Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ptredstavuji si autora tohoto clanku jako husitskeho srsatce, ktery se sudlici v ruce pali katolicke kostely i s brichopasnymi mnichy uvnitr. Pan Jirasko i soudruh Nejedly by meli radost!

8 3
možnosti
MK

Problém je, že ti husité by Čumpelíka upálili dříve než adamity:-)

6 4
možnosti
OK

Dobrý den, pane Čumpelíku. Nevím o tom, že by náš národ byl proklínán Římem. Ostatně Hus i jeho duchovní následovníci se považovali za katolíky, dokonce dostali i dispens k přijímání podobojí.

Váš pohled na událost kolem Bílé Hory rovněž před historiky neobstojí. Zde šlo (tak jako v celé třicetileté válce) o mocenský boj dvou skupin, rozdělených podle konfese (i když ani to vždy neplatilo, protože němečtí protestanté se nezdráhali podpořit katolíka Ferdinanda II.). Co se konfiskace majetku českých nekatolíků týká, tu organizoval (stejně jako jejich vyhnání) císař, nikoli katolická církev. Ten posléze zabavený majetek výhodně prodával, případně i daroval šlechtě. Církev obdržela nemovitosti jen ve výjimečných případech.

Když už jsme u těch nespravedlností a krutostí, tak zřejmě nejhorší byli radikální husité pod vedením fanatického vůdce Žižky (zde odkazuji na dílo proslulého historika Josefa Pekaře). Ti vypalovali, vyháněli, zabíjeli, znásilňovali své spoluobčany v podstatě stejné víry

6 3
možnosti
OK

Víte co mne děsí? Nejen to, co tento pán píše za věcné nesmysly, ale jak mu mnozí přitakávají! Samozřejmě to není nic nového. Stačilo kdysi napsat cosi o nepravosti rádoby starých textů, které ovšem neobstály před expertízou, a už jste byl zrádce národa :-/

6 4
možnosti
BP

V principu s Vaší filipikou souhlasím.Dovolil bych si ovšem podotknout,že víra v Boha a podpora církve jsou odlišné kategorie.

Nemůžeme žádnými prostředky existenci Boha dokázat,současně jí nemůžeme ani vyvrátit - proto byste pro příště měl zvážit formulaci " slepá víra v neexistujícího Boha".Jinak naprosto souhlasím s tím,že církvi jde o moc - ostatně jako vždy( kdo má peníze,má i moc).

3 2
možnosti
OK

Ano. Koncept křesťanského Boha je postaven mj. na jeho nevyvratitelnosti. On je ten, jehož existenci není nikdy možné racionálně (vědecky) dokázat, tedy ani popřít. To samozřejmě neplatí pro různé karikatury (náhradní koncepty odpůrců), jako třeba dědka na mráčku. Tuhle teorii dnes rozbije i dítě školou povinné ;-)

1 2
možnosti
MV

docela lidsky receno bych jen poznamenal, ze se mi zda, ze prilis prehanite - deti ve sparech cirkve, nebo jak jste to psal...

zklidnete se a nahled na tuto, podle vas "katastrofu", bude take jiny

7 1
možnosti
AK

Jen bych vám připomenul, že za minulého režimu jste také bral peníze od komunistů.

7 1
možnosti
HS

pne Čumpelíku, jak vidno, šediny moudrost nepřinášejí, ve vašem případě se asi jedná o  příznaky stárnutí, na někoho to holt hopne dřív, rudý děděk Nejedlý také takhle fantazíroval, občas dokonce do rozhlasu....

11 4
možnosti
TS

Opět urážky, napadání. Pokuste se přímo a konkrétně vyvrátit cokoliv, co je uvedeno v článku.

2 2
možnosti
Foto

Není třeba příliš připomínat, že většina církví spolupracovala s komunisty a byla placena komunisty... A ono to šlo nějak jinak?8-o Řekl bych, že druhá varianta byla, zadarmo a ve vězení.:-)

6 3
možnosti
Foto

máte naprostou pravdu ..... můj hlas dostane strana, která co nejrychleji ten církevní megatunel zastaví a zruší !R^

11 14
možnosti
HS

Tak Vokšay, napište tam rovnou že komouši, vždy't ta vaše stranička je beztak jejich slepým střevem

10 5
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,65
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"