Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

10. 6. 2010 11:24
Zkuste být Bezděkem

Navrhněte řešení.

Já jedno mám:  Zvyšovat každý rok o 2 % sociální pojištění (možná, že to bude stačit na to, aby důchody neklesaly příliš rychle). Takže za 10 let budeme plati jen na pojistném 31 % hrubé mzdy.

Máte jiné?

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

10. 6. 2010 11:31
Re: Zkuste být Bezděkem

Zvyšovat o 3%?

0 0
možnosti
F

ferdík

10. 6. 2010 11:20
Zdá se,

že všechny komise a ministři jsou zcela zbytečné,stačilo se zeptat  pana Čumpelíka a bylo to.

Jo a k tomu Německému důchodu bych ještě poznamenal.V Německu se pane od války tvrdě makalo,zatímco tady se do roku 1989 budoval socialismus.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 6. 2010 11:24
Re: Zdá se,

;-D

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

10. 6. 2010 11:12
No, lumpárna je to, ale z jiného důvodu

Při současném demografickém vývoji je jasné, že jakýkoli státní důchod za 30 let bude v blízkosti životního minima. Náhradový poměr půjde do kytiček. Ale to není nic nového. Vláda by to jen měla říct otevřeně a nekecat místo toho o zvyšování daní - to nic neřeší. Vláda by spíš měla řešit, jak motivovat mladé, aby se neodstěhovali pryč a nenechali lidi s "nárokem" na důchod vyscípat hladem. Já osobně počítám s tím, že moje děti si najdou zemi s menšími daněmi a z toho, co ušetří, mi budou přispívat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 6. 2010 11:34
Re: No, lumpárna je to, ale z jiného důvodu

V kterépak zemi to bude???

0 0
možnosti
PN

pifl

10. 6. 2010 11:01
Všechny

Vaše nápady uskutečnit a za deset let bude dnešní Ŕecko proti nám bohatá,prosperující země!Kde nic není ani čert nebere!;-);-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

10. 6. 2010 10:59
A co je špatného na tom,

že kdo je bohatý, má právo si hodně našetřit na důchod?

 

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

10. 6. 2010 10:57
achjo

reforma důchodů se bude týkat dnešních čtyřicátníků. Současní důchodci  jsou jaksi mimo tuto hru. Zcela logicky budou současní mladí dostávat za 40 let státní důchody v minimální výši, protože budou mít šanci si do té doby naspořit mimo státní systém. BTW-za 40 let nebude v Evropě stát, který by si mohl dovolit platit svým důchodcům jiné důchody než minimální.  Třeba se do té doby lidi naučí osobní odpovědnosti....

0 0
možnosti
JC

já claudius

10. 6. 2010 10:50
Čumpelík.

Dříve psal jaký je John borec. Pak oslavoval volby. A zase, že je třeba respektovat vůli voličů, nebo že socialisté nestojí za nic a podobné populistické články. A teď, ejhle důchod a už má problém!;-D

0 0
možnosti
DK

dakram1

10. 6. 2010 10:47
A já si ještě přisadím...

Ženy nebudou dostávat vdovecký důchod....takže: ženy prokazatelně vydělávají a budou jistě vydělávat v budoucnu méně něž muži..navíc nemohou některá povolání vykonávat. Jsou hůře placené..od čehož se odvíjí i jejich důchod...a nakonec nebudou mít ani na tu střechu nad hlavou....A ještě mi hlavinka nebere, proč mám sanovat zvýšením dolní sazby DPH důchodovou reformu...Promiňte, ale ulevím si..jsou to prachsprosté svině..;-€;-€;-€

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 6. 2010 10:45
i můj plat

je ve srovnání s tím německým žebráckou almužnou. mám tedy z toho mizernýho platu  platit tolik do důchodového fondu, aby vy ste měl důchod na úrovni německého?

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,71
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"