Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vitak69

6. 5. 2010 12:12
Problém

není v tom, že se zabíjelo, za války to bylo pochopitelné, ale to co je vidět v tomto dokumentu se zřejmě dělo už po válce. V drtivé většině se nejednalo o fanatické Němce, ty už tady dávno nebyli a vzali do zaječích včas před postupujícím bolševikem. Kdyby bolševik netrval na svém, že Prahu musí osvobodit on, mohli západní spojenci být v Praze už o 14 dní dříve a žádné povstání být nemuselo. pak bychom ale na druhou stranu neměli mít co slavit v květnu, protože ještě v dubnu jsme vesele vyráběli zbraně a náboje pro Němce a ještě 1.5. 1945 se vyvěšovaly vlajky na půl žerdi, jako smuteční akt za smrt vůdce A. Hitlera. Většina těch co zabíjeli Němce po válce, neměla s odbojem nic společného, naopak klepali se strachy celou válku ve sklepech domů a vylezli  až když už bylo po všem, sehnali si zbraně a na rukávy si nasadili pásku Rudých Gard.

0 0
možnosti
K

KMJ

6. 5. 2010 12:10
Autore .

Vedete podivné řeči a většinou nemáte pravdu . Nejsem žádný germanofil a nácky jsem nikdy neomloval . Není pravda , že zabíjeli ti co prošli bojem a měli se za co mstít . Většinou zabíjeli zbabělci co ještě včera pilně hajlovali a donášeli na gestapo . Zajímavé taky je že se většinou mstili na těch co se nemohli bránit . Hodit matku i s kočárkem z mostu do Labe , to už vyžaduje hrdinství  a postřílet hlouček bezbranných civilistů taky . V zásadě schvalujete to samé co dělalo SS . V Lidicích se taky mstili za Haydricha , to bylo v pořádku ??? Já myslím že ne . Ostatně jste nastolil zajímavou otázku . Podle vás tedy byla zásadní chyba , že jsme v 89. nerozvěsili komunisty po lampách ? Hodně lidí se mělo za co mstít .  Já taky .

0 0
možnosti
V

vitak69

6. 5. 2010 12:13
Re: Autore .

Promluvil jste mi z duše a psali jsme to prakticky společně. Naprostý souhlas s Vaším příspěvkem. R^

0 0
možnosti
HN

H75

6. 5. 2010 12:09
Historie

Nechci se Němců zastávat. Ale je třeba také uvážit, že Němci v této zemi žili již před 600 lety. Za první republiky tvořila německá menšina v praze třetinu obyvatel. A ne všichni byli nacisti......

0 0
možnosti
M

mmmm1

6. 5. 2010 12:04
Pochopim mstu

na člověku, který mi ublížil.... ale jít zabít, někoho jiného ,,taky   Němce"  a mít z toho radost, nebo pocit zadostiučinění. Pověsit Ženskou za nohy na strom a zapálit...to by mělo odpuzovat kohokoli za jakéhokoli režimu. To co dělaj někteří lidé v rámci jakékoli ideologie: dokazuje že obyčejný člověk- může být pěkný zvíře...

(i když vím, že se mi to dobře mluví,když jsem to nezažil, ale nedovedu si představit, že půjdu někoho jen tak umlátit, protže jsme policaj, protože jsem četník vermachtu, komunista ), protože bych se vždy snažil vyhnout tomu, abych zabil nebo mučil jiného člověka...

0 0
možnosti
Č

činčo

6. 5. 2010 12:00
To snad není pravda, za ten článek by měl jít před tribunál

vždyť tam byly i ženy a  děti! Rv

0 0
možnosti
A

Andri1

6. 5. 2010 11:59
Byl to masakr

Vážený autore,

podívejte se dnes na ČT na dokument o tomto nesmyslném vraždění, třeba se dovíte víc. Zabito bylo spoustu nevinných lidí - němců, kteří zde žili již před válkou a výjimkou nebylo i vraždění Čechů, kteří se byť "Němec" jen jmenovali. A zajímavé je, že na vraždách se podíleli hlavně zbabělci a kolaboratni, kteří začali vystrkovat růžky, až když nebezpečí pominulo a kterým byli tito němečtí občané trnem v oku.....Dle vašeho rasistického názoru byste asi nebyl lepší, než ti, kdo se na masakru podíleli. A zdůrazňuji, že vůbec nezlehčuji zrůdnosti, kterých se fašisti na češích dopustili....násilí ale nikam nevede....

0 0
možnosti
JC

eqik

6. 5. 2010 11:55
FUUUUUUJ

Obhajovat vrazdy civilistu po skonceni valky je stejne jako obhajovat koncentraky. Autore styd se!

0 0
možnosti

petr66

6. 5. 2010 11:48
Dobře napsáno

R^[>-]

0 0
možnosti
Č

činčo

6. 5. 2010 12:02
Re: Dobře napsáno

Máte asi rád vraždění žen a dětí co - magore!:-P

0 0
možnosti
O

ODYSSeus

6. 5. 2010 11:44
Nenávist

Teda, taková koncentrace nenávisti, to se jen tak nevidí. Vražda je vždycky vražda, pane autore, ať už nevinného nebo "vinného" člověka. A co se týká msty, ta ještě nikdy nikoho šťastným neudělala. A ospravedlňování se tím, že když to dělali oni, můžeme i my, to je ta největší ubohost, co znám. Tím akorát dokážete, že jste uplně stejný jako "oni".

Samo ospravedlňování a šíření násilí, které tento blog propaguje, se mi osobně doslova hnusí.

A autorovo zaštiťování se historií, je upřímně řečeno k smíchu. Protože o historii má, alespoň podle toho, co v tomhle "pamfletu" napsal, velmi, velmi zdeformované představy sám o sobě, i když to tvrdí o jiných.

0 0
možnosti
R

Rizo

6. 5. 2010 11:20
obrazky

tyto obrazky jen ukazaly, ze vrazdici luza je vsude, co je treba zajimavejsi jsou svedectvi, ze podobnych zrudnosti se skutecni odbojari ci lide opravdu postizeni nacisty nedoposuteli zdaleka tolik, jako zbabelci a dokonce i kolaboranti!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,65
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"