Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JBoksay

20. 12. 2009 20:47
Názor důchodce, který je už za vodou.

Jen tak na ně. Alespoň zbyde na důchody. Já přece bydlím v přízemí čtyřpatrového domu a střechu nepotřebuji. Ať její opravuji zaplatí ti co jí potřebují!!!

Až to ty postižené lidi přestane bavit, tak si zvolí našeho Hugo Chaveze. To potom uvidíme extra kousky.

0 0
možnosti

jrc

18. 12. 2009 2:31
No a něco na závěr !

Madam Merkelová chce do roku 2015 zavést v Německu plnou zaměstnanost ! Jistě nechce komunismus, ale chce ušetřit výdaje na nezaměstnané a to jich má mnohem víc. Kapitalismus není pouze demokracie a svoboda. Všechno má svůj rub a líc. Kdo nebude pracovat, nebude mít peníze ! Bylo to tak a bude to zas !

Děkuji za samé výborné příspěvky v diskuzi. Diskuze je základem správného řešení. Mám rád negativní i pozitivní !

V úctě, Autor.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

18. 12. 2009 2:17
Článek

Je příšerný stylem odstavců a názorově absolutně asociální a egoistický, prostě odporný. Rv

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

18. 12. 2009 7:22
Re: Článek

co je na egoismu a asocialnosti odporneho, vy politickoekonomickofyzikalni nedochudce ?

0 0
možnosti

hlub

17. 12. 2009 19:52
chce to ale nervy, po Hofírkovi, čumpelík

už ani ká na podporu čumpelíká

0 0
možnosti

jrc

17. 12. 2009 0:20
Chybný názor, žádný socialismus !

V kapitalismu Tě nikdo nenutí pracovat, ale nebudeš mít peníze, nikdo za Tebe nebude platit sociální a zdravotní pojištění a nedostaneš žádné sociální dávky. Protože budeš dlužit na sociálním a zdravotním pojištění, tak na Tebe příjde exekutor a nezbyde Ti vůbec nic. Skončíš pod mostem, jako bezdomovec, nebo v kriminále !

0 0
možnosti

Stará kára

16. 12. 2009 23:11
Víte, že chcete socializmus

Pro každého najde stát (obec) práci. Každý musí pracovat.

Ještě navrhněte, aby všichni brali skoro stejně (h*vn*) a jsme tam.

0 0
možnosti

rqmark

16. 12. 2009 20:48
Realita ...

Realita je bohužel ale taková, že v kapitalismu existuje konkurence. Pokud zavedete jakousi "obecní" firmu, jejiž existence není spojena nutně se ziskem a defacto tak může snížit provozní náklady pouze na platy "zaměstnanců", může to vést k tomu, že bude mít v reálu vždy nejnižší nabídku na trhu. Taktéž hrozí nebezpečí, že když takováto firma práci nemá, tak si Obec zakázku pro ni vytvoří.

Toto pokřivení žádný kapitalista nebude chtít a naopak proti tomu bude vždy bojovat. Kapitalistovi také ve své podstatě může být jedno, jestli je nezaměstnanost 5 či 10 procent, a naopak mu to může i vyhovovat, neboť si může na trhu práce více vybírat. 

0 0
možnosti

lipsky

16. 12. 2009 19:52
sýtý hladovému

Nejprve jsem se strašně naštval, ale pak jsem dostal dobrý pocit. Na rozdíl od autora jsem zdravotně postižený jen tělesně.

Děkuji za lekci, nebudu oplácet stejně ubohou mincí.

0 0
možnosti

jrc

16. 12. 2009 21:13
Re: sýtý hladovému

Pane pokud pro Vás nebudou mít práci, tak Vás budou platit stejně jako dosud, ale bude Vám to vyplácet obec. Pro Vás nic špatného.

0 0
možnosti

Karl Novak

16. 12. 2009 19:42
V principu lze souhlasit.

Konkrétní nastavení systému však musí rozlišovat mezi člověkem, který odpracoval desítky let a druhý měsíc hledá práci no a člověkem, který nikdy nepracoval. Osobně bych zavedl  osobní účty pojištění proti nezaměstnanosti.

Pojištění by mohlo být i dobrovolné, což by bylo ještě čistčí.

0 0
možnosti

forhend

16. 12. 2009 14:40
To se to dobře dávají rozumy z klidu a tepla

domova, s důchodem v zádech...Nechcete jít dělat poradce dalšímu géniovi, panu ministrovi financí? Vždy jsem si myslel, že starší člověk je více sociálnější. Už si to nemyslím. Jistě, některým skupinám příživníků bych i já tyto dávky nedal, obzvláště takovým, kteří nikdy nepracovali a zdá se, že pracovat nebudou. Ale co ti, kteří 2/3 života pracovali poctivě a teď je nějaký floutek jen tak, k vůli heslu rádobykrize, vyhodí? Ona se revoluce dělá dobře s plným žaludkem...:-/

0 0
možnosti

jrc

16. 12. 2009 15:46
Re: To se to dobře dávají rozumy z klidu a tepla

Vážený pane, tento systém by měl pomoci právě slušným a pracovitým lidem, které půlroční podpora v nezaměstnanosti nepomůže zachránit, protože nemusí sehnat práci i několik let. Pro ně je zajištěný i nižší příjem, značnou pomocí. Sehnat práci ve vyšším věku je dnes témeř nemožné.

Panu ministrovi Janotovi opravdu nechci radit. Jeho záměr snížit platy a odměny manažérům státních a polostátních podniků o 4 %, je na oko populární, ale prakticky naprosto nedostatečný. Tady by se mělo jednat nejméně o 25% a mnohem víc, jako v ČSA !

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,55
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"