Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Příště se jde protestovat proti premiérovi Andreji Babišovi a Marii Benešové na Letnou

Mezitím ještě budou moci protestovat mimopražští kritici na vesnicích a v městech, pokud tam má spolek „Milion Chvilek,“ či tzv.“Demokratická opozice,“ dostatek aktivistů, či nějakou spřízněnou hudební skupinu.

Vypadá to tak trochu, jako na 1.Máje za starých časů,

jen se tehdy nesla hesla “Ať žije KSČ,“ či “Ať žije mír,“ nebo “Se Sovětským svazem na věčné časy. “ Sovětský svaz se již odebral na “věčné časy“ a máme tady místo toho Sovětského svazu, kapitalistické Rusko. Tehdy ty hesla nechtěl nikdo nosit, protože s nimi nemohl zdrhnout a kdo mohl, tak se z těch oslav ztratil a užíval si volného dne.

Dnes je, ale skutečnost úplně jiná,

máme se i díky současné vládě premiéra Andreje Babiše lépe, je lepší nálada, nehrozí nám díky premiérovi Andreji Babišovi zatím uprchlíci a lidé se díky studentskému spolku “ Milion chvilek,“ probudili z letargie a tak jdeme s demokratickou chutí toho úspěšného premiéra odstřelit pod heslem “ Demisi!“ a to vůbec nezmiňuji ty hrubější hesla, k neradosti tzv. “Demokratické opozice,“ či “Pražské kavárny.“

Premiér Andrej Babiš jistě není žádný “svatoušek,“

a rozhodně bych ho nedoporučil k "svatořečení," ale není mu třeba vyčítat, či mu závidět, že jako tvrdý podnikatel se dokázal vypracovat k velkému majetku, který na rozdíl od jiných velkých firem zdaňuje v Česku. K jeho údajnému členství v StB, nebyl předložen žádný relevantní dokument směřující proti disentu, či tzv., vnitřnímu nepříteli, tedy pokud byl skutečně členem StB, tak jeho činnost byla směřována do oblasti informací ze zahraniční sféry. Čapí hnízdo z jeho podnikatelské minulosti, není ničím jiným, než politickou kauzou vytaženou k jeho odstranění z politiky. Co se týká dotací pro jeho bývalé firmy, tak to pro něho nebude podstatný problém, ani v případě nutnosti jejich vrácení a proto není třeba kolem toho dělat velké divadlo.

Je škoda,

že humanitní studenti ze spolku “ Milion chvilek,“ nemají odvahu jít dál, tedy přijít s mnoha dalšími hesly, které by byly zaměřeny proti tomu, co pálí, či vadí většině občanů a vyžadovat potřebné změny. Přesto jim patří dík za to, že dokázali probudit společnost. Nabádat občany, aby vstupovali do politiky v rámci současných politických stran, či hnutí a snažili se změnit politiku zevnitř těchto stran, je hodně málo, zejména od studentů. Myslím, že ti studenti mají navíc a hodně lidí by chtělo, aby studenti přišli s návrhem nového systému s demokratickým programem pro budoucnost, zejména pro mladé a pokusili se ho v rámci politiky prosadit. Přeji jim hodně štěstí za to probuzení občanů, ale je škoda, že se bojí jít dál, protože požadavek “Demisi!,“ není žádný program a studenti jistě dosahují na vyšší úroveň.

Současná situace není jednoduchá a má svoje problémy,

které je skutečně nezbytné řešit. V zahraniční oblasti je to zejména tlak EU na omezení rozhodování jednotlivých států a snaha na přerozdělování uprchlíků. Některé státy by si tak mohly snížit přebytek migrantů a souvisejících problémů ve vlastních státech. O mnoho víc problémů je, ale nutno řešit na domácí úrovni.

Zejména v oblasti

veřejného zdravotnictví musí stát zajistit dostupnou a kvalitní péči pro všechny občany, snížit počet zdravotních pojišťoven a zajistit v nemocnicích i ambulantní a pohotovostní službu s tím, že příjmy lékařů a sestřiček ve veřejných nemocnicích by měly přesahovat příjmy lékařů a sestřiček v soukromých ordinacích tak, aby lékaři a sestřičky neměli zájem odcházet z nemocnic, kde je nepřetržitý provoz. O potřebě špičkového vybavení veřejných a fakultních nemocnic není pochyb.

Oblast školství

neřeší pouhé zvyšování platů, ale jsou nutné zároveň velmi podstatné změny, aby střední vzdělání bylo bezplatné a mohl si ho udělat každý občan kdykoliv tak, aby odpadl logický tlak rodičů na nutnost návazného středního vzdělání a žáci mohli přecházet ze základní školy přímo do zaměstnání, či do učebních oborů a z oblasti vysokého školství vycházeli odborníci, kteří naše hospodářství a společnost skutečně potřebuje s tím, že humanitní obory by byly především předmětem dálkového, externího, či zájmového studia v každém věku s tím, že tyto změny by měly přinést podstatné úspory. Od věci není ani zajišťování záznamů z průběhu výuky za účelem hodnocení učitelů, či profesorů. S tím zároveň souvisí i zvážení možnosti zavedení plnoletosti od 16 let a ochranu našich děvčat proti sexuálnímu zneužívání do 21 let.

V oblasti podnikání

je potřeba, aby hospodářské komory, či odborné svazy nevytvářely pro občany, či mladé lidi, překážky v podnikání, ale naopak, aby jim pomáhaly v jejich snaze podnikat. Ty překážky jsme teď viděli v realitní oblasti, kdy si realitní činnost zákonem přivlastnily velké společnosti, ale jedná se i o další řemesla a činnosti. Je potřeba volné a svobodné podnikání s nejmenšími překážkami, ale tvrdě postihovat nepoctivost, či špatnou práci, ale příležitost pro podnikání musí být podporována, nikoliv omezována konkurenčními zájmy.

V oblasti státní správy

je nutné specifikovat a připravit nouzový režim, pro jakékoliv krizové situace, včetně finančních, který specifikuje, které činnosti a jakým způsobem musí stát v nouzovém režimu v každém případě zajišťovat a které jsou zbytné. Rovněž je nepřijatelné, aby ve veřejném sektoru, byly průměrné platy vyšší, než v produktivní podnikatelské sféře. Podnikatelé a živnostníci by jistě s radostí uvítali, jako odvetu za EET, zavedení EEP, tedy „Elektronickou evidenci práce,“ tak, aby státní a veřejní zaměstnanci odesílali státu na konci dne krátkou informaci o své denní činnosti. Je to úsměvné, ale stát by měl alespoň přehled o duplicitních, či neúčelných pracích ve státní sféře.

V oblasti rozpočtu

je už konečně nutno přesně specifikovat, co ze svých prostředků zajišťuje stát, ministerstva, kraje a samosprávy v obcích, či městech, tak, aby jednotlivé složky věděly, co mají zajišťovat a nedocházelo k plýtvání prostředků, nebo jednostrannému tlaku na financování státu, při přebytečných rezervách v jednotlivých složkách, což se projevuje nyní v sociální oblasti. Jde také o vyjasnění, co se má zajišťovat přes organizace jednotlivých složek a co financováním soukromých, či náboženských společností. Od věci není ani možnost zvážit větší propojení České pošty se samosprávami při zajišťování evidenční, administrativní a platební činnosti.

Omlouvám se za dlouhý článek

ale poukázal jsem pouze na několik problémů, které je potřeba řešit, ale nedělám si právo na rozum, ani způsob řešení. Je potřeba vyřešit mnoho dalších věcí, ale právě proto místo “Demise,“ potřebujeme podpořit našeho premiéra Andreje Babiše, využít jeho mimořádných organizačních schopností v zahraniční i domácí politice a donutit ho k tomu, aby tyto i další problémy úspěšně řešil, ku prospěchu občanů a nikoliv ho neustále podrážet tak, jak to předvádí

tzv. “Demokratická opozice,“ s Piráty, či “Pražská kavárna.“

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 7.6.2019 3:06 | karma článku: 47,41 | přečteno: 10192x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,28 | Přečteno: 598x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,45 | Přečteno: 716x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nejvyšší soud odmítl dovolání střelce z úřadu práce. Potvrdil mu doživotí

26. dubna 2024  10:15

Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za násilné útoky na několik žen v...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,47
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"