Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kerim003

20. 2. 2012 13:48
prave jsem se chystal

napsat clanek ze nemam rad Balet a vsechny kdo se baletem zivi a zabivaji ale koukam ze jste mi usetril praci zmenim par slovicek a nemusim se s nicim trapit - proste a jednoduse by stacilo kdyby jste napsal nejsem priznivcem cirkve a vseho co je s ni spojeno. Tecka

3 0
možnosti
ZB

zberanek

20. 2. 2012 13:55
Re: prave jsem se chystal

Jen oto, že autor nemá něco rád, ten článek není. Je také o připravovaném veletunelu - církevní restituce. To se týká každého daňového poplatníka.

3 0
možnosti
JR

rendl1

20. 2. 2012 13:35
Hodně hloupý pisálek

Nepochopil jsem:Církevní hitparáda? - jako jaká,  :a mystifikace věřících i nevěřících - asi v podání p. Čumpelíka v podoby schyzofrenních blábolů. :-/

3 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 13:38
Re: Hodně hloupý pisálek

Koukám, že se ti církevní neznabozi probudili.

A jaké bohulibé bláboly z nich lezou!;-D!!

2 0
možnosti
TA

tajny agent

20. 2. 2012 13:27
Cokoliv co zabrani islamizaci

ac katolicka cirkev ma podle mne celkem problem s nasledovanim uceni Jezise Krista ...  samozrejme kdyz tam neni pravni kontinuita ... . Jinak ac jsem zameren proti vlade tak jeji myslenku predani majetku cirkvi s postupnym uplnym zastavenim dotaci pro ni mi prijde celkem pochopitelna. Kdyz to cirkev nebude zvladat tak proste rozproda majetek za babku nejakym podnikatelu. Ja osobne jako krestan bych byl pro udrzeni krestanske myslenky a klidne i jeji podporu ale to by tady asi musela byt monarchie nebo tak neco.

1 0
možnosti
ZB

zberanek

20. 2. 2012 13:33
Re: Cokoliv co zabrani islamizaci

Zřejmě jste nepochopil o co jde? Vláda vytváří pro církve jiné restituce, než dle kterých restituovali ostatní, nepotřebuje k tomu ani potřebné dokumenty, které církve opravňují k tomu, aby o majtek mohla žádat. A to není jediná nepravost připravovaného veletunelu.

2 0
možnosti
O

oooo

20. 2. 2012 13:23
Kulturní kořeny nejsou náboženství.

Pro mne je Evropa kulturním dědicem řecké kultury. Ideál výchovy vzdělaného a fyzicky zdatného člověka (kalokagathia) je mnohem nosnější myšlenka, než křesťanské tmářství - udržovat člověka v neustálém strachu z boha i ďábla a ještě za to odvádět desátky šiřitelům tohoto cukru a biče.

2 0
možnosti
P

pesimistafurt

20. 2. 2012 13:26
Re: Kulturní kořeny nejsou náboženství.

je vidět, že toho o křesťanství moc nevíte; a řeckou kulturu bych vám přál - s jejími otroky a méněcennými

3 0
možnosti
L

Lzoch

20. 2. 2012 13:19
Škoda, že nelze odebírat karmu...

3 0
možnosti
TA

tajny agent

20. 2. 2012 13:28
Re: Škoda, že nelze odebírat karmu...

Nebo doporouceni ...

2 0
možnosti
ZB

zberanek

20. 2. 2012 13:14
Ještě není vše ztraceno, bude muset rozhodnout soud

Pěkný článek. Nikdo by se nedivil, kdyby vláda vrátila církvím to, co ji právem patří a také dle pravidel, podle kterých vracela majetek dalším restituentům, vyjma církve. Ještě není vše ztraceno, bude muset rozhodnout soud.

3 0
možnosti
OK

iacobau

20. 2. 2012 13:10
Myslet si o křesťanství a křesťanech můžeme cokoli,

ale veřejně zesměšňovat kořeny naší kultury je HLOUPÉ.

7 0
možnosti
O

oooo

20. 2. 2012 13:18
Re: Myslet si o křesťanství a křesťanech můžeme cokoli,

Kultura není náboženství. Pokud by šlo o skutečně "kulturní" kořeny evropské civilizace, obracel bych se mnohem radši k řecké kultuře s roztomile lidskými bohy na Olympu, s myšlenkou vzdělanosti a dokonalosti člověka (kalokagathia), než ke křesťanskému tmářství poslušnosti a věčného strachu - před bohem i ďáblem.

Zesměšňovat něco, co je dávno přežilé a vyprázdněné je nejpřátelštější forma boje proti nějakému nešvaru - kdyby na zesměšňovaném nebylo co zešměšňovat - ani by to nešlo.

4 0
možnosti

pakoss

20. 2. 2012 13:07
Netolerantní a xenofobií zavánějící článek.....

Rv

5 0
možnosti

pakoss

20. 2. 2012 13:11
Re: Netolerantní a xenofobií zavánějící článek.....

.....a pane Čumpelíku, ještě bych vám doporučil, abyste se- až příště opět něco obdobného "vytvoříte" - neoháněl věřícími, jak činíte hned v nadpise svého dílka. Instalace kardinála Duky se týká především katolické církve a vy, jako její evidentní oponent, byste měl církevní věci ponechat církvi, t.j. věřícím.

Nikdo z nich si vás jistě nevybral jako svého mluvčího.....:-)

2 0
možnosti
C

CrossXXX

20. 2. 2012 13:06
hmmm

Tady se mluví jen o TOP 09, že je pro; ODS je taky pro ...ví to autor? bez ODS by to neprošlo...proti jsou ČSSD a komunisté; pravice je pro, levice je proti

0 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 13:23
Re: hmmm

Pane kolego, tady nejde o levici, či pravici,

ale o oprávněnost a přijatelnost navrženého zákona o církevních restitucích!

Poslanecká poslušnost stranických šéfů, je ostudou poslanců a celého současného parlamentu.

Schválit nedostatečně podložený a nedostatečně přesný zákon, který ještě navíc porušuje restituční hranici roku 1948, je nepřijatelné a mělo by to být nepřijatelné pro každého poslance!

Je to negace rozhodnutí našich předků, což je urážkou parlamentu a presidenta Dr. Edvarda Beneše, který podepsal v roce 1947 zákon o revizi první pozemkové reformy! Ty majetky a pozemky jim nebyly odebrány komunisty, ale tímto zákonem a zcela po právu.!!

2 0
možnosti
BM

sallyna

20. 2. 2012 12:47
Co Vám udělali???

Nechápu Vaší nenávist vůči věřícím. Kdybyste takhle mluvil k národnostním menšinám, tak byste měl na krku soudy. Jenže odpor k lidem, kteří mají jiný světový názor je rovněž xenofobie. Jinak je mi Vás líto,

"Ztracená víra hrozny z vinic neposbírá"

5 0
možnosti
K

klavesnice1

20. 2. 2012 12:52
Re: Co Vám udělali???

Tak mně napadlo - jděte Vy s tímto názorem "... odpor k lidem, kteří mají jiný světový názor je rovněž xenofobie" na ÚSTR a chtějte po nich, aby se zrušili, protože mají odpor ke komunistům, a to je podle Vás xenofobie, dokonce by mohli mít na krku soudy.:-)

Takže co s tím, milej pane? Nejprve myslet, pak psát, jenom doporučuji;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,65
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"