Diskuse

Zlí Češi !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

OskarPokorny

17. 8. 2010 19:03
Pomsta

A jak nazveme to, že v rámci "ospravedlnitelné" pomsty velmi často umírali lidé, jejichž jediné provinění bylo to, že věděli kdo z jejih vrahů udával gestapu. Znám příběh jednoho poštáka německé národnosti, který byl díky tomu, že tohle věděl na své sousedy zastřelen i s rodinou. Jinak odsun nezpochybňuji, ale některé věci co mupředcházeli bysme měli nazývat pravými jmény.

0 0
možnosti

ellukas

17. 8. 2010 21:34
Podle doktiny Mašinů

se jednalo o sebeobranu.

0 0
možnosti

poiuyt

17. 8. 2010 17:19
Strilet do deti a civilisty po valce

se nelze nazyvat jinak nez zrudnou vrazdou.Byl to projev lidske zbabelosti a podlosti-at z jakekoliv strany.Nic vic.

0 0
možnosti

acvil

17. 8. 2010 17:09
Čumpelíku - je potřeba tu dobu připomínat...!!!

...už jenom proto, aby se ta vraždící zvířata a jejich zastánci nedostali již nikdy k moci...Rv!!Rv

0 0
možnosti

by.drake

17. 8. 2010 16:51
Lync jako opravnena pomsta?

Ktere vsechny jsme to lyncovali? Odsun nepochybne byl nutny, mimo jine i proto, aby chranil pred lyncem, jak pise autor sam, ale lync byl zlovuli obcanu teto zeme.

0 0
možnosti

ELAPHURUS

17. 8. 2010 16:13
Mnoho záporných reakcí na tento blog je možno pochopit

Věřím, že všichni rozumní lidé likvidaci nevinných civilistů jakékoliv národnosti logicky odsoudí.... Ale mnohým lidem chybí vědomí, že II. světová válka a její neskonalé útrapy nebyla pouhou předehrou hrůzných činů na konci války....!!

0 0
možnosti

.Kvintana

17. 8. 2010 16:55
Re: Mnoho záporných reakcí na tento blog je možno pochopit

a to ma byt jako omluva tech zverstev? 8-o

0 0
možnosti

kevinbb

17. 8. 2010 15:38
Karma.

R^

0 0
možnosti

Muzzlinka

17. 8. 2010 13:37
Autore lžete!

Minimálně 2 vaše tvrzení nejsou pravdivá.

S kolaboranty, zrádci a přisluhovači se český národ po válce rozhodně nevypořádal. Ani s většinou z nich. Je dost doložených případů a svědectví, že právě kolaboranti se po válce stávali novými vůdci, kteří soudili ostatní a organizovali odsuny.

Také tvrzení, že odsuny a vraždění němců po válce bylo vždy důvodné, je prostě lež. Nejčastější důvod pro vraždění byla prachsprostá loupež a nebo potřeba obrátit kabát a "odčinit" svou kolaboraci. Němce většinou nezabíjely jejich oběti (ženy, děti, dědové a babičky) ano bojovníci (partizáni, vojáci). Nejčastěji vraždili zbabělci, kteří v době války byli zalezlí za pecí a žili v relativním pohodlí.

0 0
možnosti

Kolokol

17. 8. 2010 13:53
Re: Autore lžete!

Já jsem přeci jen starší, takže jsem mohl mluvit s mnoha pamětníky. Pamětníci velice často přesně věděli kdo je kdo, jak se kdo za Protektorátu choval, před kým a o čem se mohlo mluvit, atd. Babička vždy vyprávěla jak se 5. května  ve vsi rozšířila fáma, že se blíží německá jednotka. Pan XY (budoucí předseda NV) sbalil raneček a hajdy do lesa. Z lesa vylezl někdy kolem 10. května a do týdne už chodil s puškou přes rameno a s páskou RG. Taky jsem měl možnost mluvit s lidmi, kteří se prokazatelně zapojili do odboje, přežili koncentrák nebo bojovali v zahraniční armádě (jedno jestli východ nebo západ). Je zajímavé, že od nich člověk nikdy podobné řeči jako od autora neslyšel.

0 0
možnosti

viet

17. 8. 2010 13:35
Ano

To máte, pane Čumpelíku, pravdu, ale je třeba se také ptát, kdo podporuje například Jakuba Železného ve zneužívíní veřejnoprávní ČT. A nebylo to jen včera, kdy se snažil z diskutujících vytáhnout ty nejnenávistnější odsudky. Kdo je ten, kdo toho fracka nevyhodí za to, že seje bouři?

0 0
možnosti

bullterrier.se.zase.usmiva

17. 8. 2010 13:20
Stačí si vzpomenout na toho Foxe od Zelených

který je placený z Německa a i od Sudetoněmeckého Landsmašaftu, jak chtěl odvolávat prezidenta. Jak mu vadilo, že chceme záruky platnosti Benešových dekretů po přijetí Lisabonského diktátu. Je vidět, že kolaborantů je u nás stále dost.

0 0
možnosti

orlik69

17. 8. 2010 13:20
No nevím...

Pokud se zasazujete o to, aby se nemluvilo o vraždách civilistů včetně žen a dětí, o mnohém (a zejména o Vás) to vypovídá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,55
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"