Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Je to jenom kecání o ničem. Referendum může být ustanoveno podle čl. 2 odstavce 2 Ústavy ČR pouze Ústavním zákonem. Tudíž je pro jeho přijetí nutná dvoutřetinová většina v Poslanecké sněmovně a zároveň také v Senátu - no a v Senátu to v současné době absolutně nemá šanci, protože pro takový zákon by muselo hlasovat minimálně 120 poslanců (to by možná dali dohromady a zároveň tuším 54 senátorů (a to fakt nedají). U ústavního zákona žádné přehlasování Senátu Sněmovnou nepřichází do úvahy. Takže jsou to jenom kecy, které hýbou společností, ale řešit by se mělo něco úplně jiného a podstatného než nějaké referendum.

7 1
možnosti

Mýlíte se.

Budou volby do Senátu ČR. Občané alespoň budou vědět, koho mají do senátu volit a koho už nikoliv, což je velmi podstatné.

1 6
možnosti
JB

J43a64n 93B23u61r33d36a

8. 2. 2018 14:15

"Přesto lze konstatovat, že vzhledem k tomu, že nebyla splněna podmínka vyžadovaná presidentem ČR Václavem Klausem pro podpis Lisabonské smlouvy, je pro nás Lisabonská smlouva neplatná a nezávazná, protože premiér Bohuslav Sobotka neměl žádné presidentské pověření, aby od vyžadované podmínky presidentem ČR Václavem Klausem, potupně a hloupě ustupovat."

;-D;-D;-D

3 0
možnosti

Pane Burdo,

smát se můžete , ale já to připomínám proto, aby se právním stavem této vzniklé situace někdo zabýval na expertní právní úrovni.;-D

2 5
možnosti
MV

Referendum ve státě, o jejichž obyvatelích Zeman prohlásil, že jsou to idioti atd. by bylo dost odvážným krokem, nemyslíte?

9 2
možnosti

Nechytejte za slovo.

Každý ví, že to president ČR Miloš Zeman řekl, jako nadsázku.

1 11
možnosti
MT

"Je nesmyslné, se domnívat, že občané v současné době budou hlasovat pro Czexit, pokud jim státní instituce vyčíslí předpokládaný dopad na zhoršení jejich životní úrovně."

Tak určitě, vždyť už s tím máme praktické zkušenosti: propagandááá!!! manipulacééé!!! masmédia řízená Bruselí nám lžou!!! Nevěřte jim a hlasujte pro Czexit!!!

Já jsem kdysi hlasoval proti vstupu do EU, ale teď jsou už kostky vrženy a na to rozhodnutí bych si prostě netroufnul. Ale můj soused, který se při podepisování soustředením potí a celý večer jsem mu vysvětloval, co to znamená p.a., ten nemívá s rozhodováním potíže. Věřím za mě rozhodne svědomitě a rozvážně[>-]

2 0
možnosti
MB

Autore blogu - Už to máte tady ! p. Tesař se domnívá, že je dobré jít mimo - kam, to neříká. Už jsme zase u Bernsteina - Myšelnka není ničím - Hnutí (Referendum), je vším ... Volte mne - někam půjdeme, kam ještě nevím ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Zákon o REFERENDECH !!! by mněl být požadavkem všech upřímně demokratických stran a hnutí. Nejen o referendu, konaném z milosti parlamentních partají, ale o referendech ze zákona povinných! Takový zákon lze "opsat" ze švýcarské ústavy, jak jsem o tom již vícekrát psal. Tím by všechny vymýšlené výhrady naší "osvícené" elity vůči referendu padly.

4 5
možnosti
RS

To by nejdřív bylo potřeba opsat a realizovat švýcarský politický systém a hlavně Švýcary.

8 0
možnosti
MB

Nevím proč se referendu věnuje tolik důležitosti - Chápu to, jaké nové hledání témat. Tu se nám doma pokazila TV - Jako rodina jsme 100% referendovali - Přístroji hrej ! Zavilý stroj nic, šel jsem shánět odborníka - opraváře. Jinými slovy řečeno, pro mne je tím opravářem - Zastupitelská demokracie. Není to ideální, ale funguje to, :-)

3 0
možnosti

Máte problém,

ta vaše televize je stejně natvrdlá, jako někteří naši politici.;-D

2 2
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"