Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Bohužel minulá vládní koalice byla slepená hlavně tady kvůli tomuto megatunelu - a po nás potopa...Navíc v době,kdy už několik let fakticky nejsou valorizovány důchody a škrtá se kde to jde, tak doložka o inflačních náhradách je neskutečná zhovadilost a výsměch!

4 7
možnosti
AN

Přesně tak, už kdysi chtěl V.Tlustý za ODS, aby katolická církev předložila soupis majetku, který vlastnila a podle toho se bude vracet, toho však nebyla církev schopna a proto se čekalo na příhodnější dobu a ta nastala v podobě - Kalousek, Nečas, Duka a megatunel se narychlo, s pomocí kriminálníka a povedenou akcí "přestávka-nepřestávka" schválil.

3 6
možnosti
KS

A jéje, vy to od demagogických antikomunistů i náboženských fanatiků zase schytáte. ;-D

Ale ode mě jednoznačný souhlas a karma. R^

5 8
možnosti
OK

Znal jsem i řadu poměrně slušných komunistů. Nevím, jestli vy jste komunista, ale o slušnosti mám jiné představy.

6 2
možnosti
OK

"Skutečností je, že KSČ způsobila některým odvážným členům církví stíháním a vězněním těžkou újmu a těžké následky zejména v 50 letech, což nelze zpochybňovat, ale naprostá většina církevních hodnostářů s komunistickým režimem spolupracovala."

Moje reakce - podívejme se jen na statistiku mužských řeholníků v roce 1950:

1714 celkem 

1137 internováno v soustřeďovacích klášterech 

105 v internačních klášterech 

358 uvězněno na celkem 2107 let plus 3 doživotní Internační a soustřeďovací kláštery měly formu takového lehčího koncentráku nebo vězení se zákazem opuštění prostor.

16 1
možnosti
MK

A ještě , kolik jich ty komunistické koncentráky nepřežilo.;-)

11 1
možnosti
MK

Byl jednou jeden tunel. Jmenoval se Vítězný únor. Díky tomuto tunelu přišli stovky tisíc živnostníků a sedláků o svojí živnost. Stejně tak dopadli majitelé továren, obchodů. Taktéž církve, které do té doby svojí činnost financovaly z toho co vyprodukoval jejich majetek. 

Ten tunel byl dlouhý celých 40 let. 

Mnozí by si přáli , aby ten tunel pokračoval, ale objevilo se světýlko na konci tunelu. To světýlko bylo větší a větší a čím bylo větší, tím více psi štěkaly. Bohužel , mají smůlu. Světlo nejde již zhasnout. 

A tak to má být :-)

16 1
možnosti
OK

Mému dědečkovi z otcovy strany byly zabaveny všechny stroje a další zemědělské vybavení, dále zkonfiskovány pole, statek užíván družstvem. Můj pradědeček z matčiny strany byl postižen obdobně, z důvodu požadovaných dodávek je nebyl schopen plnit i za cenu, že rodina neměla co jíst a sousedé jim tajně nosili základní potraviny. Pradědeček vstoupil pod tlakem situace do JZD, ale odtud ho vyhodili, že kulaky nechtějí. Místo toho jej poslali do Jáchymova s doživotním zákazem pobytu v obci, zbytek rodiny vystěhovali do vybydleného statku 60 km od domova. V zimě, neměli ani na čem spát.

Mého dědečka z matčiny strany, přestože měl malou výměru a nespadal do kategorie kulak, zařadili také mezi kulaky a sebrali mu majetek.

Jeho bratra, který byl trochu dobrodruh, zavřeli do Jáchymova za rozvracení republiky 14 dní po jeho svatbě.

6 0
možnosti
PH

Pro pana Čumpelíka. 

Rok 0: Stát zjistil, že pan Č má pěkný domeček a tak si řekl, ten by se nám mohl hodit a milého pana Č poslal do garsonky a domeček mu vzal. Za nějaký čas přišla změna a pan Č se dožaduje navrácení onoho domečku a stát ho poslal víte kam... a pan Č se hrozně diví a připadá mu to nespravedlivé.

7 1
možnosti
JD

ten stát panu Č. platil za to, že sbírá známky, chodí na ryby nebo je členem přátel žehu

3 2
možnosti
MP

Jak je možné, když stejnou částku v restitucích spočítal jejich ministr s šálou, Dostál, že už tehdy neprotestovali, že je to mnoho? Něco mi tu nehraje, protože od té doby se zvýšily všechny ceny a částka je stále stejná, měla by být podstatně vyšší za tolik roků,  ba naopak, s odkládáním se to státu podstatně prodraží!!! Částka je tedy v skutečnosti nižší, než spočítal Dostál a přesto to ČSSD vadí, ale až ted. Proč jim to nevadilo tehdy, za své vlády, když to propočítal minstr Dostál? Opravdu je všechno v pořádku?

11 1
možnosti
Foto

Dostál byl umělec,nikoliv ekonom.

3 2
možnosti
IS

Co na to říci, pane Čumpelíku? Že jste napsal něco, co nemá hlavu ani patu. Třeba to bude příště lepší.

9 4
možnosti
IS

Tím, že se zapojujete do hodnocení Vašich oponentů zde v diskuzi o Vašem komentáři házením mínusů zároveň chválíte sám sebe.  O autorské sebechvále si myslím své. Ledaže tu mínusuje nějaký Váš jmenovec. V tom případě se Vám omlouvám.

3 1
možnosti
Foto

R^Nevím,čím by měl být tento zákon nevýhodný pro církve, když krom nemovitostí dostanou ještě miliardy korun jako náhradu za nevydaný majetek navýšený o inflaci. Když tak minulá vláda hledala spravedlivý zákon pro ubohou církev, proč nemyslela na staré lidi, kterých se inflace mnohem víc týká a nezahrne podle zákona navýšení i do jejich důchodů? Krom toho se začíná objevovat chamtivost a nevraživost uvnitř některých církví (např.pravoslavní) a myslím, že je to tak zaměstnává, že na nějakou charitu pro chudší ovečky nemají čas. Samozřejmě, že ne všichni jsou tací a těm se omlouvám.

7 6
možnosti
JC

No protože nedostanou zpět všechny své nemovitosti, jen jejich část.

Nedostanou ani náhradu za úmyslně zničený majetek.

Nedostanou ani náhradu za zašantročený movitý majetek.

Nedostanou ani náhradu za vyrabované účty církevních nadací.

Nedostanou ani náhradu za státem prodaný nebo darovaný majetek.

A nedostani ani nic z toho, na co dopadá výjimkový § 8 (například nemovitosti ve vojenských újezdech, v národních parcích a reservacích, pozemky změněné v hřiště nebo dopravní či technickou infrastruktur a další...). Finanční dorovnání, jehož výplata je rozložena na 17 let, zdaleka nekryje ztráty, které tímto narovnáním ŘKC utrpí.

6 1
možnosti
PP

Vždycky jsem obdivoval jak všichni rozumí fotbalu a školství. Teď to trumfly církevní restituce. Úplná prkotina v rozpočtu hýbe celým Českem. Takovou ptákovinu si zjevně někdo musel přát, aby odlákal pozornost od důležitých problémů. Jak vidím, podařilo se to beze zbytku.

16 1
možnosti
JD

ještě menší prkotinou jsou zdravotnické poplatky a lidovci kvůli tomu možná ani neumožní sestavit vládu

2 3
možnosti
JC

Komunisti okradli kdekoho.

Například obce okradl komunisty ovládaný stát o jejich majetek k 1. 1. 1950. Tento majetek stát obcím částečně vrátil zákonem č. 172/1991 Sb. s účinností k 24. květnu 1991.

Církve okradl komunisty ovládaný stát zákonem č. 218/1949 Sb. s účinností k 1. listopadu 1949. K navrácení majetku dosud nedošlo, částečně by měla být navrácen na základě zákona č. 428/2012 Sb. Jde o poslední z restitučních zákonů - všechny ostatní restituční zákony byly vydány již na počátku devadesátých let.

Je velmi ostudné, že ačkoli obcím, červenému kříži, sokolům, soukromým osobám, profesním komorám, obnoveným spolkům apod. byla krádež komunistického státu dávno nahrazena (dokonce i socdemákům byl vrácen Lidový dům), většinou ještě před zánikem federace, církve na restituci čekají už 23 let.

A ještě se najdou lidé, kteří aniž by si o tom cokoli zjistily, povykují o tunelech a zlodějnách. Ti, kdyby mohli, tak nás věřící rovnou pozabíjejí, ať jim svou přítomností nekazíme jejich krásnou postsocialistickou budoucnost.

10 5
možnosti
JD

já myslel, že vy, věřící, ke své víře majetek nepotřebujete

5 3
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"