Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

16. 12. 2009 14:10
.

Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 12. 2009 13:59
spíš bude problém

Aby obce peníze ty peníze efektivně využily. Vemte si jako příklad Opencard, tam přes konzultační služby protekly desítky milionů. Takže kdyby tímhle způsobem podnikaly s přidělenými penezi obecní rady s podporou pro své "nezaměstnané" kamarády, těžko by zbylo na ty co by chtěli za stovku zametat náměstí...

Ostatně, obce přece peníze na svou obnovu mají, můžou dosáhnout i na dotace z EU, záleží na nich, jestli práci zadají specializované firmě, nebo partě nezaměstnanejch co na to nemají kvalifikaci...

0 0
možnosti
PJ

Hip

16. 12. 2009 13:43
no ty vole

zrušit důchody a přístup k internetu senilním a dementním dědkům.

0 0
možnosti

jrc

16. 12. 2009 13:36
Klídek a pohodu, vážení diskutující !

       Nejhorší je sedět doma na zadku, utrácet za telefony, hledat inzeráty a prosit o práci. 

      Představte si tu pohodu, zdravý pohyb a máte zaměstnání za ucházející mzdu pokud budete pracovat. Pokud to bude možné, uplatníte vlastní kvalifikaci v managementu těchto firem a po práci si budete v klídku hledat jiné zaměstnání. Můžete si vydělat 10, 15, 20 tisíc, i více. Záleží na tom co umíte a jak se uplatníte. Ostatně obec Vám ráda s hledáním zaměstnání pomůže jen proto, aby se o Vás nemusela starat. Jistě Vám nabídne i prostor pro Vaše soukromé podnikání. Pro ty co chtějí pracovat, je to téměř bezstarostná pohoda.

      Horší je to pro flákače, co nechtějí pracovat. Příjdou o podporu v nezaměstnanosti a sociální dávky.

      Zkrátka, bez práce, nejsou koláče !

Autor

0 0
možnosti
D

david1851

16. 12. 2009 13:43
Re: Klídek a pohodu, vážení diskutující !

tímto příspěvkem jsem všechno pochopil, doteď jsem se domníval že přes hrůznost obsahu článku jej psal někdo jenom lehce pomýlený, leč teď už je vše jasné, přeju hodně zdraví

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

16. 12. 2009 12:45
Nějak jsem to nepochopil.

To jako člověk, který přijde, třeba po třiceti letech práce,o zaměstnání, nedostane ani možnost si hledat novou práci a bude okamžitě přeřazen do evidence místního obecního úřadu a místo aby si hledal novou práci,  i když je kupříkladu informatik, tak bude natírat zábradlí a zametat sníh z chodníků? Mohl byste mi to vysvětlit?

0 0
možnosti
E

editi

16. 12. 2009 12:27
Tento autor není již

mentálně zdravý. Mladí nemají práci, protože se pořád zaměstnávají prduchové, kteří mají své známé z minulého zaměstnání. Lidé kteří celý život pracovali jsou v 50 letech vyhazováni z práce, což podporuje stát, aby se snížilo pozdější vyplácení důchodu. Odchod do důchodu prodloužen na 65 let a do ČR se ženou uprchlíci a všelijaká levná síla z jiných zemí. Stačil mě pořad Jílkové o nezaměstnaných, kdyy mě dost nakrkl ten tlusťoch, který si říkal místoprezident průmyslu. Takového papaláše  snad neměli ani komouši.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
U

ucitelas

16. 12. 2009 12:50
Re: Tento autor není již

prostě edita

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

16. 12. 2009 12:17
Zřejmě nepovedený vtip

Autor si musí dělat legraci, když vyzývá k návratu do 19. století.  

jestli nikoliv, pak ho musím pokárat - nějak se totiž zapomněl zmínit, že největším požíračem peněz jsou důchodci. Zapomněl tedy jaksi navrhnout zrušení důchodů všem, kteří pracovali před rokem 1989 a zemi přivedli tam, kam přivedli.

Ale protože autor tvrdí, že má lidičky rád, tak by těm důchodcům možná navrhnul možnost euthanasie, třeba by jim ji i zaplatil - lidumil jeden.

Rázem jsme tím pádem z krize venku a nevíme co s prachama.

Nevěřím, že si autor nedělá legraci. Zřejmě jen zkouší co ostatní vydrží.

0 0
možnosti
U

ucitelas

16. 12. 2009 12:25
Re: Zřejmě nepovedený vtip

Do jakého 19. století ve většině zemí EU, pokud chceš dávky makej pro město.

0 0
možnosti
K

KJV

16. 12. 2009 12:11
Jste fakt dobrej

Jasně, pane Čumpelík, nucené práce na ně. Za 6 tisíc měsíčně aby zbylo ještě na dráby, policii a managment. A odebrání volebního práva, aby náhodou nevolili ČSSD nebo komunisty. Jste fakt dobrej.

0 0
možnosti
D

david1851

16. 12. 2009 12:11
Pane autore,

20 roků pracuju a díky nadprůměrné mzdě odevzdávám každý měsíc na sociálním pojistném značnou částku. Za ta léta jsou to statisíce. Pokud bych přišel o práci, snažil bych se práci adekvátní svému vzdělání co nejdříve najít, ale za ta léta kdy jsem poctivě živil tuto kasu snad smím očekávat že dostanu od státu podporu, vím že to za 6 měsíců nebude ani desetina toho co jsem do systému dal, ale pan autor by mě chtěl totálně okrást a s tím v žádném případě nesouhlasím.

0 0
možnosti
M

mubu

16. 12. 2009 11:59
Většina lidí chce pracovat

ale prostě práce není. Pokud vámi opěvovaný kapitalista zjistí, že se mu kvůli většímu zisku nevyplatí někoho dále zaměstnávat, tak toho člověka propustí nebo prostě přesune výrobu jinam.

Nejlepší je to ve státním sektoru. Tam letos vzrostl počet pracovníků o 1,6 % a platy o 5,6 %. A přitom jsou tam platy v průměru větší než v soukromém sektpru, což je světová kuriozita.

0 0
možnosti
B

Bohous.23

16. 12. 2009 12:05
Re: Většina lidí chce pracovat

Přesně lidi chtějí pracovat, jenže jaksi strašlivým způsobem ubyla pracovní místa.

To jsme to do pracovali. Zlatí komunisti, škoda že v 89 mleli zplosdního.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"