Diskuse

Zlí Češi !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tzk

17. 8. 2010 13:14
Na 95% souhlasím s autorem.

Včera téměř ve všech médiích:  -bestiální vražda německých starousedlíků- a podobné názvy článků a šotů v televizi. Vždy jednostranní informace zavánějící překrucováním dějin. Nikde zmínka o tom, že většina údajných obětí pocházela ze sousední vesnice Kamenná (tehdy čistě německé ves Bergersdorf). A tato obec získala za války titul "VZORNÁ VESNICE SS". Proč asi? Všem negativním respondentům doporučuji o tomto něco nastudovat. Nesouhlasím s jednostranným "očišťováním historie" . Kdy proběhlo úplnné objasnění, vyšetření a potrestání masakru civilního obyvatelstva posledního dne války např. v Třešti (ať jsme ve stejné lokalitě) jednotkou SS? Zajeďte se tam podívat. Jména popravených jsou uvedena na radniční zdi. Budete číst hodně dlouho. Problematikou německého jazykového ostrova -Jihlavou a okolím za doby protektorátu se detailně zabývá kniha Jihlava pod hákovým křížem. Možná po jejím přečtení někdo svůj názor změní...

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.usmiva

17. 8. 2010 13:27
Re: Na 95% souhlasím s autorem.

Bohužel, kolaborantů se najde vždy dost. Podívejte se jen na ty zde v diskuzi.

0 0
možnosti
JM

Marcellus

17. 8. 2010 12:47
Já s Vámi v podstatě souhlasím..

jen se obávám toho, že spousta kolaborantů této diskutabilní odplaty využila k odstranění svědků.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

17. 8. 2010 12:51
Re: Já s Vámi v podstatě souhlasím..

Přesně tak ...

0 0
možnosti
JH

nibor

17. 8. 2010 12:39
Karma,

ale podmíněná. Sice mě také štve současný módní trend, kdy jsou oběťmi hlavně Němci a pokud Češi, tak rukou nikoliv nacistů, nýbrž RA, leč je nutno si přiznat, že při odsunu ke zločinům došlo a že se mnohdy nejednalo o nějakou odplatu, nýbrž, že se realizovala lůza, která za války o odboj ani nezavadila.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

17. 8. 2010 12:33
"Mstít se Němcům"?

"Lynč oprávněná odplata"?  Jak, prosím vás, může být vražda dítěte nebo starce oprávněnou odplatou? Jeden můj blízký člověk se kdysi stal obětí trestného činu. Podle vaší logiky bych měla mít morální právo jít podříznout třeba jeho bratra? No fuj...Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2010 13:34
Re: "Mstít se Němcům"?

Asi se Vám to bude zdát tvrdé, ale je to tak.Pokud by měl zůstat jinak čin nepotrestaný, měl by jste na to morálně právo. Ostatně už v Bibli je psáno "Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí". (Exodus 20,5, ve vykladu Desatera].

Jasně že mi odpovíte že morální by bylo zajít na policii a tam žádat  vyšetření, odsouzení a potrestání pachatele. Na což si asi lidé po 6 letech v protektorátu odvykli  (a to ještě nevěděli co je čeká dalších 40 let s s bolševikem)

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

17. 8. 2010 12:14
0 0
možnosti
S

Sup01

17. 8. 2010 12:21
Re: Tohle bylo taky v pořádku,autore?

už den po zveřejnění videozáznamu bylo prokázáno, že to byli rusové, a ne češi - ale to Vás asi nezajímá

0 0
možnosti
B

barman

17. 8. 2010 12:10
Dovoluji

si s Vámi zásadně nesouhlasit. To není o zlých Češích, ale o zlých lidech..Zkuste si přečíst od pana Lustiga, jak se snažil zabránit po návratu z koncentráku lynchování německých civilistů a sám jen náhodou unikl za tento postoj lynchování. "Hrdinové" se špatným svědomím jsou nejhorší.

0 0
možnosti
JW

Wolprecht Jan

17. 8. 2010 12:10
Naopak

Naopak. Tuto dobu je si nutno připomínat neustále. A nejen tuto. Je mi jasné, že komunističtí a fašističtí vrazi by byli rádi, kdyby se zapomnělo.

0 0
možnosti
S

Sup01

17. 8. 2010 12:12
Re: Naopak

jak jste přišel na to, že ta parta ožralých vesnických maníků, co je údajně postříleli byli komunisti ??

0 0
možnosti
S

slosovatel

17. 8. 2010 12:08
Jedna vec..

Kdyz uz se pripomina zverstvo na jedne strane, melo by se ruku v ruce pripominat, proc a kvuli komu se tak vlastne delo. Vzdycky bude tezky posoudit, do jake miry se na techto vrazdach promitla nenavist za to, co tady provadeli okupanti, a do jake miry snaha nekterych clenu revolucnich gard o jakesi "zasluhy". Navic s odstupem casu si myslim, ze to nikdo nedokaze uz posoudit. Nikdo z nas tu tehdejsi naladu nezazil. Kdybych mel sest let zit ve strachu, denne cist nebo poslouchat jmena popravenych, sledovat postizene rodiny kolem sebe, nebo nedejboze aby se to dotko i me rodiny, kdo vi, co by to se mnou udelalo :/

0 0
možnosti
JA

pefben2

17. 8. 2010 12:08
No ne

Jte opravdu ubožák. Takový bolševické ideologický blábol nemůže napsat človvěk, který to má v hlavě v pořádku. Mně stačí jen výrok, něco jako: ti, co vraždili ktomu jistě měli důvod. ;-€ ABych si o Vás udělal obrázek. Rv Karma mínus 450.

0 0
možnosti
R

rony100

17. 8. 2010 13:47
Re: No ne

A vy myslíte, že důvod neměli? Každá česká rodina přišla vinou II.WWWW nejméně o jednoho člena. Pomsta není chvályhodná, ale je pochopitelná. Navíc se mluví pouze o následcích, nikoli o příčině. Pokud byste byl ve městě, kde žilo víc Němců, před a během války, asi byste se divil, jak ty neviné ženy, děti a starci nadšeně oslavovali fýrera, jeho muže  a každé vítězství německé armády.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2010 12:06
no ano

Ono "Není pochyb" totiž opravdu znamená že jde o události dávno známé. Skutečně se těsně po osvobození konaly mimořádné soudy, skutečně byli mnozí nenávidění představitelné německého etnika u nás potrestáni. O čemž se ale všeobecně ví. Většina těchto událostí byla přešetřena, v některých byli i aktéři potrestáni, v mnoha jiných zasáhla amnestie. Skutečně nic co by snad šlo znovu otevírat. Ostatně, ani ze strany Německa, neboť ani tam asi není "v módě" oslavovat  strýce Hanse, co za války zavíral , mučil  či udával své české sousedy, takže ti  ho na konci války pověsili na lucernu. Skutečně, opravdu, není čím se chlubit....

Takže možná, právě v době kdy se Evropská unie zmítá v problémech ekonomických, politických, multilulturních, a bylo by záhodno aby její státy táhly  tak řečeno za jeden provaz, si položit otázku, Qui bono....

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"