Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

venenum

9. 1. 2012 19:59
inspirace pro latolíky

FARMÁŘKA HAVRÁNKOVÁ SE SVÝCH POZEMKŮ VZDALA A VĚNOVALA JE ČESKÉ REPUBLICE ZDARMA (informace z dnešní reportáže na Nově, farmářka mluvila přímo na kameru).

0 0
možnosti
MM

venenum

9. 1. 2012 19:59
Re: inspirace pro latolíky

opr. "katolíky"

0 0
možnosti
S

spv0036

9. 1. 2012 19:29
ministr Besser komplic kriminálníka: "církvi majetek občanů!

Církev kdysi užívala státní majetek, a stát si ho odebíral kdykoli zpět. Velká část tzv. "církevního" majetku pochází z krádeží tisícileté totality.

Náš návrh: když návrat, tak převést původním vlastníkům, kterým ho církev ukradla. Potomkům vlastníků, pokud je nestihla upálit církev protože mysleli samostatně, ještě před početím dětí. Občanům, jejich zástupcům tedy obcím, nebo zůstane státu. Který jej bude spravovat, nebo prodá, kde bude potřeba pro rozvoj země.

Jestli se nějaké infantilní ovce potřebují plazit před pedof..em: ať si ho zaplatí, do pytle v kostele nebo přes odvody ze mzdy. Jejich mzdy.

Ne mzdy jiných lidí, proti jejich vůli a přesvědčení, násilím.

http://www.spolpv.org

1 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

8. 1. 2012 17:59
Výborně, pane Čumpelík

Děkuji, pane Čumpelík, za tento přehledný a srozumitelný článek vysvětlující "oprávněné" nároky církví na "vrácení" majetků a finanční "odškodnění".

Kéž by obdobných článků bylo více , nejen na tohle téma. Každý by si měl zjistit , co nejvíce info a udělat si svůj názor.

Spousta lidí bohužel nemá čas, často ani motivaci a snahu.

2 0
možnosti

jrc

7. 1. 2012 10:29
Pro ty hlavy dubové, kteří tvrdí, že je lživé a nepravdivé

tvrzení, že Papež je vrchním vlastníkem katolického majetku dle církevního řádu uvádím:

Zásada vyjádřená v can. 1518 CIC/1917 o tom, že jedině papež je vrchním vlastníkem katolického majetku!!!!!!!

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 1. 2012 20:31
Musím Vás zklamat

CIC 1917 byl zrušen, teď platí CIC 1983. Tak si laskavě opravte svůj argumentář!

2 0
možnosti

Dispute

7. 1. 2012 0:00
Buďme objektivní-co je více třeba - kostel nebo kanalizace ?

Jestliže centrálně krácený rozpočet obce nestačí na běžnou údržbu komunikací, kanalizace atp. Tak nebudeme předávat miliardy církvi, aby opravovala nemovitosti, o které zatím pečoval většinou stát. Sčítání lidu ČR asi jasně prokáže přibližný počet věřících z různých církví. V některých obcích sídlí kněz, který trpí depresemi, že mu do kostela přijde v neděli jen jedna babička a často nemá ani ministranty. Jinde se kostely rozpadají a nemají velkou historickou hodnotu, aby bylo nutné je draze restaurovat. Malé skupinky věřících se scházejí v malých kaplích na farách a to je efektivnější - než velké rekonstrukce za miliony, které pak chybí obcím na zvýšení kvality života. Bohužel kněží mohou poskytnout jen duchovní útěchu nezaměstnaným, ale nemohou jim materiálně pomoci. 8-o

0 0
možnosti
MP

Vrah

7. 1. 2012 1:22
Re: Buďme objektivní-co je více třeba - kostel nebo kanalizace ?

Buďme objektivní – co je více třeba – spravedlnost, nebo zlodějna? Nechat si to, co bylo ukradené, nebo vrátit? Morálka, nebo úpadek. To je to, oč tu běží.

4 0
možnosti
M

mayer

6. 1. 2012 23:13
Jak přišla církev k majetku ?

Samozřejmě jej nedostala od Boha, ale byl postupně vytvořen lidmi, kteří museli po staletí odvádět desátky a jiné církevní poplatky. Církev taktéž dostávala i dary dobrovolné, za příslib života věčného a blaženého. Samozřejmě to není jednoduché téma, v některých obdobích se církev chovala zavrženíhodně a tmářsky, jindy lidsky a pokrokově. Myslím však, že vzhledem k počtu věřících u nás, by církve neměly mít tak veliké nároky. Víru jim nikdo nebere a modlit se mohou kolikrát se jim zachce. Jinak bychom mohli příště odškodnit církev i za reformy Josefa II.

3 0
možnosti

jrc

7. 1. 2012 11:02
Re: Jak přišla církev k majetku ?

R^

0 0
možnosti
MP

Vrah

6. 1. 2012 22:55
Doložíte své tvrzení, nebo vás máme považovat za lháře?

Napsal jste, že papež je „vrchním vlastníkem katolického majetku“. Opakovaně se ptám na zdroj. Jestliže své tvrzení nejste schopen doložit, budou vás ostatní považovat za lháře.

Postavíte se k tomu jako chlap, nebo budete hrát mrtvého brouka?

1 0
možnosti
MM

venenum

8. 1. 2012 19:09
Re: Doložíte své tvrzení, nebo vás máme považovat za lháře?

je úplně jedno, jestli papež majetek vlastní nebo ne, ve článku jsou mnohem závažnější sdělení.

1 0
možnosti
LM

Aaron71

6. 1. 2012 17:41
To snad není možné

Tolik keců. A přito stačilo napsat, že nenávidíte církve a nejradši byste jim nikdy nic nevrátil a ani nikomu jinému. Modlete se ke Stalinovi i dál;-O

4 0
možnosti

jrc

6. 1. 2012 18:01
Re: To snad není možné

Špatné pochopení, nechci vracet, co není jejich.

Tu nenávist do toho nepleťte!!!

2 0
možnosti
T

true.true

6. 1. 2012 17:31
Provize

Je úplně jedno, jestli majetek církvi patřil nebo ne. Tak, jako je jedno jestli potřebujeme Pandury nebo Gripeny. Jde o to, že už  nejspíše mají politici slíbené provize a pokud to tak je, tak to je silná motivace. Pan Čumpelík a další pak na tom mnoho nezmění. Maximálně mohou při dalších volbách volit stranu, která slíbí (a otázka je jestli splní), že všechny takto neprávem získané majetky zase zpátky vrátí, popř. zda si někdo vezme vzor z bratrů Mašínů a rouzhodne se proti nespravedlnostem současný doby (které nás logicky ženou do náruče extrémistů) bojovat stejně jako oni bojovali v 50-tých letech.

0 0
možnosti
MP

Vrah

6. 1. 2012 17:33
Re: Provize

Motivace (že by byli poslanci uplacení?) vrátit církevní majetek je tak silná, že to trvá už dvacet let a pořád nic.

1 0
možnosti
PJ

pedro14

6. 1. 2012 16:18
konečne si někdo dal práci a dohledal paragrafy

diky pane cumpeliku

1 0
možnosti

jrc

6. 1. 2012 17:09
Re: konečne si někdo dal práci a dohledal paragrafy

Uvidíme, jak to dopadne, ale mám takový pocit,

že Věci Veřejné i s Johnem, budou nadále dělat

pucfleka knížeti TOP 09 a čistit mu boty!

Rovněž poklonkovat Kalouskovi s Nečasem!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,60
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"