Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Cirvek jiste ma na "vraceny" majetek pravni pravo. prislusne zakony schvalili poslanci. Jeji moralni pravo je veci diskuze. Ja si myslim, ze cirkvi k jeji hlavni cinnosti, jiz je duchovni sluzba, staci trocha vody a dobra vule. Vsechno ostatni je nadstandard. Cirkev jako subjekt jiste ma pravo na majetek a zisk z neho, ale tim se z role duchovni a moralni autority presunula do role sro nebo akciovky. Nic proti tomu, ale to je presne duvod, proc uz me neoslovuje.

1 6
možnosti
JC

Já jako člen církve dávám své církvi dobrovolně část svých peněz. Např. teď v neděli to bylo Kč 1 050,--. Tyto peníze se staly majetkem mé církve. Co je komu do toho, jak má církev s těmi penězi naloží? Je věcí naší farnosti, zda z toho budou koupeny svíčky nebo zaplacena elektřina nebo oprava varhan.

Vám pane, ani státním úředníkům, ani ČSSD a ostatním politickým stranám do toho vůbec nic není.

9 0
možnosti

Pane Chovanec,

je od vás hezké, že dáváte dobrovolně dar své církvi,

ale náklady na činnost církví a církevní restituce

hradí ze svých daní i občané, kteří neměli s komunisty, 

ani s církvemi nic společného.

Jistě mají právo vědět, jak je s jejich daněmi nakládáno

a zda jsou využívány v souladu s deklarovanou činností církví.

2 6
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,71
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"