Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PavelSvo

27. 6. 2010 23:16
Svatá prostoto!

Všechny ty tzv.pravicové strany měly samozřejmě v úmyslu po volbách pokud zvítězí zavést školné. Rychlost s jakou se na něm a jeho výši dohodli to dokazuje. Levice před tím varovala a nebylo to evidentně žádné strašení. Před minulými volbami také neměla ODS v programu zavedení zdravotnických poplatků. Přesto každý soudný člověk věděl, že to mají v úmyslu. A abych na závěr citoval klasika: nemůžeme říct otevřené co máme v úmyslu po volbách, protože by nás lidé nevolili(Mirek Topolánek podzim 2005). Nečas, Kalousek a John za nic nemohou. To vy jste si je zvolili! Když placení u lékaře je normální, tak přece by jste nechtěli vystudovat univerzitu zadarmo? Přece nejsme v socialismu!

0 0
možnosti

motokara

26. 6. 2010 14:48
CSSD zdrazovala taktez.

Nechci tady se tady ozyvat jako potrefena husa, tady se porad sklonuje pravice, ze jo to nejhorsi co je na svete. Ale at mi p cumpelik vysvetli proc se zdrazilo za vlady CSSD kolejne studentum (napr v plzni o 1000kc/mesic).

0 0
možnosti

FCBman

26. 6. 2010 19:27
Re: CSSD zdrazovala taktez.

O výši kolejného nerozhoduje stát, ale příslušná vysoká škola. Jak jste si mohl všimnout, každá škola (resp. její koleje) mají rozdílné kolejné, tudíž není nastaveno podle "jednoho metru" státem -> zvýšila si ho škola sama, resp. veřejné vysoké školy fungují nezávisle na státu, akorát od něj získávají dotace.

0 0
možnosti

jrc

21. 6. 2010 21:30
Student zůstane studentem i když je to dávno pryč!

Buzerovali nás soudruzi, stejně jako buzerou vás, noví soudruzi ! Teče jim do bot. Potřebují snížit počet vysokoškoláků. Bojí se, že příjdou o svoje teplá místečka.

Je čas, aby šli do háje !

Doufejme, že to nová generace zvládne lépe !

Držím jim palce !

0 0
možnosti

Karel.Martel

22. 6. 2010 10:45
Re: Student zůstane studentem i když je to dávno pryč!

nejde o počet vysokoškoláků jde o to kolik toho umí když budou kvůli školnému narvané učebny (školy budou chtít mít co nejvíc studentů) a studenti budou chodit místo na přednášky do tesca dělat hejhulu tak úroven vzdělání nemůže jinak než klesnout

školné = platba za nic:-)

0 0
možnosti

JuraKot

21. 6. 2010 20:49
Vy nejste student

Je zajímavý, kolik blogerů se snaží psát články o tom co a jak cítí studenti a přitom studenty nejsou, možná kdysi byli. Bylo by lepší nechat studenty na pokoji, oni už si nějak poradí sami.R^

0 0
možnosti

kaktusak

22. 6. 2010 1:39
Re: Vy nejste student

Třeba budou studovat naše děti. Proč by měly být okrádány špatně hospodařící pravicovou vládou? Proč by se měly zadlužovat, nebo po večerech dřít v nějakých hypáčích? Už jsme na daních zaplatili dost, takže naše děti mají nárok na hrazení studia ze státního rozpočtu.

0 0
možnosti

Karel.Martel

21. 6. 2010 19:17
at žije pravicová politika

zvýšíme daně a zpoplatníme některé služby které byly dříve hrazeny z daní

hlavně aby zbylo na "byznysmeny" a jejich kámoše politiky že:-)

0 0
možnosti

Karel.Martel

21. 6. 2010 19:12
prý je školné nutné

no samozřejmě když stát snižuje peníze vysokým školám aby bylo na pandury, grippeny, předražený dálnice a pod.

škoda že nepřinese lepší úroven vzdělání na VŠ protože za stejné peníze bude stejná úroven

nebo spíš školy naberou víc studentů a bude úroven nižší

a lemplům to zacálujou rodiče ono když už cálujou cca 3-5k měsíčně tak je ty další dva litříky nepoložej

jen je škoda že ty rodiče platí daně jak mourovatý a dostanou za to kulový:-P

0 0
možnosti

Majkyho_pupik

21. 6. 2010 17:04
Vsechny 3 strany soucasne koalice

mely ve svych programech zavedeni skolneho. Kazda sice v jiny cas a v jinych podminkach, ale mely. Takze podvod je to maximalne pro vas...:-)

0 0
možnosti

jurneff

21. 6. 2010 15:49
Čumpelíku, Čumpelíku

je třeba neustále poukazovat na nepravosti hlavního představitele zahnívajícícho imperialismu u nás, stranu ODS. Neboť jen ta nás chce odřít, všem zvýšit daně, zavést poplatky do zdravotnictví a do školství a z předražených státních zakázek financovat svůj kaviár a šampaňské. Proto je třeba vést tento hrdinný boj bloggera. Čumpelíku, soudruhu, jsem s vámi. Vayamos camaradas!

0 0
možnosti

DDT123

21. 6. 2010 13:40
Pokud vím

tak školné by mělo být 10.000,- Kč/rok. To je 1.000,- Kč na semestr. To je cca 10 hodin brigády měsíčně. Je to moc, nebo málo? ;-)

0 0
možnosti

DDT123

21. 6. 2010 13:41
Re: Pokud vím

oprava - tisíc na měsíc!

0 0
možnosti

Stará kára

21. 6. 2010 13:12
Nevím jak studenti

Já jsem přesvědčen, že v tomto systému se nekrade a nepodvádí (myslím tím "velké" kradení a podvádění) o nic víc, než v kterémkoliv jiném. Znám systémy, ve kterých se krade totálně.

Nevím, co vy si myslíte o studentech. Jsem přesvědčen, že většina z nich ví, nebo alespoň tuší, že nic není zadarmo. Ani studium na VŠ.  Bohužel, jsou slyšet ti nespokojení. Nebo častěji ti, kteří za "nespokojené studenty" hovoří, neb to slouží jejich politickým cílům.

Znám to. Vím kolik mladších lidí či lidí středního věku drze píše za nás, důchodce. Vím, kolik lidí (těch mladších) vykřikovalo, jak jsme "znechuceni" Mádlem a Issovou. Bez ohledu na to, že  a/ většina starších občanů pochopila   b/ (a především) byl klip určen mladým.

To jen o zdánlivé reakci studentů na školné

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,62
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"