Diskuse

Zlí Češi !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

hasmen

17. 8. 2010 11:51
Hloupý a tendenční článek...

Pokud se prokáže,že ti zabití měli co dočinění se smrtí někoho jiného,klidně se vám omluvím...

0 0
možnosti
E

Eman_1981

17. 8. 2010 11:48
Zlí češi

Něco tak hrozného jsem ještě nečetl. Váš článek není o národní hrdosti, vy žádnou nemáte, jste jen malý zakomplexovaný čecháček. Nikdo se nesnaží překrucovat historické fakta o zvěrstvech nacistických okupantů, ale to že se někteří češi chovali pod úroveň zvířete je pravda. Uvědomte si, že tisíce čechů kolaborovali s okupanty. Nechápu co je vlasteneckého na tom, že bývalý udavač gestapa znásilní německou ženu, nebo rozdupe hlavu malému dítěti. Jsem moc rád, že se o tom píše a že se provádí výzkumy a vyšetřování a odhalují pomníky. Tím náš národ dokazuje, že je schopen vyrovnat se z minulostí a poučit se z ní.

0 0
možnosti
Š

Špička

17. 8. 2010 11:51
Re: Zlí češi

Evidentně ses už poučil.

0 0
možnosti
JD

pedr64

17. 8. 2010 11:47
i ve válce by měla platit aspoň nějaká pravidla

je rozdíl zabít příslušníka armády a je rozdíl zabít civilistu, nedej bože ženu nebo dítě. A bohužel tyto excesy odnášeli hlavně civilisté, např masakr karpatských Němců u Přerova apod. Frustrací z útrap způsobených okupací se dá ospravedlnit kdeco, ale takovéto činy asi ztěží. nemstíte se totiž na pachateích, ale na jiných bezbraných obětech

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2010 12:23
Re: i ve válce by měla platit aspoň nějaká pravidla

Ano, za války by měla platit určitá pravidla. I proto se konal Norimberský proces, k terý odsoudil nacistické pohlaváry povětšinou právě za zločiny proti civilistům. A (třeba i proto) byl prošetřen zmíněný masakr u Přerova a hlavní pachatel potrestán. Mimochodem, jak tento masakr, tak mnohé další se konaly až po osvobození. tedy sice těsně po, ale do ideálního stavu dneška, kdy Vás policista potrestá i  za to že zastavíte s autem na místě pro invalidy, a stejně jsou (doufejme) trestány všechny zločiny a přečiny, a důsledně jsou (taky doufejme) dodržována   všecna občanská práva  ,bylo ještě daleko a daleko.

0 0
možnosti
H

hanzelka.petr

17. 8. 2010 11:38
Historie

[>-] Národ, který nezná svoji historii , je odsouzen ji opakovat... Souhlasím s Vámi, že zvěrstva děli na našem území hlavně něměčtí okupanté, ale nejenom oni... Zvěrstev se dopouštěli i např sovětští vojácí paradoxně během osvobozování. Např osvobození Brna Rudou armádou bylo doprovázeno OBROVSKOU vlnou znásilnění. Takřka nebylo v Brně ženy, která by nebyla znásilněna... ( toto němečtí okupanti nedělali ) I toto je historie . Stejně tak NĚKTEŘÍ naposlední chvíli hrdinové z RG - revolučních gard ( říkalo se jim tehdy i RABOVACÍ GARDY ) páchali zvěrstva. Nesouhlasím s tím, že se tato historie nená už připomínat. KAŽDÉ takové zvěrstvo je třeba pojmenovat, ukázat na něj a HLAVNĚ odsoudit... jinak se budou dít stále a stále... tak nás učí ona HISTORIE....

0 0
možnosti

Sergeant

17. 8. 2010 11:37
Nedávno

jsem vedl debatu s jistým cizincem, který obviňoval Čechy z genocidy Němců, z existence koncentračních táborů a státem řízeného a prezidentem Benešem nařízeného vyhlazování Němců až do roku 1949. Údajně jsme zavraždili 300 000 Němců. To je ovšem nesmysl.

Pokus se budem vzpírat řádnému vyšetření a označení viníků z řad samozvaných mstitelů, nikdy se podobných absurdních nařčení nezbavíme.

Pokud například nebudeme míst jasno, kdo a jak zabil 43 Němců v Ústí nad Labem, budou pořád na světě lidé, kteří jsou schopni tvrdit, že Češi utopili v Labi celé německé obyvatelstvo Ústí.

Nechci se Němců nijak zastávat, jejich zločiny ve 2.sv.v. jsou nezměrné, ale my jsme "dobří hoši" my nevraždíme civilisty!

0 0
možnosti
MJ

Modrá Jana

17. 8. 2010 11:34
V dnešní době toto napsat

je opravdu hrdinství. Karma.

0 0
možnosti
M

marionlake

17. 8. 2010 11:26
Musím

musím s vámi souhlasit

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

17. 8. 2010 11:23
Karma

Mluvíte mi z duše....

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"