Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya

30. 6. 2009 10:04
mno, zazvonil zvonec a pohádky je konec

:-P mě se to moc nelíbí. Třeba ta část o tom, že je třeba mít co nejvíce dětí a tím mít zvýhodněné (třeba) bydlení zadarmo. Jaké skupiny obyvatel tento systém využijí je víc než jasné. Takže ve výsledku budeme všichni živit nejen přestárlé rodiče těchto dětí, ale i dospělé děti samotné Rv

0 0
možnosti
O

odbornice

30. 6. 2009 9:51
Jako parodie dobrý

Viďte že to je parodie na bigótní slinty zamindrákovaných chlapů, kteří toužebně teskní po době, kdy nebyla antikoncepce a ženy byly finančně závislé na mužích.

Jestli to parodie není, tak laskavě raději ponechejte na každém, ať se o svém životě, profesním uplatnění (to není totéž co "kariéra") a alespoň minimálním finančním zajištění rozhodne sám.

0 0
možnosti
L

lesicatko

30. 6. 2009 10:08
Re: Jako parodie dobrý

odbornice - a čo hovoríš na nedávno vysielanú reklamu v nemeckej televízii - "deti ako milovaná samozrejmosť ? "

Prečo ju vysielajú ?

Nie je hádam každého osobná vec, či a koľko bude mať detí ?

Poviem Ti strašnú vec - nie je.

To len doteraz to nikto na plnú hubu nepovedal a nechal ženy v ilúzii, že majú slobodu.

0 0
možnosti
G

Gmur

30. 6. 2009 9:09
Prestala jsem cist u

"maji na to pravo, ALE....

Doufam , ze pristi generace zen se dozije toho, ze se muzi konecne prestanou michat do zenskeho zivota. Koncene prestanou SVRCHOVANE pindat o tom, co maji zeny, kdy maji co zeny, jakto maji zeny, peoc to maji zeny.....

PANE CUMPELIKU, nechte zeny SAMY rozhodovat o jejich vlastnim zivote. PS: uklizecky, delnice, zdravotni sestry, ucitelky ve skolkach ty karieru delat muzou nebo nemuzou? Nebo na to "maji pravo, ALE ...."

Z vas uplne cisi to, ze zenska jako uklizecka dela karieru tak ji prirknete negativni "karieristka2. Pokud zenska uklizi doma , pecuje o deti a nevydelava ZADNE penize, tak neni karieristka a pak je svet podle vas v poradku. ;-D

Ja jsem osobne alergicka na individua, ktera rikaji: "Nejsem rasista, ALE....."Rv

0 0
možnosti
L

lesicatko

30. 6. 2009 9:26
Re: Prestala jsem cist u

Len aby Vám do toho nepindala šaríja...

To bude totižto rub emancipácie - ženy dosiahnu rovnoprávnosť, ale EU sa stane vďaka demografickej kríze a multikurlturalizmu ľahkou korisťou inej kultúry, kde si žena ani nepípne...

Ale niektoré budú tak ako vy vyskakovať, keď im niekto povie priamo, že prírodu nezaujíma ani spravodlivosť, ani rovnoprávnosť - v prírode sa ráta prežitie druhu.A s tým začala mať eurotlantická civilizácia problém...

0 0
možnosti
J

Jxyz

30. 6. 2009 9:07
blbost

Pocitat s tim ze se stat postara o moje deti je pekna blbost, kdo vi uz predem ze deti neuzivi, tak at je nema.

0 0
možnosti
G

Gmur

30. 6. 2009 9:10
Re: blbost

to nikdy nevite dopredu.....

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

30. 6. 2009 8:59
To se mi snad jenom zda.

Pane autore, ve kterem stoleti a na kterem kontinente zijete?Jestlize nekdo v Evrope nebo v Americe plodi hodne deti jenom aby se  ve stari o ne deti mohly starat, tak at je radeji nema vubec. Jestlize chcete aby vas deti zabezpecily, tak proc je neplodit jak na bezicim pase a neprodavat na cernem trhu? Na svete je hodne bohatych neplodnych paru, kteri by zaplatili vlastni krvi za sanci vychovat dite jako vlastni. To co pisete je idylka, ktera se neslucuje s dnesnim vyspelym svetem. To co hlasate o hodnote zenske plodnosti plati tak akorat v Africe. Obavam se, ze jste zaspal dobu.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

30. 6. 2009 8:49
To se mi snad jenom zda.

0 0
možnosti
L

lesicatko

30. 6. 2009 8:39
Keby to neboli mýty...

"...Je všeobecně známo, že v americkém kapitalismu, často i dnes, mají americké rodiny mnohem více dětí "

. Ani nie - úhrnný index plodnosti v USA je 2,1 teda akurát na záchovnej hranici, aby spoločnosť bez imigrácie nevymierala. No a kedže podieľ hispánskej menšiny s výrazne vyššou plodnosťou je cca 30 %, skresľuje to aj cekový výsledok - bieli Američania majú plodnosť na úrovni bielych Fínov alebo domácich Francúzov, tj okolo 1,8.Francúzsko má s cca10 % imigrantami má úhrnný index plodnosti 2,0.

Inak - prídite na Oravu, tam sú tiež mnohopočetné rodiny a predsa je úhrnný index plodnosti pod záchovnou hranicou, hoci je to najviac za celú SR. Takže pozor na dojmy :)

. Si predstavte, že práve to Francúzsko / ale aj Škandinávia /kde sa rodí nadpolovičná väčšina detí mimo manželstva má súčasne najvyššiu pôrodnosť. Teda ak chcete aby sme nevymreli...:)

0 0
možnosti
AA

Saša

30. 6. 2009 7:47
Skoro se vším souhlasím.

Rozhodně ale nesouhlasím s Vaším požadavkem, aby společnost  co nejlépe zabezpečila svobodné matky. Naopak - jsem proti tomu.

Čím lépe se budou mít svobodné matky, tím méně bude úplných rodin a tím více dětí bude vyrůstat v pokřivených vztazích, které si pak odnesou do života a budou křivit vztahy dalším dětem.

Myslím, že mateřská i rodičovská dovolená by měly být prodlouženy a měly by být lépe honorovány. Myslím, že mateřství by mělo být co nejvíce morálně i materiálně oceněno, avšak považuji za hyperškodlivé jakékoli zvýhodňování svobodných a rozvedených matek. Svobodná i rozvedená matka musí být právně rovná a zcela nezvýhodněná ve srovnání s provdanými matkami.

Společnská podpora matce má jít skrze rodinu. Proto jsem toho názoru, že například základ daně by měl být pro všechny vydělávající v rodině sečten a pak rozpočítán na všechny členy rodiny, aby se zejména lidem pracovitým a vydělávajícím vyplatilo mít co nejvíce dětí.

Rodiny je třeba utužovat a ne rozbíjet.

0 0
možnosti
JJ

jiri-j

30. 6. 2009 7:05
Z extrému do extrému

"Je potřeba, aby společnost zajistila v případě potřeby pro rodiny s více, jak třemi dětmi, zdarma vhodné bydlení, příspěvek na dopravní prostředek pro jejich matku a volné vstupy na zájmové aktivity dětí."

už vidím jak to dopadne, někdo, kdo chce žít bez práce, mít jistotu bydlení, tak si jednoduše nadělá děti. Bohužel si myslím, že tyto děti nebudou mít pro společnost velký přínos. Budou mít špatný příklad ve svých rodičích a je jistá pravděpodobnost, že by se vydali stejnou cestou.Rv

No na karmu to rozhodně není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,63
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"