Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

20. 2. 2012 12:44
Zajímala by mne jedna věc

A sice kdo a proč to dal do "výběru". Téma je to obehrané, slovník autora blogu taky vysokou úrovní nevyniká, diskuse se otočila na přehlídku výkřiků do tmy.

Mohl by někdo osvětlit, proč je to ve výběru?

4 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 12:53
Re: Zajímala by mne jedna věc

Nerozhoduji o tom co půjde do výběru,

ale pokud jste se se svým dotazem obrátil na diskuzi, tak to do výběru zcela jistě patří.

Váš příspěvek k vyniká vysokou inteligencí, neobehranou výstředností a značnou důležitostí a jistě by byla veřejná škoda přijít o jeho uvedení ve výběru! ;-D!!8-o

1 0
možnosti
O

oooo

20. 2. 2012 12:26
Zdá se,

že boha některým lidem z hlavy opravdu vygumovat nelze - vždy bude určité procento lidí, které potřebuje žít mimo realitu a zdravý rozum. Ale to nedokazuje nic pozitivního - prostituce a krádeže - jako myšlenka snadného získání majetku tu je dokonce mnohem déle než křesťanství a taky (asi) nikdy nezmizí, ale žádný pokrok to nepřináší - snad jen pasákům a mafiánským bosům - tedy papalášům těchto "institucí".

2 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 12:33
Re: Zdá se,

Krátké výstižné a ještě k tomu pravdivé!;-DR^!!

1 0
možnosti
KS

Equus

20. 2. 2012 12:20
To je ale hloupý článek

6 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 12:22
Re: To je ale hloupý článek

Řekl chytrák, který si myslí, že je chytrák!

Dopřejte mu tu radost!;-D!!

1 0
možnosti
I

intago

20. 2. 2012 11:37
kvantová mechanika

ví o Bohu svoje. Měl byste se jí naučit. Ví o Něm dokonce víc než kardinál i papež!

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

20. 2. 2012 11:43
Re: kvantová mechanika

Mě se líbilo jak se jednou vyjádřil jeden americký astronom. Jméno si již nepamatuji, ale vyjádření mě pobavilo. "My astronomové se po staletí snažíme dosáhnout vrcholu hory, když už konečně vylezeme na horu, tak tam sedí parta teologů a vesele se baví" - v souvislosti s s teorií Velkého třesku

2 0
možnosti
I

Inzheim

20. 2. 2012 11:07
Zdá se

na první pohled na fotku, že jste zkušený inteligentní stařík, kterému nedá spát církevní majetek. Ten je sice většinou v troskách, rybníky zanesené či zrušené, lesy vykradené a neuklizené, mnoho kostelů posloužilo hrdinné české armádě, řízené z Kremlu, jako terč protitankových zbraní, některé slouží jako chalupy a barokní fary jako noclehárny bezdomovců. Při vší úctě k vašim šedinám se domnívám, že tím, že nevěříte v Boha, si myslíte, že jste ho vygumoval, odstranil ze světa, že se nemusíte ničeho bát, vždyť za nic nenesete zodpovědnost a za fauly nemáte se komu omlouvat. Prvním a hlavním znakem satana---- je pýcha a nenávist, a to vámi cloumá.

6 0
možnosti
K

klavesnice1

20. 2. 2012 11:14
Re: Zdá se

No tak to je kouzelné - autor je už satan! Hezky Vám to jde! :-)

2 0
možnosti
BT

markyz.Gero

20. 2. 2012 10:18
ptáte se čím jsou Češi chudší

no u vás je to hlavně na duchu ;-D

3 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 10:22
Re: ptáte se čím jsou Češi chudší

Dobrý argument pro chudé duchem a náboženské černofláterníky!

1 0
možnosti
JC

Jarcho

20. 2. 2012 10:10
Vy jste ale mudrlant!

To, že byl arcibiskup D. Duka jmenován kardinálem je ryze vnitrocírkevní záležitost, která se lidí mimo římskokatolickou církev (= sdružení diecézí, které jsou sdruženími farností) netýká, protože jim z toho neplynou ani práva, ani povinnosti, ani zisk, ani újma.

Jediné, čím se jich to může dotknout, je informace, že D. Duka se tím stal kandidátem na stolici biskupa města Říma, tedy možným budoucím papežem. A pokud ne přímo papežem, tak alespoň papežským volitelem.

2 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 10:24
Re: Vy jste ale mudrlant!

Lidí se to týká velmi a téměř všech!

Tu církevní hamižnost budou muset zaplatit všichni!;-D!!

1 0
možnosti
O

oooo

20. 2. 2012 10:03
Kardinální úpadek.

Víte jak se pozná úpadek nějakého myšlenkového proudu, nějakého hnutí? Tak, že ubývá skutečných příznivců oné myšlenky a přibývá ramen chobotnice správně-inkvizičních struktur a přibývá majetku těchto struktur a přibývá (s jídlem roste ..) hlad po majetku u těchto struktur. Samozřejmě bohatnou jen ty "vůdčí" struktury, nikoliv prostí věřící. A jelikož struktury se mýlí v podcenění těch prostých - oni to vidí a odchází. Proto těch prostých věřících ubývá, ale struktur přibývá - dobré bydlo láká. Tento samý úpadek myšlenky, morálky, rozumu, střídmosti a soudnosti zažili i komunisté. V pozdní fázi vlády jejich doktríny bylo také přesvědčených cca 10% a přesto si činili nárok na pravdu a spásu pro celé lidstvo (nebo aspoň lid svých zemí). S církví (především katolickou) je to stejné - úpadek myšlenky, úpadek mravů, ale chuť vlastnit a ohromovat pompou stoupá. V Německu a jiných vyspělých zemích už věřící masově opouští tu celibátní církev neřesti a chamtivosti. Ani peníze je nezachrání.

2 0
možnosti
OK

iacobau

20. 2. 2012 10:06
Re: Kardinální úpadek.

Celosvětově křesťanů neubývá. Úpadek myšlenky nepociťuji. Spíše bych řekl, že právě úpadek mravů vyspělé společnosti je důvodem, proč se rozloučit s moralizující církví apelující na svědomí.

3 0
možnosti
MK

Martin Kavka

20. 2. 2012 9:46
Drazí "přátelé" církví

Divíte se, že křesťané zde už nic nevysvětlují? Nemají proč. Stačí projít články pana Čumpelíka a diskuze pod nimi. Nikdo už po tisíceré nebude vysvětlovat něco pod stále stejnými články. Neboť články pana Čumpelíka jsou jak písek v přesýpacích hodinách. Stačí ty hodiny jen otočit

3 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 9:55
Re: Drazí

Máte pravdu,

napřed církev ctila kapitalistický režim, pak komunisty a teď zase kapitalisty!

Vždycky chtěla nějaké výhody i když církevní restituce tu ještě nebyly.

Zkrátka, stačí to jen otočit;-D!!

1 0
možnosti
AK

Tonda Brno

20. 2. 2012 9:29
Tak to dopadá

když nějaký "chytrý" se rozhodne o něčem psát a nemá o tom ani trochu znalostí. Hlavně ale, že si může na někoho nebo na něco naházet nějakou tu špínu a trochu se mu uleví.

1 0
možnosti

jrc

20. 2. 2012 9:57
Re: Tak to dopadá

Tu špínu si církev s těmi církevními restitucemi na sebe hází sama!;-D!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,63
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"