Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

janashkaa

22. 7. 2010 12:11
a zdar i maminkám...

P.S. nechtěla bych být dnes dítětem ...abych byla v rodině kde řeší

jestli jsem vůbec něčí vlastní a jestli dostane maminka nebo tatínek od

druhého partnera směšné výživné. Za mě to bylo jinak. Když jsem něco

vyvedla, tak rodiče jen konstatovali, že jsem stejná jako oni.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 7. 2010 12:10
no to je opravdu přínos

Jo, beru na vědomí, že otec může požádat o test DNA, aby se prokázalo, zda dítě jeho je nebo není.

Ale aby matka dítěte mohla ukázat na kohokoliv, a ten byl povinen se podrobit testu DNA na otcovství? Už to je na hraně. Ale dá se to ustát, protože ta ženská může ukázat vlastně na kohokoliv, a bez jednoznačného vyloučení otcovství testem mu soud to otcovství může vpálit stejně.

Ale přidávat pravidlo, že kdo odmítne poskytnout vzorek DNA bude právně považován s konečnou platností za biologického otce? Takovou vymoženost nemají ani u soudů s masovýma vrahama ;-D

Ono by pak stačilo, když se dotyčnému chudákovi ztratí ze schránky lístek s předvoláním k odběru vzorku a najednou se dozví že je tatínkem...:-/

0 0
možnosti
M

milanalois

22. 7. 2010 12:28
Dnes si Vás nějaká vyhlédne

a označí za otce a VY musíte podat žalobu na popření otcovství a dokud rozsudek o tom, že nejste otcem, nenabyde právní moci, jste povinen platit alimenty, přičemž podle zákona platí, že spotřebované výživné se nevrací, ale můžete o vrácení žádat skutečného otce, za kterého jste platil, pokud ho ovšem znáte.

0 0
možnosti
J

janashkaa

22. 7. 2010 12:10
Zdar tatínkům,ale těm opravdovým ...na BIO nehraji

Napadne někoho proč vůbec vznikají tyto situace? Že otec nevědomě vychovává "cizí"  dítě?Mě třeba napadá, že si jiný tatík odskočí od dětí  k dcérce a už ho má. Nebo jiný třeba svobodný ... raději se udělá nezvěstným po takové radostné zprávě. Si pak dokáži živě představit jak nevěrný manžel se přizná k dítě co má s jinou a s tím přijme následky. Taky manželky jsou samozřejmě nevěrné.

Ze života znám, jak jedna kamoška čekala dítě a bilogický nastávající tatínek se vyklubal jako zloděj co ji mlátí. Tak naň napřášila aby šel do basy a ona mohla bez strachu žít /než ho pustili/.

Ten druhý to byl jiný kanec....ten vykradl rodině konto a utekl. Jeho syn teď nemá žádného tatínka.... a tak by potřeboval tatínkovskou výchovu!

Hm, není jedno jestli je tatínek bio, či nebio? Hlavně aby byl a byl k čemu, ono se mu to vrátí!

0 0
možnosti
N

NTPT_V_EXILU

22. 7. 2010 22:27
Re: Zdar tatínkům,ale těm opravdovým ...na BIO nehraji

Domnívám se že kdyby tito tatínci MELI BIO JISTOTU že by u nich proběhly psychické změny a stali by se zodpovědnějšími co se svých dětí týká

0 0
možnosti
JJ

jita

22. 7. 2010 11:46
No není to úplně správně

V případě nějaké rodinné nemoci by dítě mělo znát svého biologického otce, aby na otázky lékařů mohlo v budoucnosti odpovědět, ano otec mého otce zemřel na rakovinu (infarkt, mrtvici apod). S těmito otázkami jsem se poslední dobou setkala několikrát a odpovídala dle toho co znám. V případě, že biologický otec je i v matrice nahrazen tím otcem, který se stará, může nastat průšvih. Některé rodinné anamnézy zakazují provádět určité zákroky - ohrožovaly by život.

0 0
možnosti
MS

solimPC

22. 7. 2010 11:22
Bravo

Skvěle napsané ... jen nějak přemýšlím, k čemu máme hordu politiků, úředníků, právníků ... které živíme ze svých daní, když na tak jednoduché věci nedokážou přijít. Zatím je jejich činnost omezena pouze na vymýšlení zdůvodnění proč to či ono nejde :-/

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

22. 7. 2010 11:22
To dítě

Když žena takovým způsobem podvádí svého manžela tak musí počítat s tím, že když to praskne tak ponese následky. Je hodně pokrytecké si brát za rukojmí pochybně zplozené dítě.!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,71
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"