Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

as400

20. 2. 2012 16:47
Připadáte mi

Připadáte mi, pane Čumpelíku jako dítě, kterému sebrali vysněné lízátko. A to teď řve a řve

Několik faktů: A) Boje kardinálů o kardinálský trůn je pěknáý hovadina. Oběžujte se zjistit, co znamená titul kardinál. Alespoň nebudete příště vypadat mezi poučenými jako hlupák. B)  Církev se nerovná "Katolíci" - ono je těch církví v našem státě vcelku dost. Že jsou Římskokatolíci největší je jiná věc. Ostatně i těch "katolíků" je zde několik církví.... C) Církev (natož církve)se s komunisty nedohodla. VY o tom váte něco víc? Nebo jste se dohadoval za ty komunisty? D) Kdybyste se zajímal o historii a ne o svoje ego, věděl byste, že boj o sv. Víta není nic jiného, než slovíčkaření a boj o princip. Ne o majetek. E) "Papežského Boha" raději komentovat nebudu. Máte štěstí, že jste si dovolil urazit křesťanské vyznání. U muslimů by Vám to neprošlo. Už byste čekal v díře na uříznutí hlavy či na ukamenování, neboť provaz by s Vámi nešpinili.

Pro příště Vám doporučuji myslet, než začnete psát.

5 0
možnosti
I

Inzheim

20. 2. 2012 16:17
A tak asi

nejste vůbec objektivní, nepřejete totiž straně, která připomínáním Desatera se staletí snaží člověka vylepšit, třeba i českou vlastnost krást alespoň omezit, a vůbec vám nevadí vyhozené dnes už stovky miliard ve snaze polidštit sociálně vyloučené parazity, kteří vám brilantně ukradnou stoličku pod zadkem, vylomí okenici a ukradnou, na co přijdou. Neděsí vás stovky konzumentů pervitinu, heroinu, kteří v touze po jointu zapíchnou vlastní matku, toto všechno se snaží církev vyléčit, nebo alespoň poskytnout návod na vhodný styl života. Tím, že někteří rodiče vyhodí své nezdárné děcko z domu, tím nic nevyřeší. Tyto církev nevyhazuje, snaží se pomáhat, event. i někdy vzdělávat. Urážením shazujete sám sebe.

3 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 15:29
Vážení končím diskuzi, ale můžete si v klidu povídat dál!

Článek splnil to co měl.

Poukázal na skutečnost, že navržený zákon o církevních restitucích přesahuje důvodnou výši náhrad církvím, poukázal na překračování restituční hranice i na ne zcela vhodný postup církví vůči našim občanům.

Děkuji za příspěvky pozitivní i negativní.

Přeji všem"Mír v duši" a "Dobrou náladu"!;-D!!

2 0
možnosti
JO

31pryc

21. 2. 2012 18:07
Re: Vážení končím diskuzi, ale můžete si v klidu povídat dál!

Prosím, o vysvětlení ne zcela vhodného postupu církví vůči našim občnům.

0 0
možnosti
TV

tomtop

20. 2. 2012 14:56
psal bych o tom, čemu rozumím

na vašem místě ...

6 0
možnosti
JA

pefben2

20. 2. 2012 15:02
Re: psal bych o tom, čemu rozumím

To by se asi nepodařilo najít... ;-D

3 0
možnosti
JAP

Culeto

20. 2. 2012 14:50
Pane Čumpelíku

Chápu Vaše rozhořčení a souhlasím s Vámi, že u nás v ČR ještě stále není zvykem, že když si někdo něco přisvojí neprávem,měl by to vrátit a samo s sebou nést i další náklady svého jednání. Jinak jste občas argumentačně vedle.Používáte perly typu : ,,Komunisté se s církví dohodli atp.´´ to se ani nedá komentovat.Váš článek patří do mozaiky toho , co se tu povedlo za 41 let pokřivit. Já se na Vás nezlobím, na svůj názor máte právo a jsem docela rád, že jsem svůj život nemusel prožít ve stejných časech jako vy.Mějte se hezky.

6 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 15:04
Re: Pane Čumpelíku

Jsem rád, že jste mladý a žijete v demokracii.

Jenom pochybuji, že by komunisti platili církevní potřeby, bez dohody s církvemi.

Pokud si myslíte, že komunisti chtěli, či měli radost, že musí platit církve, tak jste v zásadním omylu.

Bohužel to není perla, ale fakt. Oni si komunisti nemohli všechno dovolit, protože by to narušilo mezinárodní vztahy!

Takže to zjednodušování se k církevním restitucím, se příliš nehodí!;-D!!

1 0
možnosti
O

oooo

20. 2. 2012 14:25
Každý svému obrazu sám si sedí modelem.

Kdyby na zesměšňovaném nebylo co zesměšňovat - ani by to nešlo.

0 0
možnosti
OK

iacobau

20. 2. 2012 14:27
Re: Každý svému obrazu sám si sedí modelem.

Nenapadá mne žádné tabu, které by nešlo zesměšnit.

0 0
možnosti
MS

kerim003

20. 2. 2012 14:15
to: jrc

Ano ano Komuniste rozkradli cirkevní majetek vcetne obrazu, mobilire atd atd - bohuzel za ne to musime vratit ted mi vsichni ale jsem rad ze se mnou jiz souhlasite :-)

2 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 14:40
Re: to: jrc

Nemohu s vámi souhlasit.

Pokud stát vlastní váš movitý majetek, mohl vám ho už dávno vrátit.

Pokud se jedná o nemovitý majetek, tak pochybuji, že by vám nechtěl vrátit kostely, které patřily církvi, ale pozemky byly předmětem poválečných zákonů a ty by měl zákon o církevních restitucích respektovat.

Možná by bylo vhodné zveřejnit rovněž dokumenty, které upravovaly vztahy mezi komunistickou vládou a církvemi,

na základě nichž komunisti hradili činnost církví a ve kterých pokračoval stát i po roce 1989. Pokud se mají řešit církevní restituce, tak by veškeré dokumenty měly být v příloze zákona!;-D!!

2 0
možnosti
MS

kerim003

20. 2. 2012 14:12
To: jrc

TUTO VETU NEMYSLITE VAZNE!!!!!!!! - "která neoprávněně požaduje církevní majetek, který jí byl odebrán zákonem z roku 1947!"

3 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 14:27
Re: To: jrc

Zákon z roku 1947 řešil revisi první pozemkové reformy a pokud je mi známo z internetu, tak bylo odebráno vlastnictví pozemků nad 50 ha oproti náhradě.;-D!!

0 0
možnosti
MS

kerim003

20. 2. 2012 14:00
Kostel sv. Maří Magdaleny

"Pozdně gotickou síňovou stavbu financoval majitel panství Oldřich Felix z Lobkovic, ten také kostelu věnoval stříbrnou pozdně gotickou monstranci od zlatníka ..." Cipak to byl majetek?????

4 0
možnosti
P

pesimistafurt

20. 2. 2012 14:08
Re: Kostel sv. Maří Magdaleny

u  nás zase celý mobiliář kostele věnoval také jedinec - a bylo to v té době několik statků

2 0
možnosti
MS

kerim003

20. 2. 2012 13:58
Mohu vam teda dat otazku?????

Kostel u Sv. Mateje v Praze - "Varhany od pražského varhaníka Jindřicha Šiffnera věnoval kostelu probošt Msgre. doc. ThDr. Eduard Tersch v roce 1891" . Cipak to byl asi majetek????? dekuji za odpoved???

1 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 14:04
Re: Mohu vam teda dat otazku?????

Trochu nesmyslná otázka.

Tady se jedná o hmotný majetek.

On vám ty varhany někdo odnesl?;-D?

1 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,63
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"