Diskuse

Visegrádská čtyřka se stává nepříjemným fenoménem v Evropské unii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fico už zradil, Slovensko bude přijímat "bílé" imigranty...

0 0
možnosti

Nikdo nás nutit nemůže, ale můžeme to udělat z důvodů lidskosti. Pomoc lidem je odvěká povinnost křesťanů. A pokud se necítíme být dědici křesťanství samozřejmě, budeme o tom muset hlasovat a podle toho se i stane.

0 0
možnosti

Zaprvé většina z nás nejsou křesťané a zadrhuhé nikdo pomoc pomáhat celému světu fakt nemá, pane lidskost

5 0
možnosti

Vážení diskutující, děkuji za vaše příspěvky.

Sledoval jsem vystoupení premiéra Slovenska Roberta Fica po jednání v Bruselu a musím konstatovat, že je to premiér, který se nedá zlomit a drží pozici s V 4. Slováci mohou být na svého premiéra hrdí.

Jen nevím, jak by uměl držet držet pozici V 4 náš premiér Bohuslav Sobotka, až ho zase navštíví v Praze madam Merkelová. Doufám, že se nebudu muset stydět.

6 0
možnosti

Dotačná mafia sa o svoj lup nedá. Fico a jeho zbojnícka družina otočia, keď prídu o svoje eurofondy.

1 0
možnosti

Státy V4 pochopitelně nemají totožné zájmy. Ovšem domnívám se, že soudržnost těchto států je jediná možnost jak se ubránit neurvalému diktátu EU. Dovede si někdo představit co by se stalo kdyby RVHP rozhodla o přesunu 5 000 muslimů ze svých republik do ČSSR? Já tedy ne. To by si ani Brežněv nedovolil.

5 2
možnosti

Mně to spíš připadá, že postkomunistické státy V4 se působí jako trojský kůň Ruska

3 9
možnosti

Ono Rusko se totiž asi snaží chránit Evropu před migrací, co.

1 0
možnosti

Slovensko by malo ihneď vystúpiť z tohoto smiešneho spolku V4!

3 3
možnosti

Tak vystupte. Až si to většina Slováků odhlasuje.

2 0
možnosti

V Madarsku a především v Polsku nastupují nacionalistické totalitní systémy jedné strany,kdy veškerá moc končí v rukou jednoho člověka,nad tím mají staré evropské demokracie jásat...?Jistě jste četl prohlášení našich čtyř nejvýšše postavených soudcu,včetně předsedy Ustavního soudu Rychetského k tomo co se děje v Polsku,nesouhlas vyjadřujeme i my a ne nějaký "Brusel"...tenhle zoufale protichudný spolek,kdy každý hraje jen o své zájmy se brzy rozpadné,narozdíl od EU...

11 17
možnosti

Zatím to vypadá,

že i u nás bude po volbách vládnout jedna strana.

Je samozřejmé, že polské změny nelíbí ani našim zástupcům moci soudní.

Naopak předpokládám, že se Visegrádská čtyřka rozroste o další podporovatele.

6 2
možnosti

Nakonec je dobře,že se tak stává. Některé rozkay jsou nepřípustné a rozhodující diktující země si musí uvědomit, že nelze tak postupovat. Mají přece zkušenosti s vyjímkami Velké Británie, v něčem u Dánska, Švédska ap. Samozřejmě, že migranti setlačí do bohatých zemí a ti s tím mají problémy. Ale dávat rozkazy o počtech přijetí je nemožné. Naproti tomu, co vládnoucí strana v Polsku žádá, je také nepřípustné a unie do toho vstupuje. Je to různorodý celek, kde třenice budou vždy !

3 0
možnosti

P79e39t60r 64Č62e15j78k78a

27. 7. 2017 11:09

To, co se děje v Polsku je ale zásadní problém pro demokratický právní stát. Snažte se pochopit, jak funguje dělba moci v demokratickém státě - to, co se snaží polská vláda učinit, je zásadní destrukce základů demokratického státu, v podstatě jí jde o podřízení soudní moci pod moc výkonnou (ministerstvo spravedlnosti) - je to naprosto neakceptovatelná změna, protože tím politizujete justici, dostáváte jí pod politickou kontrolu vlády, což je zásadně špatně. Polská vláda svým způsobem z demokratického státu dělá stát totalitní. Velmi zjednodušeně platí, že je to ve skutečnosti naopak - je to moc soudní, která kontroluje činnost moci výkonné.... a je to moc zákonodárná, která určuje pravidla činnosti moci soudní. Ale nemůžete udělat to, že obrátíte vztah mezi mocí soudní a mocí výkonnou, protože pak jste naboural brutálním způsobem dělbu moci a moc výkonná ztrácí nad sebou kontrolora legality - teda zákonnosti vlastní činnosti. Necháváte jí pouze pod politickou kontrolou parlamentu, což je naprosto nedostačující - to, co se děje v Polsku je v podstatě převrat - a trochu to nadsadím, je to docela podobné postupu nácků v Německu... :-/

6 7
možnosti

P55e53t63r 57Č38e32j12k93a

27. 7. 2017 11:12

Dodám, že způsob, jakým PiS jedná vůči prezidentovi Polska, který ty zrůdný zákony vetoval, je v demokratickém státě něco naprosto neskutečného - nemůžete "vyhrožovat" prezidentovi země za výkon ústavního práva...

5 3
možnosti