Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Chápu, že s tím asi nebudete souhlasit, ale kroky, které považujete za správné, vedou mimo EU i NATO.

Ten sílící tlak na přijetí všeobecného referenda (KSČ, Okamurova sekta) má jen jediný cíl - vystoupení z EU, zbytek je jen omáčka pro důvěřivé voliče. Pokud otevřeme tuhle Pandořinu skříňku, bude dál žít svým vlastním životem. Jak se ukázalo, síla zlého úmyslu a dezinformace je obrovská a dokáže ovlivnit obrovskou spoustu lidí. Velká část z nich nemá duševní kapacitu na to, aby poznala podvod a budou se za svoji, nově objevenou "pravdu" bít... no, úplně stejně jako vy.

Upozorňovat na hybridní války, které vede Rusko, není strašením ani populismem, ale prostým faktem. Rusové NATO považují za svého úhlavního nepřítlele a my jsme jeho součástí. Obava z Ruska je tedy zcela na místě. Jak dlouho myslíte, že budeme v NATO, až se podaří prosadit vystoupení z EU? Se zvyšující se ekonomickou závislostí na východních nedemokratických režimech (nic jiného nám nezbyde), to bude jen otázkou velice krátkého času.

Nepřeji si referendum o vystoupení z EU, minimálně do doby, kdy budou existovat zahraniční tlaky, které desinformacemi ovlivňují názory té hloupější části populace. Nepřeji si, aby o mé budoucnosti a o budoucnosti země, kde jsem se narodil, rozhodovali lidé, kteří nedokážou domyslet důsledky tohoto nevratného kroku.

1 0
možnosti
JV

Pardon. Patřilo pod pana Čumpleíka k příspěvku ve 20:41.

0 0
možnosti
Foto

My jako národ na referendum nemáme, protožre při přímé demokracii zvítězila nedemokratická a nesvobodná volba necivilizované lůzy.

3 1
možnosti

Vážení diskutující, děkuji za vaše příspěvky,

ale některé příspěvky považuji přímo za tragické, protože z nich čiší strach, zbabělost a neschopnost akceptovat plná demokratická práva našich občanů.

Strašení hybridní válkou, vlivem Ruska, populismem, či hrozícím nebezpečím z referenda občanů, v době kdy jsme součástí nejsilnějšího světového vojenského paktu NATO a uprostřed demokratické Evropy, je trapné a politování hodné.

Nebál jsem se za komunistů, nechtějte, abych se bál v demokracii!!![>-]!!

0 6
možnosti
Foto

K92a36r70e75l 90C87a42c18h

8. 2. 2018 18:37

Pane Čumpelíku, napsal jste to dobře, ale podráždil jste tím elitáře, kteří zastávají princip omezené demokracie Tito elitáři by chtěli demokracii, ale jen takovou, kde by rozhodovali oni. To již nám ale vtloukali komunisté do hlavy, že přece platí princip demokratického centralismu (zjednodušeně platilo zvolíš si své stranické bossy, které ti navrhneme, pak budeš plnit, co ti nakážou a nebudeš jim kecat do toho, co dělají). Také omezená demokracie, která je však dnes nazývána totalitou.

Referendum je standardním demokratickým nástrojem. Zákon o obecném referendu by neměl v našem právním systému chybět. Bez něj to není plná demokracie.

2 11
možnosti
ON

Referendum je standartním demokratickým nástrojem. Souhlasím. Také ho už máme. Tak jako všechny demokratické země. Nevím proč by se mělo něco měnit.

3 0
možnosti
OZ

Vlastenectví je posledním útočištěm bídáka, praví slavný bonmot britského literáta Samuela Johnsona, jenž nechybí v žádné sbírce citátů. Ale to asi jen proto, že v Británii 18. století neznali referenda. Kdyby se praktikovala v 19. století, musel by je Marx prohlásit za opium lidu spíš než náboženství. Není lákavějšího prostředku, jak utáhnout lidi na vařené nudli, než příslib všelidového hlasování.

Jak kdosi trefně pravil ve variaci na známý internetový mem, pokaždé když někdo v debatě o referendech argumentuje Švýcarskem, zabije Bůh koťátko.

Ale referenda nedělají demokracii demokratičtější. To, co zpravidla dělají, je to, že obyčejným politikům poskytují nástroj, jak mobilizovat své příznivce pro své obyčejné politické cíle. Poskytují lidem iluzi hlasu. Zejména lidem, kteří mají pocit, že jim ti, kdo zemi vládnou, nenaslouchají. Jsou to shodou okolností zpravidla lidé vyznačující se populistickým myšlenkovým nastavením. Mají zvýšenou potřebu cítit se částí většiny a zároveň přemrštěnou představu o tom, jak převládající tato většina je

13 1
možnosti
JL

Mit referendum bez zmeny koncepce vedeni statu, je neuvazene. Dnes se nedovedeme domluvit mit pevnou vladu. Jak se chceme potom postavit k dulezite vyzve v referendu. Cesi (pocitam take moravany a slezany) jsou chytri lide. Diskuze, jeji hloubka, pri volbe prezidenta, byla ukazkou citlivosti a vzdelanosti obyvatel CR. Mluvme napred o reseni nasich nedostatku ve vedeni statu. Resme problem nasi ucasti ve vedeni EU. My sami jsme zodpovedni, pomoci nasich predstavitelu, jak se EU k nam chova. Je to stejne po volbach i s nasimi zvolenymi obcany. Kdyz vsak nedostali PRESNY mandat pro svoji praci, nesmime se divit tomuto marastu. A ja jeste dodam. Pri takovem marastu, zadne referendum nam nic nevyresi.

Svuj navrh reseni mam jiz asi deset let pripraven. Jsem pripraven k obhajobe sve myslenky. Kdo ma zajem, muze se diskuze zucasnit. staci odpovedet pod timto clankem.

2 1
možnosti
JL

Muj nastin zmeny v ustave pro vedeni statu:

http://jerry.limafamily.net

1 0
možnosti
ON

Okamura souhlasil že by se referendum nemělo týkat daní! Chce aby lidé rozhodli ohledně EU, se všemi důsledky na dlouhé roky a přitom nejsme dost chytří ohledně daní. Nepopřel tím Okamura ohledně referenda sám sebe? Není to od něj drzost?

11 1
možnosti

Nehodlám hodnotit jednotlivé názory pana Okamury,

které se mohou v rámci vyjednávání měnit.

Dle mého názoru, jsou naši občané dostatečně vzdělaní a vyspělí, aby se dokázali v každém referendu odpovědně rozhodnout.

2 13
možnosti

V řadě si musíme přiznat, že v hybridní válce prohráváme. Dáváme si vlastní góly. Důkazy jsou více než zřejmé. Ona hybridní válka má za cíl zlikvidovat liberální demokracii v naší zemi, zadupat klasické politické strany a především – dostat nás ze západních struktur zpět do sféry vlivu Ruska. Ve všem zatím prohráváme. Ve volbách zvítězila nesystémová extremistická a populistická hnutí s vazbami na Rusko.

Neznámé, dost možná ruské peníze pomohly udržet na Pražském hradě proruského Miloše Zemana. Všichni společně teď mají jeden velký úkol. Dostat nás z EU a NATO. První část své mise mají za sebou. Vytrvalé znevažování Evropské unie, někteří ji zřejmě i rozkrádají. A teď připravují to nejdůležitější. Praktický odchod ze zmíněných struktur.

Referendum o vystoupení z NATO a EU nesmí být téma. Toto referendum se nesmí uskutečnit. Je jasné, co by se stalo. To, co jsme viděli v minulých týdnech a měsících. Opět by se odkudsi objevily neznámé miliony. Masivní kampaň by pohltila celou zemi, výlepové plochy. Do schránek by chodily letáky, do e-mailů skandální zjištění o EU, připodělaní mediální manažeři by v novinách tiskli štvavé a tendenční články a inzeráty atd. atd. Známý scénář. Lidé by se opět nechali ovlivnit propagandou vedenou ze zahraničí.

Hrát si s referendem je osudová záležitost. Může být opravdovým zlomem v našich dějinách. Dalším tragickým zlomem a pár už jich bylo....

17 1
možnosti

Pane Ševčíku,

je mi vás líto. "Kdo nejde s námi, je nepřítel!"

Je to děsné, "Hybridní válka, sféra vlivu Ruska, proruský president, znevažování EU, populistická hnutí s vazbami na Rusko," no a já si naivně myslím, že žiji v demokratickém státě ve středu Evropy.

Podobné řeči, " O zločinném Imperalismu, o propagandě, o Svobodné Evropě, O Hlasu Ameriky, čl Londýnu, o ohrožování komunismu, " nám vykládali v minulém totalitním režimu nějací politruci, dnes si myslím říkají politologové.

Takže nestrašte naše lidi.

Naši lidé dost dobře chápou, co je to demokracie, mají dost zkušeností a já se vůbec nebojím, že by se rozhodli v jakémkoliv referendu špatně a neodpovědně a to je ten hlavní rozdíl, mezi námi.

Pokud se bojíte o inteligenci našich občanů, tak je to špatné, ale s vámi....

3 14
možnosti
VR

Vy a vám podobní jste největším důkazem že Česko rozhodně není v tuto chvíli způsobilé k zavedení přímé demokracie včetně obecného referenda.Plně sdílím názor předsedy Ústavního soudu ČR Pavla Rychetského. Změnami ústavy je nutné šetřit a rozhodně by se neměly dělat v rozjitřených dobách, jako je třeba tato. Zvláště podezřelé pak je, když přímou demokracii vzývá nesystémová strana, jakou je Svoboda a přímá demokracie.

V referendu totiž vždy rozhodují emoce. A právě populisté je umějí nejlépe vybudit. Ať už jde o Evropskou unii, či o cokoli jiného. Takže ano, vnímám to jako hrozbu.

U nás přece dobře funguje referendum na obecní úrovni. Na celostátní úrovni by mělo být velmi vzácně a je třeba, aby se politici vůbec shodli na znění otázky, což vůbec není triviální. Ze všech těchto důvodů by všechno mělo nyní zůstat, jak je, kdy lze celostátní referendum vyhlásit ústavním zákonem.

13 0
možnosti

Nemůžeme se shodnout,

protože omezujete právo občanů rozhodnout o své budoucnosti přímým hlasováním.

Je zcela jedno, kdo návrh podává, pokud je v zájmu občanů.

1 10
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"