslanci i z jiných politických stran, prosadit na Plénum sněmovny jednání týkající se navrhovaného nařízení EU Dublin IV, týkajícího se změny azylové politiky Evropské komise.

Nebylo to lehké ani pro Tomia Okamuru.

Nešlo o žádné strašení občanů, jak se vyjádřil premiér Andrej Babiš, který se snaží o nepřijetí přerozdělovacího systému Dublin IV na diplomatické úrovni, ale v době kdy na našem území si Organizace pro pomoc uprchlíkům, vzniklá z občanského sdružení, či jiné neziskovky, dělají co chtějí s místní i zahraniční pomocí, je zásadní stanovisko Pléna Poslanecké sněmovny nutné i pro podporu diplomatického úsilí premiéra Andreje Babiše, který by neměl odmítat ani možnost případného obecného referenda občanů, pokud by jeho diplomatické úsilí nebylo úspěšné.

Je nepochybné, že v době kdy Německo

i další státy EU, začínají mít značné problémy s rostoucím množstvím Muslimských migrantů a se zvyšující se kritikou vlastních občanů, se budou snažit za každou cenu přemístit podstatnou část migrantů do jiných zemí, zejména do zemí V 4, které přijímání Muslimských migrantů dosud odmítají. Z toho vyplývá zřízení Evropského podpůrného azylového úřadu, zavedení trvalého povinného relokačního systému umožňujícího na základě odmítnutí přijímání migrantů, vyžadovat od státu pokutu ve výši 250 000 EURO za každého odmítnutého migranta, tedy pokutu ve výši cca 6 000 000,- Kč x počet přidělených migrantů. K tomu ještě padá požadavek na stejné sociální platby migrantům, jako v Německu, aby od nás neutíkali, které jsou mnohem vyšší než naše důchody. Snaha přesunout část problémů s Muslimskými migranty ze západních států do států V 4 je zcela nepřijatelná.

Dojem z jednání poslanecké sněmovny,

ale nebyl jednoznačný. Jasné stanovisko podpory k návrhu SPD Tomia Okamury zaujal předseda ODS Petr Fiala i Václav Klaus ml. Z druhé strany, poslanec za Piráty v podstatě navrhl usnesení, které vládě pouze ukládalo vládě navržení alternativního návrhu a podpořilo digitalizaci přerozdělovacího a navracejícího systému a další poslanec za Piráty Mikuláš Peksa pouze odůvodnil to, že Dublinský systém III potřebuje opravit. Pozitivní jednoznačné stanovisko k návrhu SPD Tomia Okamury zaujala také KSČM. Trochu negativně v diskuzi se dala vnímat pozice KDU-ČSL. Když pomineme propojení s německou CDU, účast v lidovecké frakci EP a některé minulé postoje jejich europoslanců, tak některá vystoupení zejména poslance Ondřeje Benešíka nelze hodnotit pozitivně. Zejména opakované zatažení presidenta ČR Miloše Zemana do diskuze a snahy rozmělnit systém Dublin IV do pozitivní a negativní roviny, což zaznělo i z části ze strany TOP 09, včetně ujištění, že všech 13 uprchlíků v táboře Zastávka u Brna bylo zdravotně v pořádku o čemž se při vyšším počtu migrantů, s ohledem na rozšířené choroby v Africe, včetně AIDS, dá rozumně pochybovat.

Snaha poslanců některých

politických stran a hnutí přetahovat jednání o důležitých bodech do výborů a komisí Poslanecké sněmovny tak, aby se obešly názory ostatních poslanců na jednání Pléna Poslanecké sněmovny je v bodech, které zajímá celou společnost zcela nepřijatelné. Výbory a komise by pokud chtějí by měly svoje stanoviska k důležitým rozhodnutím přednášet a odůvodňovat na Plénu Poslanecké sněmovny a nesnažit se v důležitých otázkách omezovat právo poslanců rozhodovat na Plénu Poslanecké sněmovny. Pravděpodobně je potřeba v Poslanecké sněmovně jasně stanovit nadřazenost Pléna Poslanecké sněmovny nad svými komisemi a výbory.

Mimořádným úspěchem

je přijetí společného prohlášení poslanců všech politických strana a hnutí Poslanecké sněmovny za jehož dotažení poděkoval Tomio Okamura mimo jiné, poslanci ODS Zbyňku Stanjurovi. Trochu křivě znělo poděkování od poslance KDU-ČSL Pavla Bělohrádka, který se opět snažil nadnést rozhodování výboru pro Evropské záležitosti nad rozhodnutí Pléna poslanecké sněmovny, povýšovat svoji důležitost, zásluhu KDU-ČSL a zpochybňovat zásluhu poslanců SPD na mimořádně úspěšném rozhodnutí Poslanecké sněmovny. Komu lze především poděkovat za dobré hájení zájmů České republiky a našich občanů,

to je nyní Tomio Okamura a SPD Tomia Okamury.

PS.

Poslanecká sněmovna:

1. Důrazně odmítá návrh komise na zavedení takzvaného korekčního přidělovacího mechanismu a na něj navázané finanční sankce, jež považuje za rozporný se zásadou subsidiarity

2. S odkazem na výše uvedené vyzývá vládu ČR, aby při projednávání reformy Dublinského nařízení na úrovni EU usilovala o vypuštění korekčního přidělovacího mechanizmu z textu návrhu a v krajním případě blokovala jeho celkové přijetí

3. Zdůrazňuje, že odpovědnost za rozhodování v otázce azylu by nadále měly nést výhradně členské státy, které si v souladu se závazky plynoucími pro ně z mezinárodního a evropského práva sami stanovují podmínky pro poskytnutí mezinárodní ochrany na svém území

4.Apeluje na vládu ČR, aby při vyjednávání v orgánech EU politicky prosazovala aplikaci jednomyslného rozhodování na úrovni Evropské rady v případě návrhu zásadních změn v oblasti azylové politiky

5.Vyjadřuje podporu navrhovaným pozitivním změnám, které budou do budoucna zabraňovat zneužívání azylových systémů členských států Evropské unie, zejména pokud jde o zabránění druhotným pohybům a o rychlejší a akceschopnější realizaci návratové politiky v případě neúspěšných žadatelů o azyl"

PS. Souhlasím s názorem pana Tomáše Břicháčka, že použití spojení, „zásadou subsidiarity,“ není optimální, ale lze akceptovat s ohledem na celá znění bodu 2 a bodu 3.

 

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 18.1.2018 13:37 | karma článku: 39,64 | přečteno: 1782x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trocha drobností z historie

8.12.2022 v 7:04 | Karma: 22,04

Jiří Čumpelík

Baseballová čepice

30.9.2022 v 6:42 | Karma: 16,85

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50
  • Počet článků 609
  • Celková karma 28,49
  • Průměrná čtenost 1694x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"