Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Linde CZ

3. 2. 2010 11:47
Ja bych si chtel sporit na svuj duchod sam...

...na individualnim uctu a statni system nevyuzivat. Nevidim v clanku jediny duvod proc je to spatne a proc bych musel byt dozivotne nuceny k nejakemu spolecnemu prelejvani penez a nuceni dalsich generaci aby se pak o mne milostive staraly.

0 0
možnosti
IH

I-voucH

3. 2. 2010 11:47
jednotná výše důchodů:)))

to mě vážně pobavilo, nikdo kdo má alespoň průměrnou mzdu tohle nemůže podpořit, protože by na takový systém jen a pouze doplacel. to by fungovalo jen na principu minimálního důchodu se stropem na soc. pojištění ve výši průměrnýho platu a pak se každej starejte jestli si budete spořit nebo ne. jenže to by se zase nelíbilo těm co se o sebe nechtějí starat a radši stojí s nataženou rukou a čekají co jim stát dá.

připadalo by vám správné, že máte stejný barák jako soused, v ceně 3000000,-, vy vyděláváte 20000 a soused 60000,-, oba dva si na barák uzavřete stejnou pojistku, jen soused bude platit třikrát tolik co vy. je to spravedlivé???? já myslím že ne. tak až budete dělat důchodovou reformu - nereformu, pořádně se zamyslete.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

3. 2. 2010 11:38
Tenhle blábol..

... je opravdu výplodem nenávistné a závistivé mysli. Ale máte smůlu, i kdybyste bohatým ukral co nejvíce autore, stejně se průběžný systém při současném demografickém vývoji neudrží. Byl vymyšlen v bismarckovském Německu, pro tendejší specifickou demografickou situaci a ta už se opakovat nebude.

0 0
možnosti
RR

rezjir

3. 2. 2010 11:35
Jednotný důchod není v pořádku

Přece jenom by do určité míry měla ta výše toho důchodu odrážet výši těch příspěvků do důchodového systému, už proto, aby pojistníci byli motivováni k platbám na důchodový účet.

Je to tedy nedomyšlené.

ale jako doplněk bych navrhoval vyvedení invalidních, sirotčích a vdovských důchodů z tohoto systému, protože nevyjadřují žádnou předešlou výši příspěvků do systému. Tedy kdo chce tento typ důchodů čerpat, musí se připojistit. Dosavadní tyto důchody bych převedl na financování třeba prostřednictvím spotřební daně. Tady se současně otvírá možnost snížit pojistné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"