Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jack095

6. 5. 2010 14:05
Po válce byli všichni Němci nevinný.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 5. 2010 14:11
Re: Po válce byli všichni Němci nevinný.

asi jako po 89 tu nebyl jedinej zlej komouš......lidi v rudých lágrech zcela sami skákali proti zdi.....a pak se někdo diví, že byli tak dobití.Rv

0 0
možnosti
PN

paulina

6. 5. 2010 14:02
blábol

Kde jste přišel na to, že každý Němec byl okupant? Němci žili na našem území celá staletí.

0 0
možnosti
JM

praptak

6. 5. 2010 14:13
Re: blábol

Autor je totiž historický demagog a bolševik.Rv

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 5. 2010 13:59
nechutné

Čumpelíku, jsi nechutnej komanč.....(vykat teď opravdu nebudu)....i když to standardně dělám automaticky....z toho článku je slušnému člověku zle. Už aby šli lidi jako ty na věčnost.......Rv

P.S. kdybych přistoupil na tvou logiku, pak by po 89 lidi jako ty viseli na kandelábru.....nicméně, já na ní přistupovat nebudu....padl bych na tvou úroveň Rv

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

6. 5. 2010 13:41
Ještě že jsem ještě nejedl

jinak bych asi zvracel. Za tohle, vážený pane, můžete jít sedět, dá se to klasifikovat jako vyzývání ke genocidě a mnoha dalším trestným činům, včetně podpory hnutí směřujícího k potlačování lidských práv a svobod... vy jste, člověče, normální nácek... (chybí mi tu blicí smajlík)

0 0
možnosti
DS

Shakhar

6. 5. 2010 13:56
Re: Ještě že jsem ještě nejedl

R^

0 0
možnosti
KK

zostrelenyanjel

6. 5. 2010 13:31
skvěle napsáno

Velice děkuji za podnětný článek! R^ V Bylo mi totiž po obědě trochu těžko a váš text mi pomohl obsah žaludku vyprázdnit do toalety....

už jsem pochopil proč komouši tak vřeštěj kvůli Mašínům...oni totiž neoddělali okupanty a cizáky ;-D 

0 0
možnosti
HS

Prasadko

6. 5. 2010 13:28
Zločin lze vysvětlit, ale omluvit ho nelze!

Z autora článku je mi úplně špatně. A strašně se stydím, že mezi námi žijí takové zrůdy, co schvalují mstu na nevinných lidech, ženách a dětech. Ti, kteří měli krev na rukou, stihli přece dávno zmizet před koncem války. Zůstali tu civilisté, jejichž jediným prohřeškem byla německá národnost. Byl to zbabělý a odporný zločin proti lidskosti, který pachatele postavil na úroveň okupantů a spíš ještě pod ni. Hanba !;-€Rv

0 0
možnosti
ML

marlow

6. 5. 2010 13:24
Kdo sem Nemce pozval? My

Tedy knize Vaclav aby osidlili pohranicni panenske pralesy. Od chvile kdy je vypalili a zalozili tam domy, pole a pastviny tam ziji a meli na tu zem vetsi pravo nez luza co je odtud po stovkach let vyhnala. Nebyli to vsichni nacisticti zlocinci ale po vzniku CSR se sktrem pera ocitli na temer nepratelskem uzemi a chteli se radsi pripojit k nemecku. Proto volili Henleina.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

6. 5. 2010 13:40
Re: Kdo sem Nemce pozval? My

Přesně tak. Němci tu žili tisíc let a až do vzniku konceptu národa a nacionalismu s tím nebyl nejmenší problém. Určující byla loajalita k panovníkovi, tudíž německy mluvící obyvatelé českých zemí měli společné zájmy s česky mluvícím obyvatelstvem, nikoli s německy mluvícími obyvateli jiných zemí. Nacionalismus všechno rozbil: Češi se po vzniku ČSR chovali k Němcům jako k občanům druhé kategorie, ti se pochopitelně zhlédli ve velkém Německu. Jakýkoli pokus interpretovat či hodnotit tyto události ve prospěch jedné strany znamená zastávat zprofanované nacionalistické paradigma a naopak zavrhovat společné evropské kulturní dědictví - racionalismus.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

6. 5. 2010 13:15
Brrrr

Z článku na mě zavanul (kromě neskutečné hlouposti a stylistické neschopnosti) duch hlubokého středověku. Tedy alespoň co se týče myšlenkové vyspělosti a přístupu k řešení problémů; autorovo ústřední téma, totiž národ, je umělý konstrukt vzniklý na přelomu 18. a 19. století a mrtvý od druhé světové války, kterou způsobil. Autorova dřevní forma nacionalismu je až komická ("starejme se o ... příběhy našich mrtvých" - v čem je zcela neznámý a dávno mrtvý Čech více můj, než Němec?), vyznění článku - tedy schvalování hromadných vražd nevinných civilistů - však děsivě mrazivé. Je štěstím, že myšlenkové proudy, které autor zastupuje, jsou zcela marginální a koncentrované kolem obskurních extrémistických uskupení typu Dělnické strany. Znamená to totiž, že pro drtivou většinu společnosti jsou tyto názory společensky nepřijatelné a nehrozí, že by se autorovi podobní dostali k moci a rozpoutali další kolo krvavých jatek na cizincích a "nedostatečně národně uvědomělých" spoluobčanech.

0 0
možnosti
ML

marlow

6. 5. 2010 13:27
Re: Brrrr

R^

0 0
možnosti
LI

levicový intelektuál

6. 5. 2010 13:02
0

Hm legendárního českého novináře a odbojáře.Tak to už vím odkaď  vítr vane,že soudruhu.Nic nového pod sluncem jste nenapsal.Přesně takové diskuze jsem vedl s komunistama těsně před revolucí a je zajímavé,že měli stejný názor jako vy.Přečtěte si tomán Obsluhoval jsem anglického krále od B.Hrabala.Tam narazíte na jednu zajímavou větu.A určitě Hrabal nebyl zrádce českého národa.

0 0
možnosti
M

mmmm1

6. 5. 2010 12:17
jen tak mimochodem

-tatíček Masaryk se snažil Čechy etablovat do sudet mezi německé rodiny, v některých vesnických školách ještě v roce 1935 bylo 16 Němců a čtyři Češi.

v celé vesnici 2 České rodiny... (i proto měl H. takovou podporu-nechci omlouvat)

Ten problém je složitější...  ta váha smíru a projevu totální nenávisti je velmi křehká...

Lidi uvažujou, když se to netýká mně tak neřeším, případně se na tom ještě přiživím...udávání Židů, kolaborace, závist, touha přivlastnit si majtek odsunutého-odvedeného do koncentráku, atd.  To prostě nejde brát to je Němec, to je Čech, Rus...   lidi se zvrhnou během chvíle...Jugoška, Somálsko...je to jen otázka toho, který vůdce jim dá tu možnost... vymeje mozek

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"